Last news in Fakti

19 Май, 2021 22:22 1 803 6

Кремъл не обмисля задължителна ваксинация

  • ваксини-
  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • дмитрий песков-
  • кремъл

Сега руските власти изхождат от принципа за доброволността

Кремъл не обмисля задължителна ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Плановете на Кремъл не включват въпроса за въвеждането на задължителна ваксинация срещу коронавируса, заяви пред РИА Новости Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, предаде агенция "Фокус".

По-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че сега руските власти изхождат от принципа за доброволността на ваксинациите, но за да се защити преобладаващото мнозинство от населението, може тя да бъде направена задължителна. Според него в тази ситуация „юристите ще трябва да дадат своите отговори“.

Както посочи Песков, идеята за промяна на законодателството, за да бъдат задължени руснаците да се ваксинират срещу новия коронавирус, не се разработва. "По същество не се предприемат никакви подобни действия...", каза говорителят.

Както отбеляза по-рано Лариса Попович, директор на Института за здравна икономика във Висшето училище по икономика, действащите закони не позволяват задължителната ваксинация: руснаците имат право доброволно да се информират за получаването на медицинска помощ или да отказват такава. В същото време е възможно наказание при нежелание да се ваксинира - ако може да се докаже, че това е довело до увреждане на здравето на другите граждани.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CNN

    5 16 Отговор
    В Северна Корея ваксинират заразените завързани за стълб и ги разтрелва с залпов огън от ракети Катюша
  • 2 ВВЖ

    7 7 Отговор
    Задължително соросоидите предатели с конски вагони в Чукотка да чукат камъни! Аман от лиготиите на ВВП !
  • 3 хаха

    9 4 Отговор
    В нито една държава по света няма задължителна ваксинация. Най малко пък с информирано съгласие и ваксина,която не е преминала задължителния 10 год. тестов период.
  • 4 Бай Кольо

    2 12 Отговор
    В Русия ваксинацията върви с пълна сила от 140 000 000 население са ваксинирани 1400 ,все пак нали разполагат с най добрата ваксина. С тези темпове до десет години ще са ваксинирани

    Коментиран от #6

  • 5 иве

    3 1 Отговор
    CNN не лошо на лекар да се прегледаш приятел нещо не си добре мой съвет е !- Казвам това като на приятел.
  • 6 Дамян

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Кольо":

    Ти ги броиш от дивана ли? В статията става въпрос дали ваксинирането в Русия ще бъде задължително . Путин чрез Песков казва, че това няма да се случи. А Дмитрий Медведев, който в момента е никой и нищо, съобщава че това е възможно.