Last news in Fakti

26 Август, 2021 11:47 2 475 13

Гръцките здравни работници на протест срещу задължителната ваксинация

  • задължителна ваксинация-
  • здравни работници-
  • poedin-
  • протест-
  • митинг

Стачкуващите работници ще протестират не в знак на солидарност, а защото знаят, че ще бъдат принудени да запълнят празнините

Гръцките здравни работници на протест срещу задължителната ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС

В четвъртък профсъюзът на гръцките държавни болници (POEDIN) планира стачка и митинг в Атина в знак на протест срещу задължителната ваксинация на здравните работници срещу COVID-19, пише Kathimerini, предаде агенция „Фокус“.

Профсъюзът също призова своите ваксинирани членове да не представят своите сертификати за ваксинация на властите, за да предотвратят създаването на регистър, отбелязващ кои здравни работници са имунизирани против новия вариант на вируса.
POEDIN също обяви, че подава иск за спиране и отмяна на закона за задължителна ваксинация до Държавния съвет.
Според федерацията стачкуващите работници, от които голяма част са имунизирани, ще протестират не в знак на солидарност, а защото знаят, че ще бъдат принудени да запълнят празнините, оставени от суспендирането на служители.

В искането се декларира, че 90% от здравния персонал е ваксиниран или с естествен имунитет.

Ръководителят на POEDIN Михалис Джанакос поясни пред „Катимерини“, че федерацията подкрепя ваксинацията, като подчерта, че не е съгласна с крайните възгледи на здравните работници срещу ваксината. Това, което искат, каза той, е да се даде повече време на колегите им, за да се убедят.

„Разбира се, че всички трябва да бъдат ваксинирани, не искаме да изпращаме съобщение, че не трябва да се ваксинираме“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала малякас

    34 1 Отговор
    Сигурен бех, че всичко просто ВИЗАНТИЙСКИ НОМЕР
  • 2 конспиратор

    59 2 Отговор
    Файзер официално признаха наличието на твърди частици във ваксината си и даже се извиниха ! Поредната конспирация дето се сбъдна...

    Коментиран от #5, #9, #12

  • 3 Sèfanie 🎲

    41 0 Отговор
    Тероризъм в истинския му вид.
  • 4 Факти

    26 0 Отговор
    Смърт на фашизма, свебода на народа.
  • 5 Иван

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "конспиратор":

    Няма конспирации, има все повече съвпадения. Няма нужда от пилотирани протести, които винаги са назначени за събота и неделя а в понеделник всички на работа до следващата събота и така всичко се протаква с цел да се уморите и отчаяно да чакате някоя партия да ви спаси а синдикатите служат повече за контрол, от колкото за защита на правата ви. Не съществува задължение за подпис и задължение за съгласие- това звучи абсурдно. Ваксинирането НЕ е задължително и настоявайте да ви цитират закон с който могат да ви задължат да се подчините - за сега няма такъв. Има нареждания и заповеди но трябва да се вниква в смисъла на думите и ще видите че само се "препоръчва, желае, трябва, преустановява се ... и подобни " но "задължително " не се оказва нищо. Заблуда, плашене и игра с думите.
  • 6 Рошко

    18 0 Отговор
    Навсякъде стачкуват и то здравни работници само тука не за ваксина амсо за 50 кинта са готови и да се наведът
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГОСТ

    19 6 Отговор

    До коментар #7 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    А ДОБЪР ДЕН КОЛЕГА!!! ТОВА ТАМ В ШИШЕНЦАТА НЯМА ОБЩО С ВАКСИНА А ЦЕЛТА Е СЪВСЕМ ДРУГА...ЗНАЕШ ЛИ КАК НА ЛЕТИЩЕТО ХВАЩАТ ФАЛШИВИТЕ ДОКОМЕНТИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ ??? ПРОСТО Е - ВАКСИНИРАНИТЕ КАТО МИНАТ ПРЕЗ РЕНГЕНА И ТЕЛАТА ИМ СВЕТЯТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СМЯТАЙ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ковидарите

    18 1 Отговор
    Време е неваксинирани и "ваксинирани" да осъзнаят, че врага е един и общ, Ковидарите! Докато това не се проумее и има разделение те, ще печелят победи! Гърците загубиха много, като позволиха да ги мачкат и пречупват вече близо две години! Хубаво е, че сега част от тях осъзнават Мицотакис и господарите му, какво им кроят!
  • 11 ГОСТ

    14 1 Отговор
    кови-ФАШИЗМА СЕ ЛЕКУВА ЧРЕЗ РАЗТРЕЛ ИЛИ ОБЕСВАНЕ !!! ЗА СПРАВКА ВИЖТЕ - НЮРГСБЕРСКИЯ ПРОЦЕС ЗА НАЦИСТИТЕ !!!
  • 12 Пфайзер

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "конспиратор":

    А случайно да сте чували че Пфайзер е ЗАБРАНИЛ на своите служители да се инжектират със собствения им фирмрн експериментален препарат?
  • 13 БОЙ КО ВИД

    3 4 Отговор
    Е ТАКИВА ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА БИЕ ДОКАТО ДОБРОВОЛНО СЕ ВАКСИНИРАТ !