13 Септември, 2021 12:44 1 459 16

Спешните медици във Видин започват гладна стачка заради неполучени пари за първа линия

  • видин-
  • спешни медици-
  • гладна стачка-
  • първа линия-
  • пари

Санитари не са взели своите допълнителни стимули за година и половина назад 

Спешните медици във Видин започват гладна стачка заради неполучени пари за първа линия - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Напрежение сред медиците в разгара на четвъртата вълна на коронавируса. Спешните екипи във Видин обявиха готовност за гладна стачка.
Причината – не са получили дължимите им парични добавки за работа на първа линия, съобщават от bTV.
Оказва се, че санитари не са взели своите допълнителни стимули за година и половина назад.
„Във Видин напрежението ескалира. Много пъти бяхме лъгани, писахме писма, не ни отговаряха. Министърът се съгласи на среща с нас и обеща, че ще промени начина на заплащане“, обясни д-р Иво Георгиев. По думите му местните здравни власти не са пожелали да се съобразят със заповедта на ресорния министър.

„Санитарките никога не са получавали парите, които им се полагат за работа с COVID. Призоваваме за подкрепа както сред медицинския, така и сред немедицинския персонал, защото утре ще дойдат да потърсят помощ именно от тези хора“, допълни д-р Георгиев.

Той обясни, че от утре започват с щафетна гладна стачка до решаването на проблема.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ники

    14 1 Отговор
    То там няма коронавирус, защото вируса трябва да се прекачи на три влака докато стигне, и се отказва.
  • 2 Грульо

    9 0 Отговор
    Значи на медици от малките градове не дават ковид пари, само в София ли им дават? :D
  • 3 Видинлия

    6 7 Отговор
    На тези от видинската болница стотинка да не дават, до един са неграмотни, надменни и не компетентни. Стотинка да не видят
  • 4 русенец

    15 0 Отговор
    А в същото време директори на провинциални болници получават по 80-100 хиляди на месец. Да, здравната каса е щедра към едни и пестелива към други.

    Коментиран от #6

  • 5 Жоро

    7 3 Отговор
    Ще бъде забавно ако никой не им обърне внимание и умрат от глад :)
  • 6 Айде стига лъжи

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Какво- милиони ли да ви дават а вие с белите престилки да ни врякате и да се държите с нас пенсионерите като добитък. Дий Воле. Дий
  • 7 Какво е

    13 0 Отговор
    "щафетна гладна стачка" - единият не яде нищо от 8-12 ч., после отива да обядва и е заместен от човек, който току-що е обядвал ли?

    Коментиран от #9

  • 8 Глав

    4 1 Отговор
    Във видинската болница докторите по отделенията където е най тежко и БП получамат по 800 лева заплати от много години.Работник без образование и отговорнодт получава чисто 1000 лева за София да не говорим.Населението се оплаква но вместо да търси управниците за лошата услуга се настройва срещу докторите както ги омайва властта по медиите.Докторите обаче се изнесоха от болницата други заминаха в София и по чужбина.сега какво да правят лупаците дето цял живот ги лъжат.
  • 9 Кикор

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Какво е":

    Искрено ме развесели но вероятно е така както го описваш :)

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЩАФЕТА САЛАМ

    2 0 Отговор
    ЛИ ЩЕ СИ ПОДАВАТ
  • 12 видинлиика

    3 0 Отговор
    Ха, ха , смях в залата.
  • 13 Ами защо не стачкуваха през 2020?

    0 2 Отговор
    Не може затова, че миеш със стирка пода и нямаш в много случаи и средно образование да искаш 1000 лв бонус на месец.А в същото време да отказваш ваксини.Че има болници и лекари с мизерно заплащане е факт. То затова и работят предимно хора в пенсионна възраст в тези болници. Може и да са донякъде справедливи исканията им, особено на фона на поскъпването на живота в момента. И на това, което се раздава сега предизборно на пенсионерите. Не че не заслужават достойни старини, но дефакто тези пари няма откъде да дойдат, освен ако не се вдигнат данъци или не се вземат още заробващи заеми. Защото икономиката ни не е в цветущо състояние и реално БВП на човек от населението няма как да расте в действителност, а суровините поскъпват на международните пазари, горивата също. Нищо добро не ни чака за съжаление, който и да дойде на власт. И хилядите протести до нищо по-хубаво няма да доведат за съжаление.
  • 14 Павел пенев

    1 2 Отговор
    Тези мародери да заминават на втора линия,не заслужават пари.
  • 15 А, ами, не знам

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кикор":

    Просто предположих. За първи път го виждам това понятие "щафетна гладна стачка". Знам какво е "(предаване на) щафета", знам какво е и "гладна стачка". Като събереш 1+1, се получава горното тълкуване. 😆
  • 16 Др. Гелев

    0 0 Отговор
    Данчо пенчев ще им ги даде