Last news in Fakti

10 Септември, 2021 00:55 2 384 2

Сърбия вече не е част от „епидемиологично безопасните“ държави

  • зелена листа-
  • епидемиологична обстановка-
  • държави-
  • сърбия-
  • съветът на ес

Съветът на ЕС подчертава, че списъкът се приема под формата на препоръка за държавите-членки и ще продължи да се преразглежда на всеки две седмици

Сърбия вече не е част от „епидемиологично безопасните“ държави - 1
Снимка: Shutterstock

След решението на посланиците на страните-членки, взето в сряда, Съветът на ЕС официално актуализира списъка с „епидемиологично безопасни“ трети страни за пътуване до ЕС, който вече не включва Сърбия, съобщава Радио и Телевизия Сърбия (РТС), предаде агенция „Фокус“.

Освен Сърбия, от списъка на епидемиологично безопасните страни са извадени Япония, Албания, Армения, Азербайджан и Бруней.

В т.нар. „зелена листа“ са Уругвай, Австралия, БиХ, Канада, Йордания, Нова Зеландия, Катар, Молдова, Саудитска Арабия, Сингапур, Южна Корея, Украйна и Китай, подлежащи на потвърждение на взаимност.

В изявление на Съвета на ЕС се посочва, че несъществените пътувания до ЕС от държави или образувания, които не са в списъка, „са обект на временни ограничения“, но не предопределят възможността държавите-членки да отменят временното ограничение за несъществени пътувания до ЕС за „напълно ваксинирани пътници“.

Съветът на ЕС подчертава, че списъкът се приема под формата на препоръка за държавите-членки и ще продължи да се преразглежда на всеки две седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анонимен

    1 0 Отговор
    При такъв голям процент ваксинирани и какво?! Сърбите са пак в зоната на здрача!? И пак да зададем въпросите : Кой ни кара да ручаме жабета!? За какво ги ручаме тия жабета!?