Last news in Fakti

5 Септември, 2021 06:15 38 665 192

Доц. Мангъров: Управляват скапаната ни здравна система като автосервиз

  • доцент атанас мангъров-
  • здравна система-
  • коронавирус-
  • ваксини

Личните лекари гледат да се отърват от пациентите си с коронавирус, а в болниците ги приемат с радост, защото клиничната пътека е много скъпа, заяви инфекционистът

Доц. Мангъров: Управляват скапаната ни здравна система като автосервиз - 1
Снимка: БГНЕС

"През последните години ние винаги сме на едно от челните места по смъртност в ЕС, а в някои години сме били дори първи в света, така че това за нас не е нещо ново. Това досега не ни тревожеше, ние си живеехме с този факт, като го замитахме под килима. Сега изведнъж ние се стреснахме и започнахме да се питаме какво става, но това не е заради ковида, това е заради начина по който живеем, заради нашата здравна система, която е скапана!“.

Това заяви в предаването "Беновска пита" инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

"Здравната ни система има един генетичен дефект. Начинът, по който е направена, щеше да бъде добър, ако ставаше дума за автосервизи – колкото повече развалени автомобили влизат вътре, толкова по-добре за собственика. Но една здравна система трябва да бъде планирана като една пожарна – да има хора, които са готови във всеки момент да изпълняват задълженията си, да са добре обучени и заплатени! В същото време трябва да бъдат оборудвани с всичко необходимо!“, допълни той.

"COVID е много добре заплатена клинична пътека. Болниците ни са препълнени, защото здравната ни система е направена така, че колкото повече болни има в една болница, толкова повече доходи получава тя. Във всяка болница основна тема на сутрешния рапорт е защо болните са толкова малко. И колкото повече болни влизат, но в лека форма, толкова по-доволни са от лечебното заведение", обясни Мангъров.

"В момента болниците нямат нищо против всеки, който е положителен за коронавирус, да бъде вкаран вътре. От друга страна личните лекари са заинтересовани всеки, който е положителен, да им се махне от главата и да влезе в болница. Това са две взаимоизключващи се тенденции, които водят до това, че болниците се препълват, а в същото време в НЗОК непрекъснато се получава недостиг на средства!“, допълни той.

"Само дето нямаме пред болниците един като тези в курортите, който кани хората да влизат вътре! Не е работа на хората да се лекуват сами, но при цялото това всяване на паника лекарите са изплашени. "Като си лекар си лекар, всяка професия си има своята характеристика. Един от основните проблеми в нашата страна е, че лекарите не се научиха да ценят своя труд! Лекарите получават смешни заплати, моята основна заплата в болницата е 1350 лева на месец, а съм началник на клиника, с две специалности, с научна степен и с 39 години стаж! За нощен труд се плаща по 50 стотинки на час и то от 12 до 6! Аз ако давам едно нощно дежурство получавам 3 лева. Нали се сещате, че ако един наш мургав сънародник го събудите през нощта и го накарате да отиде на двора да се изпикае за 3 лева, много ще се зачуди дали да го направи!“, продължи инфекционистът.

Атанас Мангъров заяви, че сегашният здравен министър е един от хората, които са измислили сегашната система. "Той е един от авторите на този лозунг – "парите следвали пациента“. Това е добре, ако сме автосервиз, но ние трябва да бъдем като пожарните!“.

"Повечето лекари се научават да заобикалят тези неща и оттам идва плащането под масата и корупцията. Не искам да получавам почерпки, а достойно възнаграждение за труда си. Трябва да получаваш достойно заплащане, а не да се правиш на маймуна – за избор на екип, избор на стая, пък дали в стаята имало телевизор, дали черно-бял или цветен! Това са простотии! Ние не се научихме, че трудът има цена!“, допълни той.

"Никой не се интересува имаш ли имунен отговор, или не. Просто гледат дали си набоцкан!“, заяви той.

Преди ваксина трябва да се прави преглед, защото да направиш ваксина не е просто да набоцкаш някого. Всичко, което се случва с човека след ваксината, е отговорност на този, който я е направил или произвел! Собственикът на BioNTech, които доскоро са бяха напълно неизвестни, само през миналата година е станал мултимилиардер. Необяснимо е това притискане на медицинските работници да се ваксинират. В епидемиологично отношение един човек, който е ваксиниран, по нищо не се отличава от друг, който не е ваксиниран, защото и двамата могат да заразяват. Един човек може да се ваксинира единствено, за да пази себе си, но това е негово решение", каза още Мангъров.

Трябва да се борим, в противен случай просто ще ни смачкат. Той още веднъж подчерта, че който иска да се ваксинира, да го направи, но това в никакъв случай не означава, че не може да зарази хората около него. Фактите показват, че в страните с най-висок процент на ваксинация, случаите на заболели са дори повече, отколкото у нас. Може да се каже, че България е в една контролна група, която показва, че ваксините не създават колективен имунитет, тоест ваксинираният може да продължи да заразява.

Атанас Мангъров разказа, че наскоро е лекувал възрастна двойка от Израел. Те са се завърнали в родината си и внукът им му е съобщил, че PCR тестовете им са положителни, а в България са били отрицателни. Хората са клинично здрави. В момента са поставени под карантина. Той определи това като "медицинска шизофрения“.

"Другото е просто да се "надупим“ и да чакаме! Който иска, да се ваксинира. Но да караш някого да се ваксинира, защото иначе няма да може да ходи на работа, защото щял да заразява други, това от медицинска гледна точка не е вярно! Аз не съм антиваксър. Но тук става дума за насилствено налагане на нещо, което трябва да бъде лично решение!“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 418 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенди

    59 653 Отговор
    Ти па откъде се пръкна бе щиглец?

    Коментиран от #139, #180, #181, #191

  • 2 Този бокл..ук

    73 776 Отговор
    Трябва да бъде съден накрая. За съжаление недораслото ни общество не се е научило да отхвърля такива боклуци и да им показва къде им е мястото.

    Коментиран от #10, #25, #27

  • 3 Истината

    743 63 Отговор
    Голям....винаги точен, винаги в десетката

    Коментиран от #32

  • 4 Сатъра на Хана

    44 526 Отговор
    Мангъра се кефи даже повече от Годжи Манавчийски на труповете .... ... Всички Ветеринари са малко психопати

    Коментиран от #157

  • 5 Анти Мангър

    69 675 Отговор
    Мангъров, ти си пряко отговорен за последното място на България по ваксинация. Не плаши народа престъпнико. Съд за теб.
  • 6 Евала

    633 49 Отговор
    Мангъров голем си прекалено голем за тия малки мишки
  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    531 5 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬Тя цялата ни държава се управлява, като учебна кола ‼️ Все се качва някой и се учи да управлява, а инструкторите седят отстрани и се подсмихват🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 8 Дядо Рунгел

    629 42 Отговор
    Това е истински лекар, който следва хипократовата клетва. Нима има нещо, което казва, и не е така? Дълбок поклон, доцент Мангъров, за това, което правите!

    Коментиран от #21, #164

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пудканджии

    151 11 Отговор
    им викат на тия, дето пудканват хората да влизат вътре.
  • 12 Тука

    4 47 Отговор

    До коментар #9 от "Фаро":

    сме се събрале цвитъ на нацийтъ!
    Къде 20-30 баш юнаци!
  • 13 недоразумения

    238 10 Отговор
    А пътеките за кардиолози и коремни хирурзи що не споменаваш. Недоразумения като Иво Петров и Коко Владов, прибират по 50-60 хил. на месец - присаден чер дроб на опиянчен футболист и хоп-велики дела. Там е ключът.

    Коментиран от #67

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сашко

    31 460 Отговор
    От какъв университет е произлязал този алчен за пари циганин Мангъров за да плаши и заблуждава хората.Това е човек без никакви сериозни познания в медицината!!!!

    Коментиран от #19, #23, #33, #37

  • 17 Сатъра на Хана

    26 342 Отговор
    Не бих дал на Мангъров да лекува дори руския ми той териер Зои
  • 18 Прав е човека

    314 24 Отговор
    И аз от 1 г.повтарям,че всичко е измама,затова на 8ми всички навън,трябва да спре това нещо...
  • 19 Саше

    109 12 Отговор

    До коментар #16 от "Сашко":

    ти доктор ли си?
  • 20 гост

    106 12 Отговор

    До коментар #14 от "Да така ще е":

    овсъ си и овсъ ще си умреш както и цялото набодено стадо
  • 21 Само един кусур

    32 13 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Рунгел":

    има - че не е антиваксър.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 В някои от разсъжденията си Мангъров

    63 70 Отговор

    До коментар #2 от "Този бокл..ук":

    този път е може би прав. Но да даде идеи как да се промени здравната система. Всички многобройни реформи в здравната система я направиха абсолютно уродлива.На пациента се гледа като на касичка. Ако е здравно осигурен му се предлага задължително операция при фрактура, която преди години лекуваха само с гипс, извършват се купища ненужни операция, правят се фалшиви хоспитализации, само за да ти направят безплатен скенер например в онкологиите, а и не само там. Здравната каса се точи нагло и безогледно, а се вземат и много пари на ръка от пациентите уж за избор на екип. Бях свидетел как лекар, който майка бе избрала да оперира сливиците на дъщеря ѝ по времето на операцията се моткаше по коридорите и говореше по GSM, а операцията беше поверил на по-млад колега. Едва ли е единичен случай и Мангъров да не плюе по система, от която е неразривна част. Къде беше той преди ковид да се появи като диагноза. Нима всички недъзи на здравната система са лъснали тогава. Нищо подобно. Но за него явно в пенсионна възраст вече е много удобно да критикува системата. Току виж извлякъл полза за себе си от това. Във вид на политическа кариера нспример. Да не говорим за абсолютно отрицателната му роля в развитието на пандемията, ходенето без маска, антимерки говоренето. Пак за да блесне като радетел на правдата и истината в очите на хората. А истината е, че ковид има и за много хора е доста опасен не само по време на активната фаза. Опасен е с последствията, които оставя в организм

    Коментиран от #31, #35, #97, #122, #166

  • 26 Доктор Моро

    20 223 Отговор
    Ай мангъров съвсем се спаружил. Иска да бъде известен поне в края на живота си, но не с нещо което е направил, а популистки брътвежи които се харесват на неграмотната маса в БГ.

    Коментиран от #47

  • 27 Раданч Татлъту

    133 27 Отговор

    До коментар #2 от "Този бокл..ук":

    Така,така!Мангъра требе да го осъдят,а ти да си треснеш 5-6 ваксини и да станеш безсмъртен!☠☠☠👍
  • 28 мноого тъп

    16 155 Отговор
    аве мисирка..нали ако ги оставят без контрол и болестта продължават да я разпространяват..сега аз както живея сам ако ме карантинират какво ще стане ??
    тоз вместо да каже браво опитва ме се да контролираме ситуацията той реве че хората са под наблюдение какъв гад си ти такъв бре ??
  • 29 най правилно е

    28 171 Отговор
    както се подписва декларация ,че си съгласен да се ваксинираш така да се подписва декларация , че не искаш да се ваксинираш и да си носиш последствията. тоес неваксинираните да си заплащат лечението ако се заразят с ковид защото така са решили.а това да не се ваксинираш не засяга само теб както казва мангъров защото при едно тежко протичане за твоето лечение плащат всички данъкоплатци включително и тези ваксинирали се. ако си се ваксинирал протича леко и яма нужда от болничен прием

    Коментиран от #57, #116, #141

  • 30 Лелееее

    242 31 Отговор
    каква злоба се лее от ваксинираните идиоти.Без съмнение те усещат,че са прецакани!Сега са в свободен полет към дъното на пропастта!

    Коментиран от #34

  • 31 Анонимен

    137 2 Отговор

    До коментар #25 от "В някои от разсъжденията си Мангъров":

    Идеята за парите следват пациента е на Борислав Китов - и той лекар и дупетат! А изпълнители бяха министър Илко Семерджиев/зъболекар без практика/ и зам.министър Стойчо Кацаров/лекар без практика/! И затова не върви на добре футбола в България, както в студентските си години Димитър Туджаров-Шкумбата имитираше известен наш коментатор!

    Коментиран от #61

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 мангъра каза

    14 100 Отговор

    До коментар #30 от "Лелееее":

    друго нещо да имаш да кажеш..хората си слагат ваксини в интернета
    има много хора които работят стреамъри..и досега никой не е умрял от тях..в норвегия въобще не ги питат..момчето е шофьор инструктор..другия испанеца е 44 годишен с 2 дози модерна..цяла европа е ваксинирана

    Коментиран от #49

  • 35 Продължавам

    59 13 Отговор

    До коментар #25 от "В някои от разсъжденията си Мангъров":

    Опасен е с последствията, които оставя в организма. Що се отнася до PCR тестовете в Израел няма нищо чудно, че пак са се позитивирали след оздравяване. Въобще не е първия случай. Има хора, които месеци наред могат да дават положителен PCR тест.Предполага се, че те не заразяват, но явно някъде решават да се презастраховат. В Израел със сигурност се правят страшно много тестове и е нормално да попадат на много подобни случаи. Затова е правилно да се обръща повече внимание на броя на хоспитализираните със сериозни симптоми, а не толкова на броя заразени. За тестове се дават много повече средства отколкото за ваксиниране, пък било то и веднъж на 6 месеца. И ваксините, колкото и да се плюе по тях в никакъв случай не дават повече усложнения от преболедуване. Въобще не агитирам всички да се ваксинират, особено без да са си направили някои кръвни изследвания предварително като Д-димер например. Всяко нормално GP би трябвало да предупреждава за това. Но тъй като здравната каса не покрива тези изследвания без да си болен от нещо трябва да си ги правим за своя сметка. Хубаво е и след оздравяване да се проследяват фибриноген и факторите на кръвосъсирване поне за период от 6 месеца. Защото много често възникват тромбози точно в този период, както и инфаркти и инсулти. Затова не са редки случаи, когато някой оздравява от ковид, а след 4-5 месеца получава инфаркт или тромб и белодробна емболия. И при ваксиниране на хора с наднормен брой тромбоцити, висок Д-димер и факт
  • 36 КАЦАРОВ И ТИ СЕ СПЕЧЕ

    28 37 Отговор
    ПРОСПА ЦЯЛО ЛЯТО ЗА БОРБА С КОВИТО...НАЛИ ИМАШЕ НОВИ ВИЖДАНИЯ, НОВИ НАМЕРЕНИЯ....ПЕТ МЕСЕЦА...НИЩО...И РАДЕВ СЕГА СЕ СЕТИ ЧЕ ИМА КОВИ
  • 37 БАЙ Х@Й ‼️

    171 10 Отговор

    До коментар #16 от "Сашко":

    🇧🇬Роден е на 31 януари 1956 г. в Стара Загора, в семейство на зъболекаря Христо Мангъров и педиатърката Елена Костова. През 1982 г. се дипломира във Висшия медицински институт „И. П. Павлов“ – град Пловдив, а между 1983 г. и 1986 г. е редовен аспирант към Катедрата по инфекциозни болести на Медицинска академия (МА), София. Защитава дисертация на тема „Съвременна рехидратираща терапия при остри чревни инфекции в кърмаческата и ранната детска възраст“ и придобива научна степен кандидат на медицинските науки (дм). Резултатите от неговата дисертация за рехидратацията при чревните инфекции се използват в цялата страна. Когато започва работа в Инфекциозна болница през 1983 г., там на година са умирали 25 – 30 деца, но с годините фаталните случаи са намалели повече от 10 пъти. Терапията, която той създава, е известна като „банката на Мангъров“.От 1988 г. е специалист по инфекциозни болести, от 1993 г. и по детски болести.Курсове и др. квалификации: ( не можело да се публикуват данни за Япония и други страни) ‼️ А ти какво си завършил викаш ❓🇧🇬

    Коментиран от #73

  • 38 Емо

    146 10 Отговор
    Защо няма статистика колко от заразените са ваксинирани ?! Явно не е много изгодно, че хептен ще се скапе кампанията за ваксинация ….
  • 39 абсолютно

    60 5 Отговор

    До коментар #32 от "Д-р Хаус":

    здравната система няма как да а е добре при условие че малко хора издържат много същото е като с пенсионната система
    не говорим за текучеството на персонал и други ефекти..
  • 40 Браво Мангъров!

    130 5 Отговор
    Точно определение за състоянието на здравната ни система!Внимавай,няма да ти го простят!
  • 41 КАТО ЧУЕТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ И МЕРКИ, НЕ СИ ПР

    131 7 Отговор
    КАТО ЧУЕТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ И МЕРКИ, НЕ СИ ПРЕДСТАВЯЙТЕ НАУКА И МЕДИЦИНА ,А УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ, ПРЕДАТЕЛСТВО И КОРУПЦИЯ!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 трима

    11 48 Отговор

    До коментар #42 от "Християнин":

    колеги бяха болни от корона...при двамата мина сравнително леко ...за 2-3 дена но третия имаше 39 градуса температура за 8 дена ! освен това мой съученик почина точно от корана...както и брат му и баща им.

    Коментиран от #83

  • 46 мангъра каза

    31 9 Отговор
    супер безинтересен е тоя точно..
    първо бейби бумърите след 2рата световна са още живи..децата им и те
    ако имаме 2 милиона над 60 каква да ни е смъртността ??
  • 47 Гражданин

    171 9 Отговор

    До коментар #26 от "Доктор Моро":

    Нищо популистко не е казал. Напротив, много ясно, точно и конкретно. След като ваксинираните също могат да бъдат приносители на заразата, а също и да се разболяват, каква е ползата от ваксините. И още нещо, за една рутинна операция се правят набор от изследвания, а тук ти поставят инжекцията под път и над път и на всичко отгоре подписваш, че си съгласен с факта, че ако ти се случи нещо няма виновни. А за сутрешните сводки в болниците единствено Мангъров има смелостта да каже. Също за смъртността в България, ние винаги сме били в челото, но едва сега се обръща внимание, защото трябва да се отчитат ваксинирани.

    Коментиран от #51, #135

  • 48 Спасов

    12 131 Отговор
    Докторче, не наричай държавата си "скапана" и спри да агитираш против ваксините! Тук си в абсолютна грешка! И не само! Лекарската етика не го позволява! А за паричките и здравната система си прав! То е от алчност!

    Коментиран от #58

  • 49 На какво беше снощи

    31 3 Отговор

    До коментар #34 от "мангъра каза":

    -явно още те държи.С едно изречение само правиш чудеса-пълна клинична картина!
  • 50 видях да

    11 17 Отговор

    До коментар #42 от "Християнин":

    аз съм виждал и хора умряха на около
    съседа на 8мия 46-7 годишен с две деца спортист
    го видях как го прибират в линейката и след 2 седмици се прибра с 20 килограма по лек..не искам да знам как е изкарал свободното си време
  • 51 мангъра каза

    9 94 Отговор

    До коментар #47 от "Гражданин":

    каква смелост има мангъров ??
    да каже прецакани сте..туй ли е смелост
    мангъров няма нито смелост нито морал..най-малкото е че не може да
    сервираш на маса хора дето не разбират че няма смисъл да правят каквото и да е..абсолютен безхаберник е гадната костенурка..
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 КАЦАРОВ И ТИ СЕ СПЕЧЕ

    43 10 Отговор
    НАЛИ ЩЕШЕ ДА ПРОМЕНЯШ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА.....ДА ИМА КОВИТО БОЛНИЦИ И Т.Н........НЕЩО СЕ ОСЛУШВАШ А СМЕ ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ В ..ЕС...КЪДЕ ВИ Е ПРОМЯНАТА...ИЗЛЯЗОХТЕ И ВИЕ НЕКАДЪРНИЦИ....МНОГО ГОВОРЕНЕ, МАЛКО ДЕЛА
  • 54 Перо

    128 8 Отговор
    Мангъра е много точен и за това му спряха достъпа до ТВ!

    Коментиран от #56

  • 55 Селяк

    118 1 Отговор
    Когато превърнеш една здравна система в бизнес, вече Хипократовата клетва не важи! България превърна личните лекари в ЕТ а болниците в дружества, какво може да последва след това?! Не съм комунист, но преди 1989та нямаше такова нещо, всеки можеше да посети лекар без да плаща, и му се обръщаше внимание - сега се гледат парите! Не стига, че здравната каса веднъж ти взима от заплатата, втори път си задължен да плащаш и при личен лекар, и съответно въпреки, че си осигурен, ако ти се наложи операция пак плащаш за екип и пр. Къде го има това?! И после защо лекарите те гледат като ходещи банкноти? Ами за това! Не може за една гастроскопия да те хоспитализират и да те карат да лежиш 4 дена!!! Това ще продължава вечно, защото българите сме овце, и обичаме да се жалваме онлайн, но не сме единни за да се вдигнем срещу всички крадливи управници!
  • 56 мангъра каза

    5 74 Отговор

    До коментар #54 от "Перо":

    мой като застрелят някой на фронта..не почват да му четат евангелието
    ами лекаря му държи ръката дори и да знае че няма смисъл..този точно е абсолютен нихилист и има чисто психологически проблеми
    хората искат да чуват че има надежда и положението е под контрол
    тоя пита защо има толкова хора в болниците
  • 57 МмАаНн

    109 3 Отговор

    До коментар #29 от "най правилно е":

    А кой плаща лечението на ваксинираните, които стигат до болница въпреки ваксините???
  • 58 Леле Спасов!

    72 1 Отговор

    До коментар #48 от "Спасов":

    Значи държавата не скапана а?!И за каква лекарска етика говориш?Ти в болница влизал ли си последните години,,ама като пациент без връзки и пари?
  • 59 Селяк

    117 7 Отговор
    А що се отнася до ваксините! Тук той е прав! След като самия производител не поема отговорност за последствията от ваксината и е написал изрично, че всеки сам трябва да направи лично избор дали да си я постави или не - говори много! Но никой не слуша и не чете (типично по български). Ваксини не се произвеждат по-време на пандемия, която постоянно мутира, защото ваксините стават безмислени! Не случайно в държавите с най-висока имунизация има най-много случаи!

    Коментиран от #60, #76

  • 60 мангъра каза

    34 14 Отговор

    До коментар #59 от "Селяк":

    на всяко лекарство има листовка със странични ефекти
    в тая криза точно в щатите такива дела ще заформят на фармацевтичните компании че ще спрат да съществуват
    вие четете но не разбирате за какво става въпрос

    Коментиран от #79

  • 61 Здрав разум

    59 2 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Да не забравяме Гайдарски и клиничните пътеки. Заради него кардиоклиниките никнат като гъби и ударно слагат стендове. А преди време съветваше колегите си от недофинансираните пътеки да си докарват странични доходи. Например от транспорт.
  • 62 мангъра каза

    6 45 Отговор
    така и не можах да разбера тоя какво е казал тука

    Коментиран от #96

  • 63 ПЕШО МАСТИКАТА

    12 65 Отговор
    Мангърка, сипи по едно чайче и топла чорбица за...200лв. и ще ни ...излекуваш Сите...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Леле

    6 63 Отговор
    Този е за психиатър.
  • 66 Мишоци,

    83 5 Отговор
    Още миналата година,когато казаха,че маските са за да пазиш другите,а не себе си,трябваше да вденете,че ви работят!Това твърдение оправдава агресията към неносещите маски и налага самоконтрол!Номер използван в християнството,за внушаване на изкуствена вина!

    Коментиран от #70, #82

  • 67 Ужас

    9 46 Отговор

    До коментар #13 от "недоразумения":

    Българинът мре да оплюва авторитети Стани и ти хирург ,работи,докажи,че си кадърен и печели.Професор Владов има златни ръце.Казвам го от личен опит.И да ти кажа,че когато твой близък се нуждае от помощ,може само да благодари,когато такъв добър лекар му помогне.И недей да сравняваш Мангъров с професор Владов!
  • 68 алчността погубва

    73 1 Отговор
    : Управляват скапаната ни здравна система като автосервиз ....
    - но от неквалифицирани автомонтьори!
    Докторе.. Една птичка, пролет не прави!
    Всичко е тотално сбъркано!
    Всичката тази политическа сган трябва да бъде изметена.
    Единственото, което ще ги стресне за да работят е да им купим и окачим пред парламента 240 сандъка. Защото те забравят, че живеят в охолство от нашите пари и всякакви измислени от тях данъци.
    Народът ще търпи до време. После иди и обяснявай!

    Коментиран от #81, #88

  • 69 Варна

    103 1 Отговор
    Случай от вчера : баща на моя приятелка с много болести , Алцхаймер , сърдечни заболявания , високо кръвно и други на 85 години , ваксиниран.
    Вдига кръвно и припада идва линейка , прави бърз тест и хоп ....ковид. Човека ваксиниран без симптоми за ковид но е в които отделение и се лекува за ковид , въпреки че е болен от друго.
    Лекарите усвояват скъпата пътека и всички са доволни. Ако човека утре почине ще го пишат от ловите и всички ще кажат : защото не се е ваксинирал, а пък ток ваксиниран и здрав.
    Страшна мафия.

    Коментиран от #112, #143

  • 70 мангъра каза

    8 43 Отговор

    До коментар #66 от "Мишоци,":

    ти си рядко глупав брат..вируса се емитира чрез телесни течности
    превеждам емитира=излита в околната среда..околната среда може да бъде количка в магазина..седалка на тролея..дръжката на входната врата..ако ограничиш процентно емитирането на вирус имаш по-малко заразени хора..това е проста математика..какъв ти е проблема да не носиш маска примерно така и не разбрах и лицето мангъров не можа да ми обясни

    Коментиран от #80, #89, #110

  • 71 Мнение

    77 5 Отговор
    Доц. Мангъров казва истината за здравната система. Направена е така да стимулира лекарите да има болни, а би трябвало да бъде обратното.
    Това води до непръкъсната надпревара за по-вече болни и източване на здравната каса.
    По тази причина тя винаги ще бъде на червено, за сметка на данъкоплатеца. Щом казва истината за здравната система защо да не му вярваме и за ваксините? Единствения грях на доцента е че, не разбира нищо от политика.

    Коментиран от #156

  • 72 ДжафДжаф

    76 1 Отговор
    Докато не се направи така, че човек да може сам да се разпорежда с натрупманите здравни усигуровки или с поне част от тях, нещата няма да се оправят. Солидарност, солидарност, ама при нас всичко е прекалено! Усигуряващ се 20г примерно на 2000лв., на 21-та година оставаш без работа и доходити, поболяваш се от проблеми и когато наистинати потрябват здравни услуги се оказва, че си здравно неусигурен, а всичко, което си внасял 20г е отишло по дяволите. После плащай за избор на хирург, плащай за телевизор, както казва Мангъра, абе.....
  • 73 Май му е време за пенсия в такъв

    7 58 Отговор

    До коментар #37 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    случай. А не да реве, че видите ли му била малка основната заплата. А по колко взема за домашен преглед защо не огласи. Те сигурно майките огромни детски получават. Че здравеопазването у нас стана пълна кочина спор няма. Нароиха се супер много частни, уж добре оборудвани болници, но да сме станали по-здрави от това. И в тях здраво се точи и каса и джобовете на пациентите, а сме все първи по смъртност.Многи лекари станаха милионери въпреки уж ниските официални заплати, а болниците тънат в дългове.Такива далавери се въртят с консумативи като остеосинтези, пирони, плаки и т. н., за които пациентът плаща в пъти повече отколкото реално струват, а се използват многократно и всеки пациент плаща като за нов имплант. Плащаш за титаниев, а ти слагат обикновен стоманен 5-а употреба. Част от държавните болници пък са с потресаващи условия в тях. Онзи ден изписаха мой познат от ковид отделение. Сравнително тежък случай, но го държат колкото е клиничната пътека естествено. Слава Богу не е за интубиране. Изписали са му 8 медикамента, които трябва да взема в къщи до пълно излекуване. Искат леки случаи на ковид в болниците, защото носят повече пари, а разходите са малко. Но когато няма никакви мерки в обществото стават повече тежките случаи и тогава започват да се жалват, че се претоварва системата. Да не говорим, че тежките случаи нерядко са на хора от малцинствата, които даже не са здравно осигурени. Не може такъв като Мангъров първо да ни разправя как вирусът ще изчезне
  • 74 Циганин

    60 2 Отговор
    Знаете ли какво, започвам да се съмнявам че докторите оставят пациенти да умрат за да ги впишат в системата като починали от ковид. А преди пандемията поставяха стендове на хора които нямат нужда от тях, един приятел го изкараха болен от рак на дебелото черво въпреки че тогава бе едва 30 годишен само и само да му изтеглят допълнителният здравен фонд. Друг мои приятел отиде на крак в болницата с черпна травма където почина три дни по-късно. И това са само част от случаите за които знам. Има стотици добри доктори, но да не ви дава господ да стигате до болница камо ли до по-сериозно лечение.
  • 75 елементарна психология

    67 7 Отговор
    Ваксинираните,които вярват във ваксините са спокойни и не злобеят.Тези обаче,които са ваксинирани,но дълбоко в себе си усещат,че са прецакани и нещо тиктака в организма им са злобни и свръхагресивни към неваксинираните.Това е нормална реакция на обречените!

    Коментиран от #77, #78, #93

  • 76 Хиляда пъти

    16 49 Отговор

    До коментар #59 от "Селяк":

    Хиляда пъти да ви се обясни,пак няма да разберете какво ви се говори,сигурно.Ваксините предпазват от ТЕЖКО ПРОТИЧАНЕ на болестта и намаляват СМЪРТНИТЕ случаи.Ама "едно си баба знае,едно си бае".В Израел,официалната статистика казва,че ПОД1% от заболелите са ваксинираните.Ами като има хиляди и милиони неваксинирани,и там ще има много заболели.Ама българите все се пънем да откриваме топлата вода.

    Коментиран от #85, #113

  • 77 Лелеее

    13 6 Отговор

    До коментар #75 от "елементарна психология":

    Вярно са казали хората,че ГЛУПОСТТА е безкрайна.
  • 78 Така си е

    10 37 Отговор

    До коментар #75 от "елементарна психология":

    А също и невaкcинирaнитe, кoитo не вярвaт във вaкcинитe ca cпoкoйни и нe злoбeят.Тeзи oбaчe,кoитo не ca вaкcинирaни,нo дълбoкo в ceбe cи уceщaт,чe ca прeцaкaни и нещo не тиктaкa в oргaнизмa им ca злoбни и cвръхaгрecивни към вaкcинирaнитe.Тoвa e нoрмaлнa рeaкция нa oбрeчeнитe!

    Коментиран от #87, #125

  • 79 Селяк

    61 3 Отговор

    До коментар #60 от "мангъра каза":

    Ти прочети! В нито една опаковка на ваксините няма описание на странични ефекти, листовката е празна вътре! Не случайно фармацевтичната компания НЕ поема отговорност за странични ефекти или смърт причинена от ваксините! Ама какво коментираш след като не си запознат! Нали ясно СЕО на Бионтех каза в ефир, че ще може да даде ясна представа за странични ефекти от ваксината след 2025г., защото тогава ще има достатъчно събрана информация за ефекта на ваксината върху хората! Какво ми коментираш като не си наясно! Фарма компания са се застраховали отдавна, не случайно тази ваксина е одобрена за спешни случай и не е одобрена от здравното миснестерство на нито една държава!
  • 80 Мишоче,

    38 4 Отговор

    До коментар #70 от "мангъра каза":

    преди да емитираш поредните глупости,помисли емитира ли околната среда вирус към човека и ако да,то защо маската не го спира.Тук не говоря за физика и биология а са масова манипулация!
  • 81 Селяк

    33 2 Отговор

    До коментар #68 от "алчността погубва":

    Много точно казано! Кога обаче българина ще се събуди не е ясно, но щом сме търпяло 500г турците, значи можем още 500г да си седим и да търпим и тези управници, както и всичко което се случва в държавата ни! Надежда да се оправим не виждам.
  • 82 Преди

    14 16 Отговор

    До коментар #66 от "Мишоци,":

    Преди и Сл.Трифонов ни наричаше страхливи мишки ,ама после нещо му замръзна усмивката,че даже взел,че се ваксинирал.Има поговорка:"Бай ,бабо,да не те стигне"
  • 83 нннн

    55 3 Отговор

    До коментар #45 от "трима":

    И при грипа е така. Някои го карат леко, други по- тежко, а за някои е фатален. Добре, че вече няма грип. Бог да го прости. Ковида го изяде.
  • 84 Гост

    39 0 Отговор
    Не е здравословно да се приобщава човек да живее в едно болно общество.
    Да се говори всеки ден за вирус с недоказан произход и съществуване,за постоянни липси и проблеми здравословно ли е?
    Когато се говори за здравната система се говори за пари,не се говори за постиженията и колко са намалели смъртните случаи и броя на болните нали?
    А след като проблема е все до недостиг на някакви финанси,защо от години се следват до болка познати правила и резултатите са едни и същи?
    Ако искам различен резултат не трябва ли да направя нещо,което не съм правил до сега?
    Партиите постоянно се карат и създават един театър за заблуда на народа,че искат да променят нещо,но всъщност от години Партиите назначават свои хора на ключови постове и това сега понеже нямаме управление до какво води?
    Ама вие наистина ли вярвате,че здравната системата ще ви излекува и политиците са загрижени за вашите проблеми?
    Ако нямате проблеми и сте здрави от какво ще се издържат?
    Капитализма вече се разпада,на хората им писна да робуват и да задоляват чуждите прищевки и капризи на богатите.
    Прекалено много повторения и еднообразие води до пробуждане да се осъзнаеш,че всеки ден като правиш едно и също нещо няма какво по различно да получиш от обичайното.
    Лъжите и илюзиите накъртват яко.
    Като не ти харесва това,което получаваш променяш това,което даваш.

    Коментиран от #134

  • 85 Селяк

    18 7 Отговор

    До коментар #76 от "Хиляда пъти":

    Ама къде съм написал, че има висока смъртност в държавите които има висока ваксинация! Я се върни и прочети отново какво съм написал и не ми се прави на умен! Наясно съм, че ваксината Не предпазва от ковид, само намалява симптомите и вирусоносителя прекарва инфекцията по-леко! Чети пак, а не бързай като пуле пред майка си!

    Коментиран от #109

  • 86 Без име

    9 1 Отговор
    Кучето си лае а кервана си върви!
  • 87 Не става да остроумничиш

    35 3 Отговор

    До коментар #78 от "Така си е":

    с обратен знак.На неваксинираните не им пука за състоянието и броя на ваксинираните.Вие НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ!Ние сме против ограничаването на правата ни.
  • 88 Анонимен

    14 6 Отговор

    До коментар #68 от "алчността погубва":

    Народа си заслужава всичко това,защото никой не иска да се промени и да започне да носи отговорност.Народа иска да дойде някой и да му промени живота,а той да си продължава да работи и да си живее както на него му се иска и харесва.
    Всеки иска,но какво дава насреща?
    Лесно е да прехвърлим отговорност на другите и като сбъркат,те да са виновни,а не на тези,които чакат и не носят отговорност.
    Ако някой страда и има нещо от което е нужно да се освободи,защото той си го причинява и да се промени,то кой ще я свърши тази работа?
    Политиците,докторите или той самия?
  • 89 А ти като ги

    14 1 Отговор

    До коментар #70 от "мангъра каза":

    разбираш нещата защо не отидеш да вземеш награда за доказателство,че има вирус?
  • 90 ОНЗИ

    4 44 Отговор
    Ей, Менгиле нема ли да те утепа тая коварна болест най-после... Убиец на деца, учил си св на тях... Такива като теб я създадоха тази мерзост.. Мръсен, долен кравопиец...
  • 91 Silver fox

    36 4 Отговор
    Абсолютно е прав човека.Хората умират защото болниците ни не са оборудвани,същински скотобойни.Погледнете как изглеждат те вЕС-пълни с техника и обслужване.
  • 92 Ами

    44 4 Отговор
    Прав е човека.Нямат право да насилват и изнудват хората.И без друго ваксините са напа.Бият ти нещо с неясен произход,който не помага....че се подписваш ,че сам си носиш отговорност.Е няма по голяма наглост от това.Ако махнат декларацията ще се ваксинирам.Нека бъде играта честна.

    Коментиран от #95

  • 93 Тази психология

    10 0 Отговор

    До коментар #75 от "елементарна психология":

    е твоята за да потвърди твоя начин на мислене и възприятие,а не на другите.
    Човек не страда от случилото се или случващото му се,а от начина по който той реагира емоционално на него.
    Схващаш ли разликата?

    Коментиран от #98

  • 94 Дрънчо

    34 1 Отговор
    Наистина за гастроскопия и колоноскопия те държат 4 дена!!? Напълно излишно. Мой приятел, доктор в Малта каза, че при тях пациента идва подготвен правят му манипулацията, държат го до 3 часа и си отива!!
  • 95 Пишеш

    16 4 Отговор

    До коментар #92 от "Ами":

    "И без друго ваксините са напа.Бият ти нещо с неясен произход,който не помага" ... и въпоеки това - ще се ваксинираш?!?
  • 96 Истината

    22 2 Отговор

    До коментар #62 от "мангъра каза":

    Нормално, втората доза съвсем ти е загладила мозъка.
  • 97 Съд Затвор

    18 3 Отговор

    До коментар #25 от "В някои от разсъжденията си Мангъров":

    Каквото и да се промени, Конституция, Здравна Система, Енергийна Мафия, Здравна Мафия, Хранителна Мафия, Хотелиерска Мафия, Фармацевтична Мафия, Юридеческа мафия-нотариус печат 150 лв. България, САЩ. ДЕСЕТ ДОЛАРА-българинът КРАДЕ, дори съседите се КРАДАТ взаимно от ремонти, парно, ток, вода, усвояване общи части, паркоместа.
    Но, няма ли строги закони за кражба, корупция, злоупотреба с власт-Крум и Стамболов-нищо няма да се промени.
    Докато няма вкаран вносител лекарства-мъж Долорес Арсенова-те имат бизнес ток, отнето разрешително на медици-съд и затвор -тази държава върви надолу, остава територия и българи бягащи от беззаконието и мутрите.
    Политици за лобистки закони в затвора. Марешки Концесии затвора, Кунева-затвор, Арсенова-затвор, Далаверко Оградков-затвор.
    Да сте чули подобни искания в Парламента.
    Енергийно безхаберие-затвор Теменужка, Борисов, Трайко и другите депутати с части токове. Фандъкова-затвор Концесия Веолия.
    Така се прави в белите държави.
    А не да си избирате "поредните десни крадливи месии" и да се спасявате еднолично зад граница.
  • 98 Да не дава Господ;

    6 2 Отговор

    До коментар #93 от "Тази психология":

    Отиваш на непознат терен!Въпросът кое е първичното-случващото се,или реакцията към него не е за теб,още по-малко за този форум!Ако имаш нужда от словоизлияние,опитай нещо друго.
  • 99 Теодоро

    46 4 Отговор
    Както винаги господин Мангъров е точен и ясен. Истински доблестен човек. Радващото е че има още такива като него..значи не всичко е загубено! ДОЛУ АЛЧНИТЕ политици Съд и Затвор. Да живее БЪЛГАРИЯ
  • 100 Абе,

    4 17 Отговор
    не може да избираш бойко,итн,еврогейовете,мая,румен и същевременно да харесваш Мангъров!
  • 101 Жоро

    39 7 Отговор
    Браво! Един истински Лекар, който казва истината за всичко! Всички трябва да бъдат като него....

    Коментиран от #105

  • 102 Госあ

    36 3 Отговор
    Тоя път съм съгласен с мангъров. И здравеопазването е като всичко останало. Хаос в който някой взема някакви пари. И въпреки Хипократовата клетва, не може един лекар да взема по малко от секретарка. В такъв случай има два варианта - или си хваща самолета, както герберастите приканят или взема пари под масата. И се получава така, че специалистите си хващат самолета ( на никой истински лекар не е приятно да муфти бедния българин) , а тук остават търгашите със слаби познания и умения.
  • 103 Българин

    11 33 Отговор
    Абсолютно невярно!?
    Хора с начална ковид19 пневмония биват връща ни за домашно лечение, приемат се, когато кислородната сатурация падне на 80, и ТОЗИ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЕ!!!!!
    Търси политически дивиденти!
  • 104 Васил

    8 34 Отговор
    Защото здравната система има такива боклуци като Мангъров не случайно ви казват бялата мафия.
  • 105 Госあ

    10 27 Отговор

    До коментар #101 от "Жоро":

    Този пък изобщо не е истински лекар,а търгаш със много съмнителни знания и умения. Медийните му изяви бяха пълни с елементарни грешки. В случая обаче е абсолютно прав за организацията на здравеопазването и заплатите на лекарите
  • 106 Гандалф

    7 18 Отговор
    Пътеката за ковид не е скъпа, 1200 лева...за един неусложнен ковид е достатъчна...ако е с усложнение стига над 4000 лева, но здравната каса плаща 1200 лева от тях. Ами вземи ти да ръководиш щаба, след два месеца и теб ще псуваме.
  • 107 Естествено

    38 5 Отговор
    Както винаги е абсолютно прав. Аргументирано и точно. Само че има още много хора, които отказват да вникнат в думите му и да се замислят малко. Съвсем малко. Вирус има и той разболява, да. Обаче всичко е толкова преекспонирано и става дума за толкова много пари, но който разбрал-разбрал.
  • 108 Знаещ

    11 9 Отговор
    Всички ваксинирани до 20г ще измрат! Честито на ваксинираните.

    Коментиран от #111

  • 109 Хиляда пъти

    7 25 Отговор

    До коментар #85 от "Селяк":

    Ами пишеш против ваксините.Според теб с ваксини,без ваксини--все тая.Аз съм ваксинирана и не съм взела решението за две минути.Обмислила съм го и мисля,че съм взела правилно решение.Сега някои ми носят през девет кладенеца вода,да ме убеждават,че или съм сгрешил,или --все тая.
  • 110 Госあ

    26 11 Отговор

    До коментар #70 от "мангъра каза":

    Напълно разбирам хората които отказват да се ваксинират с експерименталните препарати, било заради съмнения (около тях има действително доста съмнения относно ефективност и още по важното - безопасност) , било дори по политически причини ( политически картел и политическото решение да не бъдат заложени в договора производството на по скъпите, но известни и изпитани деактивирани и протеинови ваксини) Но има озлобен плебс, които отричат абсолютно всички мерки и дори тестовете. Разболяват се, не се тестват, не носят маски и циркулират в обществото. За такива трябва да има безкомпромисен контрол и наказания. С обяснения не става. Дори кучето ми разбира повече от думи от някои индивиди.
  • 111 Тази нощ

    2 8 Отговор

    До коментар #108 от "Знаещ":

    Тази нощ това ли сънува?!Ами добре.Аз пък миналата нощ сънувах как един се разболял от ковид и не може да диша под кислородните маска.
  • 112 Гандалф

    2 15 Отговор

    До коментар #69 от "Варна":

    А къде искаш да се лекува като е с ковид, разбира се че ковид отделение. Нали ще зарази и останалите пациенти...а пътеката е 1200 лева, има къде по скъпи пътеки в големите болници...
  • 113 ттт

    24 3 Отговор

    До коментар #76 от "Хиляда пъти":

    Както се разбира от думите ти, твоето ваксинирване не предпазва другите, можеш да ги заразиш. Защо ще ме караш, да се ваксинирвам? Далу ще изкарам болестта леко или тежко е мой избор. А една професорка онзи ден писа, че 90% от заразените били неваксинирани. Нормално, в България съотношението неваксинирани/ваксинирани е 90/10.

    Коментиран от #118

  • 114 Добър вечер

    32 6 Отговор
    Мангъров е виновен за всичко, и за Първата и за Втората и за Осмата Световна война, за свръх засушаване то на Марс, за тежкият социален живот на раираните мравки в Северна Корея и т. н.! Еийй когато си тъп та чак да се завърти, колкото и да ти навират в очите, че си световно манипулиран чрез един шиб.... ан грип, нищо не може да ти помогне....
  • 115 NeXu s

    9 32 Отговор
    Някой вярва ли, че този началник на клиника е с 1350 заплата? В нашата болница лекар със специалност започва с 2800 основно. Това е минимумът и оттам си само нагоре. А този е началник, отделно има 39г стаж. Изпечен лъжец, типично за комунист.

    Коментиран от #144

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Ей, Мангър

    15 2 Отговор
    Защо дръпна дявола за опашката? Сега и пожарната ще мине на управление както на здравната система. И не дай Боже, некой огнеборец да закъса с кредита.
  • 118 NeXu s

    9 18 Отговор

    До коментар #113 от "ттт":

    Защото разнасяш заразата и хората с коморбидност (диабет, онкоболни и пр.) нямат никакъв шанс да оцелеят и ставаш убиец. Това вдяваш ли го?

    Коментиран от #121

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Мда

    30 1 Отговор
    Защо поне един от поддръжниците на задължителното ваксиниране не излезе на открит дебат с тези които са против и да поспорят научно, да видим какво ще излезе, ама не им стиска.

    Коментиран от #131

  • 121 ттт

    34 1 Отговор

    До коментар #118 от "NeXu s":

    Ваксинираният също разнася заразата. Прочети днешните статии в сайта. Канада ще те пусне само ако си ваксиниран с двете дози от призната там ваксина плюс ПСР тест. За какъв хикс ти е теста, ако васината не позволява да пренасяш заразата?

    Коментиран от #124, #127

  • 122 no name no face no number

    27 2 Отговор

    До коментар #25 от "В някои от разсъжденията си Мангъров":

    Човека ясно го казва, както пожарната, тоест бюджетно финансиране на болниците както по времето на соца, но по прагматично и с контрол. това е решението другото са смотани здравни каси както в Западна Европа, където здравната система не е много по добра от нашата.
  • 123 Аз пък да ви кажа

    38 2 Отговор
    Една позната и стана много лошо. Пулса и беше около 40 удъра в минута и мъжа й я закара спешно в специализираната по кардиология 3та градска болница в София, която за късмет е била близо до тях в този момент След преглед в спешното са й казали, че трябва да плати 60 лева за него. Попитали защо трябва да платят при положение, че са здравно осигурени, като им отговорили, че е безплатно само за получилите инфаркт и понеже тя не била с инфаркт трябвало да си плати. А сега кажете Мангъров не е ли прав. Личните лекари лекуват по телефон, болниците лекуват само Ковид и ако нямаш пари си закъсал ако те забили нещо друго.
  • 124 NeXu s

    9 30 Отговор

    До коментар #121 от "ттт":

    Ако всички са ваксинирани, накрая вирусът или ще изчезне, или ще бъде безобиден. А уязвимите групи ще бъдат запазени. Нещо друго неясно? Или е по-важно да се троли?

    Коментиран от #146

  • 125 Изпитвам

    27 7 Отговор

    До коментар #78 от "Така си е":

    човешко съжаление към "ваксинираните" бъдещи трупове на ГМО експеримента с експерименталните терапии...Всеки има право на личен избор!

    Коментиран от #132

  • 126 Пико

    22 2 Отговор
    Хитрата лисица Бен--ска когато на власт бе ББ не канеше доц.Мангъров тъй като му знаеше възгледите.Сега го кани подтиквайки го да плюе по служебното правителство и Радев. Мисирки.
  • 127 Госあ

    16 7 Отговор

    До коментар #121 от "ттт":

    Разбира се, че граница трябва да се минава само с тест и то два теста, при напускане и при влизане след поне седмична изолация. Толкова е просто. Всичко друго е пълна пародия. А цялата пропаганда за ваксините и то точно тия, най евтините и съмнителни, е с презумпцията че простолюдието отново ще може да консумира безпрепятствено по кръчми и бардаци и ще се мотат наляво - надясно през границите като мухи. Е да, ама не ! И това го казаха от Китай в самото начало, немедицинските мерки не трябва да отпадат, въпреки ваксинацията. Въпреки ваксинацията,сащ продължават да са първенци по смъртни случаи, в Израел и Англия такива не липсват също. Смъртни случаи, не говорим нито за заразяване,нито за леки,среднотежки и тежки симптоми. Смъртни случаи.
  • 128 небрежнев

    14 9 Отговор
    Че здравната ни система е лоша и че трябва да се променя е очевидно. Мангъров е част от нея и трябва да предлага решение. В случая само критикува, а от това полза няма.
    Те и сценаристите критикуват, осмиват и се подиграват, но като стане въпрос да намират решение и да оправят нещата, сами стават за смях. Това винаги е било за сметка на народа. Мангъров не го мисля. Той си взема по 200 лв. на преглед за предписани чайчета и 1 стотинка данък не дава за това.
  • 129 краси

    6 26 Отговор
    Др.Мангъров е комунист от АБВ!Това обяснява всичко-психично болен с престъпни наклонности !
  • 130 незнайко

    38 6 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯ ! БРАВО НА МАНГЪРОВ ! От самото начало досега си държи на мнението и е абсолятно ПРАВ .
  • 131 Ами

    6 5 Отговор

    До коментар #120 от "Мда":

    Защото с глупаци трудно се спори--смъкват те на своето ниво и те бият с опит.
  • 132 И аз

    11 11 Отговор

    До коментар #125 от "Изпитвам":

    човешко съжаление към "неваксинираните" бъдещи трупове на ГМО експеримента с експерименталните вируси...Всеки има право на личен избор!
  • 133 Кочо

    23 2 Отговор
    В афтосервиза имат портрет на Бойко Борисов и не се плашат от данъчни и проверки! И на други места е така! В началото на демокрацията поставяха икони и разни амулети, но след това разбраха, че те не вършат работа, а портрета Му! Пази от лоши данъчни, магии и лош поглед!
  • 134 Много ми харесва

    14 0 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    Много ми харесва мисълта ти" Като не харесваш това,което получаваш,промени това,което даваш".Ще си я "открадна".

    Коментиран от #153, #154

  • 135 йуХ

    15 3 Отговор

    До коментар #47 от "Гражданин":

    До: 47 - Гражданин ; 07:40 часа ; 05.09.21
    Подкрепям те напълно, само че коригирам леко:
    "каква е ползата от "ваксините""?
    Ваксините задължително трябва да с в кавички!
  • 136 Може

    3 21 Отговор
    Може някой от неваксинираните да си е говорил с дядо Боже и той да му е казал,че няма да се разболее тежко и да се задушава без въздух,та затова са против ваксините.Аз пък взех,че се ваксинирах,защото ме е страх.Спокойна съм,че и повечето хора,в най-цивилизованите страни, са взели същото решение.

    Коментиран от #138

  • 137 хикс ИГРЕК зет

    23 2 Отговор
    Мангъра пас се подиграна на БОЙКОВЦИТЕ , които го оплюваха. А той май наистина се оказа прав/ дори, когато лежи или седи даже / !
  • 138 йуХ

    24 0 Отговор

    До коментар #136 от "Може":

    Браво на тебе,
    цивилизовано е да избираш само и единствено ЗА СЕБЕ СИ!
    Другото, да принуждаваш останалите хора да го правят си е чиста ДИКТАТУРА.
    Бъди здрава.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Петер Брьогел

    14 1 Отговор
    Искам да чуя и бат Бойчо сво казва по въпроса , ама нещо изчезна тоз чиляк от медиите! Що ли така ? Народа аха и да заплаче от тъга и заради липсата му !
  • 141 Студопор

    28 1 Отговор

    До коментар #29 от "най правилно е":

    А ти като се ваксинираш и имаш усложнения от ваксината след това, аз ли трябва да ти плащам лечението с данъците си или АстраЗенека?
  • 142 Студопор

    20 4 Отговор
    Мангъровнтрябва да е министър на здравеопазването. Говори вярно и има топките да назове нещата с имената им.

    Коментиран от #168

  • 143 Бързите тестове са много по-често

    5 8 Отговор

    До коментар #69 от "Варна":

    фалшиво отрицателни и много по-радко фалшиво положителни. Така, че ако е положителен теста най-вероятно е с ковид дядото. Ако въобще е бил ваксиниран това не значи, че 100%е образувал антитела и че в момента не е заразен. Ако въобще случаят не е само в твоята фантазия. Защото се натъквам на подобни "случаи", описани тук от разни коментиращи, но ми се струва, че почти всички подобни са писани от един и същ човек. На моя позната с доста тежки симптоми на ковид в Пловдив са и отказали хоспитализация, въпреки че е здравно осигурена, има положителен тест за ковид от аптека, и положителен PCR и е с белодробни промени, които се виждат на скенер, както и с висока температура и ужасна, кашлица. Изписали са ѝ купища лекарства и се лекува в къщи. Казали ѝ, че приоритетно приемат по-възрастни хора, които са в по-висок риск, защото местата са на изчерпване в ковид отделенията в Пловдив. А тя била само на 50 и най-вероятно организмът ѝ щял да се справи. Изписани са ѝ 10 вида лекарства. Общо 30-на таблетки пие дневно и ту е малко по-добре, ту е съвсем зле.
  • 144 Д-р Хаус

    20 1 Отговор

    До коментар #115 от "NeXu s":

    Ало, " Нексуса" Защо не си пишеш името бе тикво?? И коя е " вашата болница"?? Сигурно е частна,която суче от три майки?? Основната заплата на лекар- специалист в държавна болница е 1080 лева!! Я кажи къде и коя е " вашата" болница,че да започна работа там???
  • 145 Д-р Хаус

    14 1 Отговор
    Ало, " Нексуса" Защо не си пишеш името бе тикво?? И коя е " вашата болница"?? Сигурно е частна,която суче от три майки?? Основната заплата на лекар- специалист в държавна болница е 1080 лева!! Я кажи къде и коя е " вашата" болница,че да започна работа там???
  • 146 Госあ

    13 0 Отговор

    До коментар #124 от "NeXu s":

    Въпросът е,че РНК ваксините са много слабо проучени и дават сравнително високи странични ефекти, а ефективността им е много ниска, особено към новите щамове, които се разпространяват безпрепятствено от туристите. В тази връзка са крайно неподходящи за сезонна употреба . Още повече, изглежда че този вирус ще циркулира целогодишно. От ясно по ясно е, че деактивираните и протеинови мултиепитопни ваксини са много по подходящи и относно ефективност и относно безопасност. По скъпи са за производство, но надценката на РНК ваксините обезмисля напълно по евтиното им производство.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Д-р Куин Паметливата

    17 0 Отговор
    Скалната здравна система е функция на скапания здравен МОДЕЛ на здравеопазването, сменен през 1999г.от данъчно осигурителен в КАСОВО осигурителен и въведен от зъболекаря Семерджиев и предложен от д-р Борислав Китов ,депутат от БЗНС- Мозер¡! Зам.Министър тогава беше кой мислите?? Стойчо Кацаров!! Коментарите са излишни!!

    Коментиран от #155

  • 149 Д-р Хаус

    15 1 Отговор
    Ало, " Нексуса" Защо не си пишеш името бе тикво?? И коя е " вашата болница"?? Сигурно е частна,която суче от три майки?? Основната заплата на лекар- специалист в държавна болница е 1080 лева!! Я кажи къде и коя е " вашата" болница,че да започна работа там???
  • 150 дявола

    17 2 Отговор
    Политиците ако бяха толкова умни,мъдри и искрени нямаше да се стига до такива кризисни положения във всички свери.За съжаление са малко такива хора грамотни и кадърни,точно те не са удобни на сегашната ни система

    Коментиран от #167

  • 151 Руснаков

    7 18 Отговор
    И този се вживя в ролята на медийна звезда....
  • 152 бв нм

    6 23 Отговор
    Тоя пак изтрещя, Нали и той е в ковид отделение - чайчета, супички, аспиринчета, 200 кинти прегледа и доходи от отделението - от какво се оплаква? Не знам, но знам, че когато напусне Божия свят, той ще стане едно по-добро място за живот.
  • 153 Няма да си първият

    3 1 Отговор

    До коментар #134 от "Много ми харесва":

    Често я споделям и преди години помогна на една жена да преосмисли случващото се в живота си.
  • 154 Време е

    16 1 Отговор

    До коментар #134 от "Много ми харесва":

    да спре народа масово да се раздава и да позволява да бъде лъган и използван,след като не му харесва това,което получава.
    Нормално ли е да си плащам за да идва някой си държавен служител и да ме проверява дали спазвам някакви правила и да ме глобява,защото правилата ги измислил някой и хората масово приемат да ги изпълняват?
    Сега след като не помагат правилата народа да е здрав и щастлив защо се следват и изпълняват като виждаме какви са резултатите?
    Искаме здраве и говорим само за болести вируси и проблеми и това ли е рецептата за постигане на здраве?
    Липсата на болестите не е здраве,а начина по който човек се справя с причините.
    Докторите не лекуват причината и в рекламите за лекарствата също казват,че предотвратява симптома,а не причината.
  • 155 Копипасте

    0 1 Отговор

    До коментар #148 от "Д-р Куин Паметливата":

    В коментари №31 и №61 са те изпреварили!
  • 156 Д-р Хаус

    14 0 Отговор

    До коментар #71 от "Мнение":

    Мангъров " откри" топлата вода!! Ха ха ха!! Още преди 22 години казах, че КАСОВО осигурителния модел на здравеопазването е скапан,щото позволява да се краде " ЗАКОННО" от публичния финансов ресурс - НЗОК!!Този " модел" замени ефективния ДАНЪЧНО осигурителен модел по предложение на депутата от БЗНС Мозер д-р Борислав Китов и въведен от зъболекаря Семерджиев и Зам. Министъра Стойчо Кацаров!!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Почитател

    15 4 Отговор
    Браво Мангъров с теб сме
  • 159 сил

    11 2 Отговор
    много точно - един човек да го каже. БЛАГОДАРЯ
  • 160 СусБе

    3 2 Отговор
    Бе ти на това "управление" си матата бало а ти... Пите си рикията и маайте чесън по една дебела скилидка на секо ядене и си питайте дъртата питанка!
  • 161 сил

    11 2 Отговор
    МНОГО ТОЧНО. ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЯКОЙ ДА ГО КАЖЕ.
  • 162 Др .куманов

    7 2 Отговор
    Така е докога онзи некадърник ще е ,,шеф,, на срзи
  • 163 Браво

    15 2 Отговор
    На Мангъров хората умират като пици в България от много години.Никой не го интересува.Сега заради пустите пари започнаха статистики за кв19.Не е 19 вече е 21 и тн.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Мими

    27 3 Отговор
    Само д-р Мангъров от началото на епидемията не промени мнението си и излезе прав.
    Това е лекар-професионалист!
    Жалко е, че всички се продават или поддават на натиск от ГОРЕ.
    Съсипаха народа, а тепърва ще се види как са повлияли ваксините на ваксинираните. Но ще е късно.
    Хора, послушайте един доктор, на който думите вече се доказват.
  • 166 Прав е, че здравната система е скапана.

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "В някои от разсъжденията си Мангъров":

    Това на всеки му е ясно обаче.
  • 167 Под грамотен и кадърен точно Мангъров

    3 10 Отговор

    До коментар #150 от "дявола":

    ли имаш предвид?
  • 168 Пази Боже от такъв здравен министър.

    5 15 Отговор

    До коментар #142 от "Студопор":

    Съвсем изтрещяхте.
  • 169 волен сидеров

    16 3 Отговор
    БРАВО МАНГЪРЧЕ
  • 170 иван

    18 4 Отговор
    Прав е както Винаги.Един наистина достоен лекар.
  • 171 Айде от утре

    17 3 Отговор
    Запишете смъртните случаи на Швеция Израел САЩ и Българи и ще разберете ще ваксините са пълна заблуда един вид машини за пари
  • 172 А някой

    7 0 Отговор
    Смятали докторите са достатъчно и дали имат знания за лечение на тази болест или ваксини та ваксини там е далаверата хората кучета ги ЯЛИ
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Владимир Кънчев

    11 3 Отговор
    Велик човек! Поклон! За съжаление, в България най-великите българи са или предадени на врага или убити от неизвестен свой! Това за жалост ще бъде съдбата и на този велик човек! Той го знае и въпреки това смело върви напред - така както е решил и нищо няма да го спре! Повече такива хора трябват на България, повече! Боли Ви, когато сравнява болницата с автосерви, нали - боли! Но е напълно вярно! На кой тезгях се продава стоката "здраве" в търговското дружество "Болница" и за колко лева? Вървете си по здравните пътеки към безкрая, той ще дойде бързо за Вас!
  • 175 Kak може

    11 0 Отговор
    Как може лекар да получава 0,50 ст. на час за нощно дежурство !? Нямам думи !!!
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Матей

    9 0 Отговор
    Точно така е.Здравната система беше срината в мамента ,когато започнаха да я реформират преди 20 години и въведоха здравната каса.От тогава се настани търговията в храма на здравеопазването и това не можеше да доведе до различни резултати.План някакъв беше спуснат ,но от кого и как ,не стана ясно,всичко се представяше в розова светлина,особено за личните лекари,малко ретро-асоциация.Да,ама в миналото лични лекари са имали само богатите семейства,останалите са тичали до лекар само по спешност,и сега стана същото.Дори не направиха клиники за бедни ,като в щатите,и в това ги надминаха в нео-либерализма.Крайно време е държавата да си поеме задълженията,и да спре корупцията в здравната система.
  • 178 Ко каза ко

    1 9 Отговор
    Пикая на Мангъров!!!

    Коментиран от #179

  • 179 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #178 от "Ко каза ко":

    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.
    А модито какво прави - чепка вълна?!
  • 180 Льотчик на F-16/скица с акварел/

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пенди":

    Като важна част от "скапаната ни здравна система", явно и колегата Мангъров е скапан. 🤣
  • 181 Този

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пенди":

    е завършил със златен медал Медицинска. Знаеш ли какво значи това ве, шофьорче ???

    Коментиран от #184

  • 182 БББ

    9 1 Отговор
    Всъщност всичко каквото казва Мангъров си е вярно,нима здравната система не е скапана,нима лекарската мафия не гледа на пациента като на патечка ?!
    Точно в момента ми се налага да се сблъсквам с такива неща зареди болни близки......Да не се разболява човек,страшна работа,мрът като пилци по болниците,изписват ги неизлекувани щото свършила пътечката ...УЖАС !
  • 183 Роко

    4 5 Отговор
    Ох този идиот пак ли бистри короната? Не му ли писна да дрънка глупости по тема от която нищо не разбира.
  • 184 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #181 от "Този":

    Значи че си е купил дипломата защото човек завършил медицинския не би дрънкал толкова глупости
  • 185 Пореч

    0 1 Отговор
    Всеки, който е в плен на лъжовен, порочен и греховен начин на живот, унищожава жизнената енергия на своя организъм, положителния му заряд, затова организма изпада в енергийна криза и това се разпознава като боледуване и заразността не е по въздушно-капков път, а по линия на словото. Въздушно-капков път като причина за поява на боледуване у някого - това е лъжа и то много престъпна, но лошите са такива, защото не могат да са други, както умрелия не може да се съживи. И от такива може да се очаква само зло.
  • 186 80/20 е прав

    3 2 Отговор
    Човека си е много на място защото знам какъв е а и от това дето говори повечето се оказва истина.
  • 187 феро

    3 3 Отговор
    Доцент Мангъров,следващия министър на здравеопазването за дълги години.
  • 188 тцтцтцт

    2 5 Отговор
    Мънгър,ти още ли си жив,бееее ?
  • 189 Кински

    1 0 Отговор
    Мангъра не си прав че веднага те вземат в болница ако си позитивен.първо ти викат стой си вкъщи пий лекарства и когато станеш вече много зле едвам ти намират място .личен опит .така че не ми говори че в болницата веднага те взема ли заради клинична пътека .пълни глупости.ама който не е ходил с корона в болницата вярват на врели некипели.три пъти ме връщаха всеки път ти викат не си много зле стой си вкъщи.С една дума ,ако устискаш.
  • 190 Кински

    0 4 Отговор
    А и да не забравяме мангърчо че и ти лапаш от тази скапана система .ама нали ти е по лесно само да лае ш .
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 11112222

    0 0 Отговор
    Браво !!!!!!