Last news in Fakti

7 Септември, 2021 06:08 6 458 54

Доц. Александър Оскар: Провалихме се, скоро няма да се разделим с вируса

  • доцент александър оскар-
  • коронавирус-
  • ваксиниране

За мен е голяма мистерия защо хората в България продължават да вярват на всякакви конспиративни теории и не се доверят на експертите, заяви председателят на Организацията на евреите в България "Шалом"

Доц. Александър Оскар: Провалихме се, скоро няма да се разделим с вируса - 1
Снимка: БГНЕС

"Въпреки трудностите, през които трябва да преминем, успяхме да се съхраним като хора. Годината беше безпрецедентна - на социална изолация и на мерки за дистанция и носене на противоепидемични предпазни средства. Всяко едно предизвикателство е нова възможност да бъдем по-добри хора и да се поучим от грешките си". Това каза пред БНР доц. д-р Александър Оскар, председател на Организацията на евреите в България "Шалом". Той поздрави еврейската общност в страната с настъпващата Нова година - Рош Ашана.

В предаването "12+4" по програма "Хоризонт" доц. Оскар, който е носител на наградата "Лекар на годината", коментира, че България се е провалила в борбата с Covid-19:

"Над 70% от населението на другите страни от ЕС вече е ваксинирано, а в България - под 20%. Ако се види статистиката, тежкото протичане, изискващо болнично лечение, както и смъртността - основно засягат неваксинираните хора. За мен е голяма мистерия защо хората в България продължават да вярват на всякакви конспиративни теории и не се доверят на експертите, които се занимават с тази материя. Рано или късно ще преминем и през това предизвикателство Covid-19, както човечеството е преминало и през други пандемии. Въпросът е как ще преминем - колко хора ще загубим".

Според него във всяка държава има хора, които вярват в конспиративни теории и нямат доверие на ваксините, но у нас процентът им е много висок:

"Аз не считам, че изискването на ваксинация, както е в редица европейски държави, ограничава правата на хората. Тук става дума за отговорност! Това е и една политическа отговорност. Няма как политиците да се харесат на всички. Трябва да вземат разумната и справедлива страна, в случая - да се защити обществото".

Д-р Александър Оскар призова хората да се ваксинират:

"Все още има време да спасим нашите близки и приятели!".

Той прогнозира Covid вълната, в която страната вече навлезе, да не е толкова тежка, колкото бяха предходните:

"Скоро няма да се разделим с този коронавирус, ще трябва да се научим да живеем с него. От нас зависи колко дълго. Трябва да инвестираме в собственото си здраве и в здравето на обществото, а няма как да сме готови, при положение, че в предишните години не сме инвестирали нищо в здравеопазването си".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    129 15 Отговор
    Защото виждаме какво става във Вашата рофина - Изтаел. И там вярваха на експертите (платени от фарма индустрията). Виждаме и можем да мислим. Та затова не искаме ваксината ви.

    Коментиран от #23

  • 2 Мислещ

    106 11 Отговор
    У ваше село с "вярващите на експертите" как върви "разделянето" с коронавируса?
  • 3 Махайте се с тия ваксини

    112 9 Отговор
    Ако бяха безопасни нямаше да те карат да подписваш декларация...

    Коментиран от #4

  • 4 Мислещ

    104 8 Отговор

    До коментар #3 от "Махайте се с тия ваксини":

    И нямаше да впрегнат еврейски и немски фашисти (От Зеле) да злобеят срещу нас колко сме били прости и как сме се били затривали.
  • 5 Лост

    58 2 Отговор
    Защото всички сте готови за "Оскар".
  • 6 Ковидчо

    11 51 Отговор
    Нали евреите управляват света. Колко са хитри, и как си гледат интереса. Все това чувам от разни крайно леви и десни.
    В Израел всичко се ваксинира.
    Значи или световната еврейска конспирация иска да унищожи Израел.
    Или ваксините не са отривите за които ги изкарвате.
    Кое е?

    Коментиран от #12, #35

  • 7 Шимон Дянковитц

    67 4 Отговор
    Брей!... Александър Оскар..освен "приятел/ка" на Коцето Ботокса бил и шефа на "Шалом". Тц тц тц! Ами честита да ви е рош-ашаната. Пък по Рождество Христово...ще видим кой кум,кой сват и кой на булката-брат!
  • 8 Анонимен

    67 3 Отговор
    Да му пожеаля ли да се гръмне... Кой каквото се е провалил в политическия си живот негова работа.. никой не ви е карал да ме спасявате. Имате задача да ми организирате здравеопазване и толкоз не да ме третирате като добитък.... Като сте абни това е ваш проблем

    Коментиран от #41

  • 9 провинциалист от провинция Тракия

    63 3 Отговор
    "Над 70% от населението на другите страни от ЕС вече е ваксинирано" - и това трябваше да спре пандемията. Вместо това обаче сега смело се борим за проценти смъртност и удобно забравихме старите обещания. Утре за какво ще се борим?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Израел

    77 3 Отговор
    В Израел се ваксинираха всички и пандемията пак се вихри. Преди година никой не говореше, че ваксините ще станат задължителни. Само в конспиративните теории се казваше, че искат насила да ваксинират всички. Значи конспиративните твърдения се оказват вярни
  • 12 Офф

    58 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ковидчо":

    Много си назад с материала.вреите, които управляват света живеят и са граждани на САЩ. В Израел живеят обикновените евреи, които са трън в очите на ционистите - глобалисти. Те се отнасят към Израел съсъсъщото високомерие както и към всяка друга национална държава. Рокфелерите, Ротшилдите, Варбургите дори не са стъпвали в Израел. Сорос е персона нон грата в Израел. Така че, не бъркай евреите, които управляват света с евреите в Израел.

    Коментиран от #19

  • 13 провинциалист от провинция Тракия

    37 2 Отговор
    "Все още има време да спасим нашите близки и приятели!" Как? Като се наредим на опашка (пред градската баня напр.) за официален заразоразпространител ли?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Стандарт

    44 3 Отговор
    Абе да не свършиха професорите, та изкарахте некъв доцент за пропаганда? Или свършиха парите за платена реклама?

    Коментиран от #24

  • 16 провинциалист от провинция Тракия

    36 0 Отговор
    "и не се доверят на експертите, които се занимават с тази материя." - нали откривателят на PCR отрекъл този метод като средство да вирусен тест? За кои експерти става въпрос? Тези от ЕМА, които още събират данни за ефикастността на ваксините ли?
  • 17 Настрадамус

    40 3 Отговор
    Българският народ е умен народ и не вярва на мафиотите от СЗО . Българският народ е оцелял през хилядолетията и без ваксинации и това го доказва нашето ДНК А въ книгата си Джаред Даймънд Пушки вируси и стомана описва защо европеците са оцеляли от вируси и други смъртоносни болести през вековете . И последно през 17 -ти век настъпила чумата във Европа във това число и във България и какво се случва във две съседни села едното Турско другото Българско чумата натръшкала цялото Турско село и никой не оцелял а Българското само отделни случай на смърт и почти цялото село преболидувало смъртоносната болест за което говори фактът че Българите сме със силен природен имунитет .Ето и сега калпавите европейци мрат като мухи даже и ваксинирани а ние пак оцеляваме защото сме избрани от БОГА народ .
  • 18 Болен

    43 2 Отговор
    Оскар, човече, лекарите се провалихте като съсловие. Всички сте търговци. На смърт !
  • 19 Ковидчо

    5 31 Отговор

    До коментар #12 от "Офф":

    Егати глупостите, дето дрънкаш.
    Затова Израел имат най-мощното политическо лоби в САЩ. AIPAC.
    Колко пъти израелски лидери са говори пред сената САЩ? Други държавни лидери, да со го парвили?
    За финансовата и военна помощ да не говорим.
    Така че, твоето твърдение, че америкаските ционисти не им пука за Израел е смехотворно.
    Май ти има да наваксваш с материяла.

    Коментиран от #42

  • 20 Настрадамус

    34 3 Отговор
    А то като погледне човек ЕС -кочината ни унищожи като народ и без вируси и пандемии ,че от девет милиона сега сме 5-6 милиона останали .

    Коментиран от #52

  • 21 СОФИЯ

    35 1 Отговор
    не ви вярваме точка
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 1 Отговор
    вие сте бяла мафия
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Румен

    27 0 Отговор

    До коментар #15 от "Стандарт":

    Това еврейче и то ще е излязло за пари
  • 25 Знаещ

    32 2 Отговор
    Точно вашите учени казаха, че с ваксини КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ няма да се постигне! Стига с тия ваксини. Явно е, че не вършат работа. Заразяваш се, заразяваш... пълна глупост.
  • 26 стефан

    31 0 Отговор
    Когато ЛАКОМИЯТА изчезне ще изчезне и вируса !

    Коментиран от #50

  • 27 БРЦК

    27 2 Отговор
    Докато не избият хората спиране няма . Свободата се ИЗВОЮВА КРЪВТА ИЗМИВА НАШАТА ГЛУПОСТ ---БЕНКОВСКИ
  • 28 Абе

    25 1 Отговор
    Оскар не си в час. Не се изказвай повече.
  • 29 Шиндлер

    28 1 Отговор
    Всички като този гуру ваксъри са ваксинирани само на документ! Бъдете сигурни!!!
  • 30 Иван

    4 16 Отговор
    Много тъпи коментари рано сутрин. Много
  • 31 Рошко

    20 0 Отговор
    Още един голобрад доцент, при нас доценти професори на кг
  • 32 Гост

    16 1 Отговор
    След като се изказаха експерти относно какво са ваксините и тестовете и докторите също не искат да се ваксинират за какво единица платени лакти искат да убеждават колко е важно да се ваксинират хората?
    Изтърка се темата отвсякъде,а и стрес и мерки с тежък психически ефект и това постоянно говорене за вируса здравословно ли е?
    Цял живот тълпата следва някакви правила,подчинява се на някой друг и какво стана?
    Все пари няма вдигат се цени,едно и също правим всеки ден,в службите се изпълняват заповеди колкото и да се неефективни и неприятни,но така са наредили отгоре,всичко се нарежда отгоре и отдолу всеки слуша.
    И чий живот живеете като слушате другите?
    Вие нямате ли мнение,уважение и отговорност да живеете нормално и без да сте в полза на тези тарикати?
    Сега или спирате да следвате този геноцид или се простете с живота си.
    Човек все робува на държавата и на някой,а какво прави държавата за вас?
    Илюзия е,че държавата се грижи за вас,политиците за живота ви и докторите за здравето ви.
    Вижте,че се говори само за пари и всичко се свежда как те да отидат в нечии други сметки благодарение на вас и слугуването ви.
    Вие сте тези,които поддържате този филм сега.
    Ако нямат власт над вас тарикатите където искат да са в парламента ще продължава ли всичко това?
    Дали за промени се натискат на избори или отново за да лапат?
    До кога ще сте наивни и чакащи?
    Промяната отвън ли ще дойде?
    Ако сте накъде където може лесно и бързо да печелите пари ще се откаже

    Коментиран от #49

  • 33 некой си

    20 0 Отговор
    ВСЕ НЯКОГА ЩЕ СЕ РОДИ НЯКОЙ КАТО ХИТЛЕР ДА ВИ РЕДУЦИРА.ОТИВАЙ СИ В СКАПАНАТА МАХАЛА ИЗРАЕЛ И НЕ СЕ ПРАВИ НА ЗАГРИЖЕН
  • 34 Анонимен

    20 1 Отговор
    Българина вярва на математиците,те са топ експертите по темата за Корона вируса.
    Няма ли някой нов математик да ни осветли по въпроса какво става математически с вируса?
    Докторите ги уволнете и назначавайте математици на тяхно място,явно нещо до сега са объркани работните им места,че ако не беше този вирус нямаше да знаем колко е важна математиката за нашето здраве.
  • 35 БГ681

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ковидчо":

    Нали трябва да контролират и собственото си население. Как ще дерижираш чуждата къща ако твоята не е под контрол.
  • 36 Баба Цона

    9 0 Отговор
    Пе.@лчо баба, и ти ли ревна. Нали теб те в@ксинир@т редовно.
  • 37 агент07

    12 1 Отговор
    Що не си епеш футката пайчина!
  • 38 чичо митко

    13 0 Отговор
    Еврейчето е недоволно !
  • 39 ами

    9 0 Отговор
    Популисти с квази дипломи. Най-големите вируси и убийци са идеологическите зарази. Има една внесена от десетки години в България и продължава да си се възпроизвежда на гърба на здравето на гражданите.
  • 40 Гад Зае6и

    5 0 Отговор
    Втори шанс няма да имате недочовеци!
  • 41 ЩоТака

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Като се е провалил, що не си подаде оставката, ами ръси акъл ?
  • 42 Мовидчо

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ковидчо":

    Докажи, че ваксините за Израел, са със същия състав като тези за Европа.

    Коментиран от #43

  • 43 Мовидчо

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Мовидчо":

    Грешка, отговор на 6 от "Ковидчо"
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тихо там ти

    5 0 Отговор
    Като ви каже евреин колко е часът, погледнете слънцето!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Павел Пенев

    4 1 Отговор
    Вие евреите действително сте големия провал на човешкия род. При 70% ваксинирани,сега жестока четвърта вълна. Ако бяхте ползвали руската ваксина нямаше да е така.
  • 48 Какво толкова има за чудене...

    4 0 Отговор
    Хората го лъжат 30 години,и изведнъж трябва да повярват на поредната глупост ,при която много въпроси нямат отговори..
  • 49 Кой от всички

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    геноциди да спрем да следваме?
  • 50 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "стефан":

    Браво, това е най вярното нещо ! Сега следва да се открият създателите и разпространителите на ВИРУСА и да бъдат ОБЕЗГЛАВЕНИ ! В основни линии се знаят кои са ! Броят се на пръстите на едната ръка. Колкото помагаше ваксината срещу ГРИП толкова действа и тази срещу КОВИД ! Тоест НИКАК !!!
  • 51 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ЕВРЕИКУС ТАПАНАРИКУС --- ОДИ СИ ПРИ "ХАВА НАГИЛА " И НЕ СЕ ПУПИ В БЪЛГАРИЯ -НИЕ НЯМАМЕ ГАЗОВИ КАМЕРИ С ЦИКЛОН-Б -НО МОЖЕ И ДА ПРОДОБИЕМ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ И СОЛМОНЕЛ ПСИХИТОТО !!!!!!!!!!!!!!!
  • 52 Тъй тъй

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Настрадамус":

    Тъй, тъй... За 30 г. загубихме 3 МЛН население.

    По 100 хиляди годишно.

    По 274 души дневно.

    По 22 човека на всеки час.

    По един на всеки три минути.

    Никой не се трогна.

    Ама сега, видите ли, се загрижили, сакън да не ни се случи нещо на населението...

    Платили сме си ваксата. С данъци и квоти. Не е за пари.

    Какво искат от нас?!

    Коментиран от #53

  • 53 Страдамус

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Тъй тъй":

    или НоСтрадамус - това е въпросът ...
  • 54 асдадс

    0 0 Отговор
    председател на Организацията на евреите в България "Шалом".

    Яснооооо :)