Last news in Fakti

25 Май, 2021 14:28 2 265 1

5 билки за справяне с пролетната умора (ВИДЕО)

  • билки-
  • пролетна умора-
  • умора-
  • енергия

Ето как да се наслаждаваме на слънчевите дни, а не да ги проспиваме

5 билки за справяне с пролетната умора (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Често с идването на пролетта и хубавото време се чувстваме изморени и отпаднали. Пролетната умора е често срещано състояние, което дори с достатъчно сън не успяваме да излекуваме. Билките могат да ни дадат достатъчно енергия и тонус, за да се справим с умората и да се насладим пълноценно на пролетното време, пише каналът "Баба знае" във vbox7.

Женшен

Билката е популярна със своето тонизиращо действие. Богата е на антиоксиданти, които подобряват енергийния баланс на клетките и стимулират имунната система.

Зелен чай

Богат е на важни антиоксиданти, които спомагат за елиминирането на свободните радикали. Зеленият чай подпомага метаболизма и концентрацията, намалява напрежението и ни прави много по-енергични.

Босилек

Тази билка има антиоксидантни, антибактериални и противовирусни свойства. Босилекът намалява стреса и регулира метаболизма, като осигурява постоянен приток на енергия в клетките.

Ашваганда

Смятана за една от най-мощните билки, ашваганда спомага за възстановяване на организма ни и поддържането на нервната и ендокринната ни система. Можем да я приемаме като хранителна добавка или чай.

Мака

Мака е истинска суперхрана, с която се чувстваме много по-енергични. Богата е на протеини, калций, калий, желязо, йод, мед, манган, витамини от група В и С. Обикновено се продава на прах, който можем да добавим в смутита, десерти и супи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    5 0 Отговор
    Всички изброени храни не виреят тук, освен босилека, но той предизвиква ужастна асоциация с .... бррррръъъ! Абе, всички сте чували израза - ,,гушнал босилека". Предлагам нещо практично - бял трън, така наречения магарешки бодил! Сега има цвят, скоро и семена с рекламираната съставка - с и л и м а р и н! Аз като паса козата и си хапвам! Към момента цвят, по късно семенца. Кат започне да зрее и дръпнеш цветчето, се изскубва със семенцата. докато са пресни са мекички. Резултат - коч! Гледам вчера саседката как сади пипер с едни червени гащи и се чудя защо за пръв път от 60 години насам взе да ми аресва! вярно, че жащите малко вталени с подходяща кройка, но главната причина е, че си паса от бодила. Вижте в хербария как изглежда, да не сбъркате и захрупате някой татул и бабичката ви ще бяга от вас.