28 Август, 2021 18:31 6 449 10

Ако се разплаквате лесно...

  • разплаквате-
  • сълзи-
  • плач

Ако сте сред лесно разплакващите се хора, това значи, че сте способни на съчувствие

Ако се разплаквате лесно... - 1
Снимкa: Shutterstock

Сълзите са съвсем нормално проявление на човешките емоции. Човек плаче от болка, от тъга и от щастие. И ако някои хора правят всичко възможно да прикриват чувствата си, то за други това е почти невъзможно. Сълзите просто започват да текат от очите им. Обикновено това се приема, кой знае защо, за слабост, но психолозите оборват това твърдение, пише flagman.bg. Какви са хората, които лесно се разплакват?

Те са по-добри хора и по-добри приятели

Неочаквани ситуации като лоши новини, инцидент или различни житейски предизвикателства ви изграждат като по-силни личности. Освен това лошите мигове сплотяват роднините и приятелите.

Ако сте сред лесно разплакващите се хора, това значи, че сте способни на съчувствие. Че не само търсите рамо, на което да поплачете, но и сте готови вие сами да бъдете опора.

Не се страхувате от чувствата си

Да плачеш пред хора значи да не се притесняваш от това, което чувстваш, да не го криеш. А хора, които могат да споделят чувствата си, са по-спокойни и уравновесени.

Онези, които се крият зад маски, често стигат до крайни състояния като алкохолизъм, проблеми с гнева и агресия.

Не сте под стрес

Хората, които се разплакват лесно, имат страхотен отдушник от стреса – собствените си сълзи.

Да оставиш сълзите да текат позволява да прочистиш съзнанието си от напрежението, взимането на решения, колебанията.

Хората, които лесно се разплакват, няма как да задържат негативните мисли в себе си, защото тяло им просто не го позволява. Сълзите се появяват още при първите признаци на стрес и тялото и съзнанието се отпускат по-лесно.

Не ви интересува какво мислят другите

Да плачеш на обществено място всъщност е доста смел акт. Винаги някой гледа – един със съчувствие, друг – осъдително, но ти седиш и си плачеш, защото само това ти се прави в този момент.

Интересува ли те какво мислят другите за теб? Не, защото така или иначе знаеш, че не можеш да промениш това със сълзите. И не ти пука.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    БЛАГОДАРЯ КРАСАВИЦЕ за статията
  • 2 Значи

    5 18 Отговор
    сте енергийни вампири и не ви дреме да притеснявате околните , оставайки у тях това , което искате да излезе от вас ! Товарите ги , а на вас ви става леко , леко.....
  • 3 Грульо

    0 8 Отговор
    Откакто спрях да плача и взех да окьоровявам. :D
  • 4 Виталия

    7 1 Отговор
    Жена в такова истинско състояние е като бебе
    Има нужда от прегръдка, целувка. Виж кифлите имитират рев когато искат да получат нещо си, защото мъж, който обича трудно отказва.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мериленд

    8 1 Отговор
    Всичко описано тук е толкова вярно...
  • 8 2014 година

    4 3 Отговор
    Ми се лепнаха всички енергийни вампири,от тогава няма спокойствие от тях,новизвезди,,лепкат....сълзи може да са от безсилие,яд ,че не можеш да се отървеш от тях,това са стари ,повечето от тях...няма срамно на филм ,човек да се разчувства..не всички искат съседи,а спокойствие..!

    Коментиран от #9

  • 9 Лорче

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "2014 година":

    Тук съм изрод крастав ха ха ха ! Хермес

    Коментиран от #10

  • 10 Изрод си ти

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Лорче":

    Крастата е.тебе и я си покажи органчето..... да по върнем.....!