Last news in Fakti

10 Септември, 2021 15:26 1 363 10

Още през октомври ще започне производството на първата китайска mRNA ваксина

  • mrna-
  • ваксина-
  • производство-
  • китай-
  • безопасност

За разлика от mRNA ваксините на Германия и САЩ, китайската е много по-безопасна

Очаква се производството на първата китайска ваксина срещу COVID-19, използваща mRNA технология с изцяло местни суровини и оборудване, да започне през октомври, съобщава радио „Китай“.

Тя е разработена съвместно от Академията по военномедицински науки и компаниите Suzhou Abogen и Yunnan Walvax Biotechnology, и носи името „ARCoVax“. Масовото ѝ производство се очаква да започне в базата в Юси, провинция Юннан, през следващия месец.

Изградена с инвестиции от 520 милиона юана (80 милиона щатски долара) производствената база е с капацитет за 200 милиона дози годишно.

За разлика от mRNA ваксините на Германия и САЩ, китайската е много по-безопасна, съобщиха наскоро медии. Освен това разходите за съхраняването ѝ са по-ниски. Тя може да издържи на стайна температура една седмица, а при 4 градуса по Целзий по-дълго време.

ARCoVax бе одобрена за клинични изпитвания от Мексико и Индонезия, заявиха в края на август от Yunnan Walvax Biotechnology.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    2 1 Отговор
    Че те и там ГЛОБАЛИСТИТЕ КИТАЙСКИ ОПИТАХА ПРЕВРАТ, ЗАТОВА И БЕШЕ БЛОКИРАН УХАН...СЕГА СЕ ПРОМЕНИ ПОНЯТИЕТО ЗА ВАКСИНА В АМЕРИКА НА СЗС..,, ТЯ НЕ ПОДСИЛВА ИМУНИТЕТА , А ЗАЩИТАВА...,, МИСЛЕЩИТЕ ЩЕ ..РАЗБЕРАТ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА..
  • 2 Госあ

    2 0 Отговор
    Ае нема нужда. Китай имат одобрени 7 ваксини. Седем. От които само една векторна. Еднодозова. Останалите шест са конвенционални и протеинови. Явно и те искат да припечелят нещо
  • 3 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор
    И новата господарска раса пусна принтерите.
  • 4 El chapo

    9 0 Отговор
    Имам въпрос защо в заведения може да бъдат допускани само ваксинирани за да не влезе някой неваксиниран и да ги зарази ли ?

    Коментиран от #5

  • 5 провинциалист

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "El chapo":

    Не, защото е много по-демократично да те зарази ваксиниран.
  • 6 Госあ

    4 1 Отговор
    Общо взето, тази ваксина е само за това, да покажат възможностите на Китай като водеща сила в биотехнологиите. И както разбираме, тези ваксини са за износ към Мексико и Индонезия 😂 Да си дойдем на думата "Такава технология може да се използва в други биомедицински области като онкотерапия и лечение на дефекти на гени, каза имунологът." Лечение на дефекти на гени е по известно като геномно редактиране. Това приложение, за което пиша отдавна.

    Коментиран от #8

  • 7 Дали

    2 1 Отговор
    Който няма акъл да се боде от всички производители
  • 8 Ваксиниран1403

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Глупости просто това са ефективните ваксини и те са бъдещето на антивирусните ваксини по-принцип останалите видове отиват в историята. До 5-10 години в света изобщо няма да се произвеждат други антивирусни ваксини освен такива произведените по РНК технология.

    Коментиран от #10

  • 9 👽Асгард👽

    2 0 Отговор
    Базата струва 80млн , тия за 1 година ще шитнат 200 млн дози ! Даже по 50 цента да ги пласират, лапкат нормално 20 милиона и им остава безплатна производствена линия!!! Ама като знам нашата и другите тикви по колко ги плащат тия боклуци , тия ще умножат инввстицията по 20 още на първото полугодие!!!
  • 10 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ваксиниран1403":

    Бъдещето е генното редактиране 😁😅 ае по сериозно.