Last news in Fakti

31 Август, 2021 05:48 2 264 30

Инспектори на РЗИ дебнат за спазване на мерките в цялата страна

  • рзи-
  • инспектори-
  • проверки-
  • ресторанти-
  • заведения

Проверяват се ресторанти, нощни заведения и други обществени обекти

Инспектори на РЗИ дебнат за спазване на мерките в цялата страна - 1
Снимка: БГНЕС

Продължават масираните проверки на инспекторите от РЗИ в цялата страната за спазване на противоепедимичните мерки срещу Covid-19, предаде БНР.

185 проверки са извършили инспекторите от РЗИ-Стара Загора. РЗИ-Силистра е извършила 36 проверки за изминалата седмица. 286 търговски обекти са посетени от инспекторите на РЗИ-Хасково, както и 80 заведения за обществено хранене. Инспекторите са проверили 14 нощни заведения в областта за спазване на наложените противоепидемични мерки. 113 обекти с обществено предназначение са били инспектирани от РЗИ-Хасково. Издадени са 8 предписания.

168 проверки за миналата седмица са извършени от столичната РЗИ. Столичните инспектори са проверили 25 заведения за обществено хранене, 18 търговски обекти, както и 107 обекти с обществено предназначение. В Софийска област са извършени 63 проверки от здравните инспектори.

РЗИ-Търговище е извършила 73 проверки. Проверени са банки, пазари, аптеки, книжарници и др., като в резултат на проверката са съставени 5 акта. 3 от тях са на обслужващия персонал (продавачи и сервитьори) за обслужване на клиенти без предпазна маска за лице и два акта на клиенти в закрити търговски обекти, които са били без поставена предпазна маска.

Инспекторите от РЗИ-Перник са проверили 52 заведения за обществено хранене, 112 търговски обекти, 2 нощни заведения, 46 обекти с обществено предназначение и други, като вследствие на проверките са издадени 4 предписания.

118 проверки отчита за седмица РЗИ-Монтана. 73 обекта са посетили служителите на РЗИ-Плевен. Има издадени и 7 предписания. РЗИ-Ловеч за изминалата седмица е проверила 85 заведения за обществено хранене, както и 121 търговски обекти дали се спазват противоепидемичните мерки. Инспекторите от РЗИ-Велико Търново са извършили 46 проверки през изминалата седмица, а в Кюстендил са извършени 22 проверки.

РЗИ-Русе са проверили 104 обекти. От тях 17 заведения за обществено хранене, един търговски обект, 17 обекти с обществено предназначение и 69 други. Инспекторите от РЗИ-Габрово през изминалата седмица са проверили 53 заведения за обществено хранене, 141 търговски обекти, 9 нощни заведения, 96 обекти с обществено предназначение, както и 43 други. Вследствие на проверките са издадени 24 предписания и протоколи.

РЗИ-Враца е извършила 100 проверки, а за изминалата седмица в Кърджали са проверени 26 обекта от инспекторите на здравната инспекция в града. 60 проверки са извършени от РЗИ-Шумен, 43 от РЗИ-Смолян, а инспекторите в Пловдив са извършили през изминалата седмица 126 проверки на различни обекти. РЗИ-Видин е проверила 29 обекта, сред тях нито едно заведение за обществено хранене и нощни заведения. Проверявани са основно търговски обекти и обекти с обществено предназначение.

Инспекторите в Добрич са извършили 122 проверки - 115 обекти с обществено предназначение, 4 търговски обекти и 3 други. 129 проверки са извършили от РЗИ-Разград, като основно те са били насочени към търговските обекти и обектите с обществено предназначение. 77 проверки са извършени от РЗИ-Ямбол миналата седмица. 58 проверки са извършили здравните инспектори във Варна, в Бургас -104, а в Сливен са извършени 32 проверки.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    18 0 Отговор
    Лекари в Катар са установили, че 3-4 месеца след втората доза ваксина на Pfizer срещу COVID-19 защитата срещу вируса отслабва изключително бързо. Данните от техните изследвания показват, че 15 седмици след поставянето на втора доза препаратът предотвратява около 29% от инфекциите. Заключението от изследването е публикувано в medRxiv, предава TACC.

    Коментиран от #13, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    29 1 Отговор
    ‼️‼️‼️ ИСКАТЕ ДА СПРЕТЕ ЗАРАЗАТА - НЕ ДАВАЙТЕ ПРАВА НА ВАКСИНИРАНИТЕ ВИРУСОНОСИТЕЛИ ДА СЕЯТ ЗАРАЗАТА НАВРЕД ‼️‼️‼️ Просто е ‼️‼️‼️

    Коментиран от #9

  • 4 Джъмбо-джет.

    6 29 Отговор
    Направо да затварят развъдниците на ковид завинаги а това са кръчми, барове, дискотеки,ресторанти барчета и подобни заведения ЗАТВАРЯЙЙЙЙЙЙ.

    Коментиран от #6

  • 5 NikNay

    20 1 Отговор
    Тези от РЗИто сега са нещо като здравните катаджии , само гдето не носят униформи и не изкачат от храстите ! ...... и ко прайм сега ? ....
  • 6 Ти си

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Джъмбо-джет.":

    Мутафчийски , това ти ли си бе ?
  • 7 Смях

    7 1 Отговор
    Нищо не правят "инспекторите". Аман от празни думи.
  • 8 Град Козлодуй

    5 0 Отговор
    Аз сигурно живея в друга страна, щото досега не съм видял инспектори на РЗИ
  • 9 До БАЙ Г@З ‼️

    0 6 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Ти кога завърши медицина❓❓❓❓

    Коментиран от #20, #21

  • 10 240 ай дука

    7 1 Отговор
    По-страшни от БСП-Чумата са само СДС-Чумата и ГРОБ-Бацила,но за 32 години Чуми - оцеляхме,така че ще оцелеем и от този бацил.
  • 11 Рошко

    15 0 Отговор
    Аз скоро очаквам новина за бити рзи инсоектори

    Коментиран от #30

  • 12 Гост

    2 0 Отговор
    Само че заповедите на министъра не важат за директорите на държавни фирми защото си сложиха протежета в служебния кабинет и са от партията любима. 4 - ти човека в 12 кв.м стая. И от тези нищо не става
  • 13 ПРЕСТЪПНИЦИ

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "хаберих":

    РЗИ СА ТЕРОРИСТИЧНА ГРУПА ОБСЛУЖВАЩА ДРУГА АНТИЧОВЕШКА МЕДУНАРОДНА ГРУПА СЗО ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРИ Е ПРЕСТЪПНИК И УБИЕЦ!

    Коментиран от #17

  • 14 Кире

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "хаберих":

    И ? Какво полезно за теб е написаното ?
  • 15 Графенът

    4 0 Отговор
    вкаран в мишки ги довежда в състояние да не реагират при заплаха от котка!!!

    Разполага се върху синапсните връзки на мозъка!!!

    Един милиард вложени от Е.Съюз…и то от 10 години!!!

    Планомерна съвременна ИНКВИЗИЦИЯ!!!
  • 16 Забелязвате ли

    9 0 Отговор
    как ВСИЧКИ политици поварят като ПАПАГАЛИ
    „Очакват ни 4 кризи“ и ги изброяват като под индиго?
    Не ви ли се повръща като ги чуете за n-ти път?????
    Това е чиста проба Mind control. От най-долна проба!
    ЗАЩО го правят?
    Поддържат илюзията у народо-населението че „Има криза“. Дори 4 кризи (OMG!)
    Искат да актуализират бюджета за да осигурят пари за тестове и ваксини.
    И в „тестовете“ и във „ваксините“ се съдържа графен оксид.
    В 30 милилитра „ваксина“ се съдържат 15 милиарда нано-частици графен оксид. Тялото на човек 70 кг, 180 см висок се състои от около 70 милиарда клетки. Значи за пълно насищане са необходими 3-4 „дози“ от вълшебната течност. Или два-три път на седмица да се „тества“
    Абсолютната заповед на господарите е да се набута графен оксид във всички 7 милиона българи, независимо дали с „тестове“ или с „ваксини“.

    Коментиран от #18

  • 17 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПРЕСТЪПНИЦИ":

    Носете цветя или черна лента за Панихидата на Демокрацията!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 dfu

    8 0 Отговор
    По-добре вместо да си губят времето с политическата пандемия, инспекторите от РЗИ да проверяват състава и качеството на храните, които ни продават. Вредните съставки и застоялата стока са много по-опасни за здравето на нацията от новия грип, и самите инспектори и близките им също са потърпевши от това!
  • 20 БАЙ Х@Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "До БАЙ Г@З ‼️":

    Не е нужно да знаеш китайски , за да ползваш китайска техника ‼️ дано схванеш ‼️

    Коментиран от #23

  • 21 БАЙ Х@Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "До БАЙ Г@З ‼️":

    А сега се опитай да си отговориш ! В едно заведение могат да влязат няколко неваксинирани с ОТРИЦАТЕЛЕН тест и няколко ваксинирани БЕЗ ТЕСТ ! Щом ЗАВЪРШИЛИ медицина ти казват , че ваксиниран МОЖЕ ДА ПРЕНАСЯ вируса и следователно да заразява околните, трябва ли да си ПРУФЕСУР за да схванеш тези с отрицателен тест ли са опасни или ваксинираните ❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
  • 22 1984

    5 0 Отговор
    Всичката я Мара втасала - само това остана проблемът на държавата - кой не си слага парцал на устата, когато отиде да си купи хляб...
    айде у лево!
    Как пък една партия не с еосмели да каже, че ни правят на маймуни!??

    Коментиран от #25

  • 23 Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Това значи, че като не разбираш от медицина и може да даваш акъл‼️Дано схванеш‼️

    Коментиран от #27

  • 24 Химик

    3 0 Отговор
    Нека поне един от хората, на които вярвате така бзекритично - политици, математици, анализатори, коремни хирурзи и т. нт. - "специалисти", да излезе и да се разпише и закълне, че тези "ваксини" НЕ съдържат Графен!!
    (това е една доказано "приятна" субстанция, която бавно и сигурно те отвежда при Свети Петра)
  • 25 Всичко е

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "1984":

    купено. А политик за пари продава всичко, даже майка и деца.
  • 26 1984

    2 0 Отговор
    Не съм очаквал че световните сатанисти така бързо, лесно и са наше съгласие и финансиране ще успеят да ни затрият!
    То тва се оказа перфектният им план
  • 27 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    НЕ, не значи това! Байгън от мозАкоръсещи ‼️ Майка ми беше лекар, та имам познания доста над ниво обща култура по медицина ‼️ Не мислех , че е нужно да го споменавам ! Ама явно няма как да схванеш, щом не следиш темата и коментара по нея, а вадиш нещо от общото и ръсиш мозАк по един израз ‼️
  • 28 Черна котка

    1 1 Отговор
    А във влаковете кога ще проверяват? Не ми е кеф ма.галите да кашлят, кихат и да им гледам неандерталската физиономия.
  • 29 ицхак

    1 0 Отговор
    Гестапо ходи на огледи в концлагера! Как е? Спазват ли се мерките? Има ли недоволни от мерките? Няма, само да продължим ли да носим жълтите зведи, че сме роби? Да, никой не е отменял мерките! А, кога ще ни водите на баня? Да, банята е отворена и има безплатни душове на Астра, Бионтек, Файзер! Хайде народе, тичайте -не останаха жертви на холокоста!
  • 30 сдфгхнм

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Рошко":

    Даже много скоро ще е.Мен ако питаш по добре е да ги дезинфекцират с лисване на малко киселина.