Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 13:26 4 903 125

Проф. Ива Христова: Ще предложим затягане на мерките

  • ива христова-
  • коронавирус

Данните от изследвания по цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко

Проф. Ива Христова: Ще предложим затягане на мерките - 1
Снимка: БГНЕС

"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса". Това каза пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

По думите на проф. Христова е много важен контролът върху спазването на противоепидемичните мерки:

"Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до спазване на мерките. Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките".

Ваксинацията дава възможност за социални контакти, подчерта тя и обясни, че макар и да се заразяват отново ваксинирани хора, те прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

"Данните от изследвания по цял свят показват, че ваксинираните прекарват много леко. Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и накрак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много".

Проф. Христова беше категорична, че коронавирусът е много коварен и посочи, че малко са заболяванията, които не позволяват ваксиниране:

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали. ... Вирусът ни научи колко отговорност трябва, когато си член на общество".

По време на пандемия е добре всеки да си постави трета ваксинационна доза, смята проф. Христова.

Издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 45жжж1

    173 20 Отговор
    Не ти искаме мнението,защо медиите дават трибуна на лакеите на фармафията!Стига насаждайте страх!Един ден,ще ви се поиска сметка!

    Коментиран от #76

  • 2 натягай

    133 16 Отговор
    тая има нужда да й се стегне малко гушата,много се е отпуснала!
  • 3 КОТарАК

    134 12 Отговор
    как да се оправят нещата , като ,,професорите са повече от миньорите...?
  • 4 Механик

    135 15 Отговор
    Затягайте, затягайте! Ама после, като увиснете на въженцето, да не се оплаквате, че се е затегнало около добре охраненте ви вратлета?
  • 5 Хммм

    81 13 Отговор
    а тая дали има деца,за ротвайлера си питам...
  • 6 666

    114 14 Отговор
    Таа ,нема ли дом семейство ми са загрижила в кавички за здравето на българите ! Аман от простаци в тая държавица дет мислят за моето здраве пак в кавички ! До всички такива като таааа ...моето здраве е в моите ръце ,няма нужда някой да е загрижен за мен с фалшиви грижи както и за всички останали българи . ристова ,вземете са с витанката математико и си приказвайте нон стоп у кревато за ваксини и мерки ....нагло женище ,отврат .
  • 7 Име

    101 11 Отговор
    Ко ще предложиш ти ма? Изпълняваш тва квото ти наредят от по горна инстанция
  • 8 zeus

    120 8 Отговор
    То щото боцнатите не разнасят вирус и не се разболяват. Като гледам родната статистика болните боцнати са точно колкото процента на ваксинираните. Спрете с този фашизъм да ограничавате правата на здравите хора!

    Коментиран от #84

  • 9 хихихи

    14 116 Отговор
    Пълен локдаун за наказание на неваксинираните престъпници !

    Коментиран от #45

  • 10 Затягайте

    26 27 Отговор
    и пълен логдаун, миналата година по времето на логдауна сипвах газта на 0.74 стотинки днес е 1,30 лв. затваряй и да се приключва
  • 11 Фашисти

    84 7 Отговор
    Фашитка хунта, знаете как са свършили фашистите, вие къде ще се криете не ви знам, защото онези не са се скрили. Но си опичайте акъла, историята четете и фашисти!
  • 12 Румен

    75 8 Отговор
    Затягайте,затягайте ние ще ви отвинтиме ама якооооо
  • 13 Гайката се затяга

    55 4 Отговор
    от профи-монтьори.Ако някой дипломиран каун почне да я затяга,къса резбата и каруцата остава в калта.С две думи - леко "затегацията".32 години стигат!

    Коментиран от #64

  • 14 Пучо Капучо

    76 6 Отговор
    Тя тая хубу ше ни затяга, ами да дойде...аз хубаво да я позатегна, че нещо разлабена ми се види, ай сик.тир...куцо, кьораво и сакато у БГ-то тръгнало да ни затяга...
  • 15 Ивайло

    63 10 Отговор
    Тая стринка ли ще ни дава акъл, а!?
  • 16 abg

    74 8 Отговор
    Вие можете да предлагате, ама гледайте народа де не започне да предлага.
  • 17 Внимавайте с ГРОЗНИТЕ и НИСКИТЕ

    68 4 Отговор
    Колкото по-ГРОЗЕН и/или НИСЪК е един човек, толкова по-голям е шансът да е ПРОДАЖЕН КОМПЛЕКСАР и скрит ЗЛОБАР ;)
  • 18 мечо

    9 60 Отговор
    затиягане и глоби за неваксинирвани на балгарина само да му баркате вав джоба засложва туи е прос народ само таи щте се налучи ние как се впрегнахме циялото семеиство и отидохме до урните да се ваксинирваме а

    Коментиран от #21, #22, #60

  • 19 Няма да се набодем с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ

    80 7 Отговор
    Няма да се набодем с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ и то на НАША СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ.

    Коментиран от #23

  • 20 Дедо

    49 9 Отговор
    Ще ми затягате дедовия...
  • 21 666

    45 6 Отговор

    До коментар #18 от "мечо":

    давам ти и моята ваксина ,белкем та предпази ,да живееш сто и една години ... я неща да живеем много
  • 22 Гого

    41 6 Отговор

    До коментар #18 от "мечо":

    Е...следващия път на всеки един от твоето семейство ще му подарим урна...след това ще ви заведем и на безплатна баня..
  • 23 WOW

    10 70 Отговор

    До коментар #19 от "Няма да се набодем с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ":

    Недей се боди , за срам пред целия свят ганьо пак е на последно място , а и заради вас леглата в София вече свършиха утре като ти или някой твой близък отиде почне да вие пред някоя болница друга песен ще запееш

    Коментиран от #27, #67

  • 24 Предложение

    81 5 Отговор
    Другарко, много подценявате смъртоносните заплахи, които ни дебнат. Ковидът е само една от тях. Предлагам пред дискотеките да се правят тестове освен за ковид, още за грип, туберкулоза, спин, хепатит, сифилис, хламидия, гъбички и кокоши крак. Ей така, заради общата сигурност, не за друго...

    Коментиран от #28

  • 25 БГ светлина

    8 58 Отговор
    Моля ви, затворете незабавно за дистанционно обучение училищата. Децата не са ваксинирина. Педиатрите ня издават направления за ПСР. Лекуват кови и то със сериозни усложнения които статистиката не отчита. Във почти всяка паралелка отсъстващите болни ученици са по 4-5, но повечето са без ПСР. Това прави много над нужните процентипоплана Кацаров. Истината е много по-страшна от статистиката
  • 26 Абе

    28 5 Отговор
    Командировайте Алфа Вълка или някой друг от коментаторите на Венелина да и начепка вълната на тая щот като кара критическа откача!
  • 27 Извинете

    61 7 Отговор

    До коментар #23 от "WOW":

    Ама преди ковида хората мряха на входа на болниците, по улиците или по домовете си, поради липса на адекватна лекарска помощ. Какво точно се промени в това? Купихме повече линейки ли? Открихме нови спешни отделения на мястото на закритите? Ние сме единствената страна в Европа без медицински хеликоптери все още.
    Линейките бяха без дефибрилатори. Събираме капачки за кувьози и правим кампании за събиране на пари, за лечението на децата ни. Болните от грип как мряха преди ковида? Със или без лекарска помощ?
    За ковида нови инфекциозни отделения ли открихме или накупихме с нашите пари за здраве едни ваксини дето не пазят и тестове, че да вървят едни бизнеси?
  • 28 Гого

    32 5 Отговор

    До коментар #24 от "Предложение":

    ..и преглед за въшки,по последни данни СЗО(световна зомби организация) твърди,че там е първопричината за възникването на Ковид
  • 29 Хх666

    32 3 Отговор
    Вижте къде са жертвите не са в големите градове а там където е..ха ма..та на здравеопазването по "провинцията". Крадливи бели шамани
  • 30 Валя

    47 4 Отговор
    Госпожо, после ще излезете и ще кажете за четвърта игла. Тези със сертификат също пренасят зараза. Тези които не са ваксинирани се пазят, а които са ходят без маски и поголовно заразяват. За Това трябва да помислите. И скоро ще има много фалшиви тестове. И вие с неадекватни решения ще сте виновни. По този начин не можете да накарате хората да се ваксинират.

    Коментиран от #31, #48

  • 31 Обективен

    17 2 Отговор

    До коментар #30 от "Валя":

    Валя, от мен имаш ДА!
  • 32 Лост

    32 4 Отговор
    А зелен сертификат ще трябва ли за изборите?
  • 33 факт

    27 4 Отговор
    Не можеш да накараш някого да се ваксинира или не рова си е лично решение.

    Коментиран от #43

  • 34 KSH

    27 4 Отговор
    За градския транспорт "зелен сертификат" няма ли да въведат?

    Коментиран от #104

  • 35 Торба

    35 2 Отговор
    Тази бузеста слугиня, до кога ще измисля проблеми?
  • 36 Теню

    18 3 Отговор
    М ква а тая бе та ш иска затегне на мерки ?
  • 37 Covid

    15 4 Отговор
    Аз предлагам 120% данък върху ковид ваксините . И съответно абсолютно безплатни клинични пътеки за ковид болни
  • 38 КовидманЯк

    14 3 Отговор
    СС щурмбанфюрер Христова
  • 39 Хайде да си гледаш работата..

    27 3 Отговор
    И да не дрънкаш глупости.Целият свят протестира срещу глупостите ви.И скоро ще стане ясна измамата ви...
  • 40 Самуел

    30 3 Отговор
    Ваксинираните умират като всички останали. Здравноосигурените си плащат осигуровките и имат равни права. Значи здравноосигурените , независимо дали са ваксинирани или не, имат равни права по здравната каса. Който има силна имунна система си е здрав без ваксинации. Който има слаба имунна система и да му набият сто ваксини пак ще си е болнав.
  • 41 Соня

    28 3 Отговор
    Проф само на хартия.Като ум проста кат гадулка.
  • 42 123

    22 3 Отговор
    Първо една доза , и си ок.После станаха 2, сега 3.Уж беше имунизиран, но все по- често ни се обяснява ,че вече ваксинираните по- леко прекарвали ковида??!!А като се появят следващите 2-3щама какво правим?! Бодене всяка седмица?
  • 43 Може

    3 24 Отговор

    До коментар #33 от "факт":

    Когато си заплаха за обществото - може. И то не заради това , че си заразен. А заради това , че в момента неваксинираните болни товарят здравната система в пъти и водят до пренасочване на огромен ресурс - човешки, леглови и финансов към Ковидотделенията и по този начин осъществяват геноцид над болни с други заболявания

    Коментиран от #56

  • 44 Просветен илюминат

    22 3 Отговор
    Да се обзаложим,че спре ли народа да следва такива мерки и да слуша измислени професори и математици и да си живее без такива ежедневни облъчвания Ковида ще е в историята и никой няма да се замисли да говори за него.
    Те мерките искат постоянно да затягат наредно с това цените отново растат и народа да очаква промяна ли?
    Колко години така бе хора все с чакане такива да ни оправят?
    Сега обаче си признайте добре ви оправиха?
  • 45 хфтйжр

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "хихихи":

    Те ако хванат по един автимат в чудо ще се видите ваксинираните.Както са по почти 1000лв с два пълнителя в тъмната мрежа.
  • 46 Проф Христова щом трябва затягайте!

    4 23 Отговор
    Но как ще се справите с Кръчмарите, Алибегов Стъки Е Коларов, като те Умишлено неги спазват, зада има повече, заразени, болни починали, Такава команда получават, да се създава Хаус в Държавата, зада може Борисов да Реве по площади и срещи"Ето виждатели, като не съм аз Какво става,! Виновни са Радев и служебния кабинет" "Държавата без мен не може" Гербаджийска постановка!! Реве, като магаре на Мегдан!!! Кръчмарите Озаптете, те докараха ситоацията до това положение!! Алибегов, Стъки, ЕКоларов,?? Прокоратурата Работете, потърсете ги тези с Обвинения и в Съда!!! Но не смеете!!
  • 47 ХХХ

    13 4 Отговор
    За днес официалната сатистика от 48 бр. дава 10% НАПЪЛНО ваксинирани. Добре, че не съм директор на нейно място, че трябваше да напусна, вместо да плеща глупости...
  • 48 Просветен илюминат

    21 3 Отговор

    До коментар #30 от "Валя":

    Когато човек е болен от рак или друго сериозно заболяване ходи да си прави на поне две места преглед и да чуе мнение от различни специалисти,а сега ти бъркат само с една клечка и ти дават едва ли не смъртна присъда.
    Е,това нормално ли е?
    След като има за медицината само Ковид къде да се лекуват хората болни от други болести според тези професори?

    Коментиран от #83

  • 49 набухвател

    25 1 Отговор
    Първи опит-ваксините ще ви направят свободни,ще можете да прегърнете старите си родители,няма да се заразите и да заразявате другите!Втори опит-нема да сте свободни,,нема да посетите дъртите на село,защотосе оказа,че и ваксинираните пренасят зараза,но пък няма да се разболявате!Трети опит-абе ще се разболявате,но ще преболедувате по-леко!Четвърти опит-Ще се заразявате,боледувате и умирате,ноо....много по-леко!

    Коментиран от #62

  • 50 Чудовищно

    9 8 Отговор
    А не е ли чудовищно, че лятото пуснахте тука милиони заразени туристи?
  • 51 В заведение не може,

    14 1 Отговор
    в препълнените влакове в метрото-може!
  • 52 набухвател

    12 4 Отговор
    Абе немате ли снимка в цял ръст на госпожАта,та да си пофантазирам?

    ..
  • 53 ИЗБОРИ

    6 8 Отговор
    ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ИЗБОРИТЕ!
  • 54 Антон

    33 2 Отговор
    Аз лично съм го решил за себе си: въпреки че имам сертификат като преболедувал, ще спра да посещавам каквито и да били места, където харча пари. По този начин от една страна ще спестя някакви пари, тъй като мога да си пия кафето у нас вкл. да се събирам на вечери и обеди в къщи с приятели, а от друга ще спомогна да се засили кризата за всички които са съгласни с тези сертификати. Нека после кръчмари, кафеджии, хотелиери, магазинери по молове и т.н. да вият и да чакат клиенти. Оправяйте се като клякате на ковид фашизма!

    Коментиран от #57

  • 55 Филип Боев

    20 3 Отговор
    Кога т.н. лекари ще подобрят методите за точно диагностиране на болните от Ковид? Кога ще подобрят лекуването от Ковид? Докато лекарите са търговци, естествено е да предпочитат диагностиране по по-скъпа пътека. Търговците превзеха хуманитарната професия. За коя болест у нас се предлага такъв начин за справяне? Държавните чиновници много обичат да налагат забрани, защото друго не могат!
    Докога чиновници с диплома, но без реална практика ще се наричат лекари наред с хилядите реално работещи и лекуващи истински лекари. Какъв е реалният им принос за лечение на Ковид? Нека чиновниците с диплома да бъдат с титла само-Завършил медицина.
  • 56 Хайде пак

    24 3 Отговор

    До коментар #43 от "Може":

    Муньо, Ковидотделенията ги създадоха преди някой да се е закашлял и им обещаха много пари. Не болните, а алчните ги пълнят, като се мъчат да изкарат повече пари.

    Коментиран от #61

  • 57 Просветен илюминат

    18 1 Отговор

    До коментар #54 от "Антон":

    Поздравления за коментара и избора ти.
    Аз съм на същият принцип от много време.
    Консуматорското общество ще изпадне в сериозна паника и криза.
  • 58 Емор

    18 3 Отговор
    Още една служителка на Саруман си каза мнението.
  • 59 ВИНЕТУ

    4 3 Отговор
    ЗАТЯГАНЕ НА МЕРКИТЕ ЩЕ ВБЕСИ БОЙКО И ТОЙ ГАЗ ЩЕ ПИКА И КРЪВ ЩЕ ДРИИЩИ ПО МЕДИИТЕ !
  • 60 Даскал Бухал

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "мечо":

    Грешките които сте направили са повече от думите,дали не сте "българин " от демокрацията.
  • 61 Просветен илюминат

    13 3 Отговор

    До коментар #56 от "Хайде пак":

    Жалката истина.
    Споделих скоро,че мъж болен от диабет влиза в болница и казват на докторите,но въпреки това го почват за Ковид и той сменя болницата в София благодарение на събрани пари от приятели за да си плати и да не го уморят,защото това се случва в болниците ни.
    После всичко по медиите където всеки слуша какво да прави е като при развален телефон.
    Дете остана сираче след като майката и бащата учители се ваксинирали.

    Коментиран от #106

  • 62 Просветен илюминат

    16 1 Отговор

    До коментар #49 от "набухвател":

    След третата доза сериозно ще се вижда вредата от ваксините,а не от тяхната полза.

    Коментиран от #65

  • 63 НЕджендър

    15 1 Отговор
    "По време на пандемия е добре всеки да си постави трета ваксинационна доза"
    Това го казва (уж) професор...!?!?
  • 64 Просветен илюминат

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гайката се затяга":

    Ако много се стяга накрая може да се скъса......
  • 65 Осветен Илюминатор

    2 8 Отговор

    До коментар #62 от "Просветен илюминат":

    бе голяма активност огромен полет на мисълта,не осъзнаваш ли,колко абсурдно и анархистки звучат мислите ти!Цял ден ти чета интелектуалните напъни безспорно и съответно се забавлявах с тях но честно казано имах усещането,че зад клавиатурата стои десет годишен титан на мисълта!Шапка ти свалям,ти си гений изпреварил времето си!!!

    Коментиран от #73, #77, #82

  • 66 Васил

    2 13 Отговор
    Отдавна трябваше да се затворят училища и детски градини толкова ли сте тъп всеки път сюжета се повтаря с отварянето на учебните заведения.
  • 67 КовидманЯк

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "WOW":

    Ти си Ганьо, дебил, ти себеподобните ти малоумници!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Смех

    1 1 Отговор
    да ви затегна една примка на врата и да ви провиса...
  • 70 Смъртността..

    10 1 Отговор
    Издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.
    А разкарването на болен по шест болни не е престъпление!
    Тя нямала отговор при това, защи смъртността е висока...

    Коментиран от #75

  • 71 archibal

    11 0 Отговор
    Ангел Кунчев: "Ваксинирах се за да мога да прегръщам близките си спокойно"

    Коментиран от #90

  • 72 Професоркеее

    12 0 Отговор
    ...не може да нямаш отговор за смъртността!
    Нямаш право на тоя пост да нямаш отговор!
  • 73 АБЕ ТО ИМА И ДРУГА ПРИЧИНА

    3 11 Отговор

    До коментар #65 от "Осветен Илюминатор":

    ВЪВ ВСИЧКИ САЙТОВЕ 97% ОТ ПИШЕЩИТЕ СА АНТИ ВАКСИ,Т.Е. ВСЕКИДНЕВНТО БЪРКАНЕ С КЛЕЧКИ ЗА СУШИ В НОСОВЕТЕ ИМ ДО ТАКАВА СТЕПЕН Е ИМ Е УВРЕДЕН МОЗЪКА ,ЧЕ ВЕЧЕ ПОЛУЧАВАТ ВАКСОПСИХОЗА😱ТО НАКРАЯ СТРАХА ОТ ВАКСИНАЦИЯТА ЩЕ ГИ ДОВЕДЕ ДО ПРЕПЪЛВАНЕ НА МЕСТАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ТЕЖКИ ПСИХИАТРИЧНИ ПРОБЛЕМИ😫😫

    Коментиран от #78

  • 74 Ето такива

    10 1 Отговор
    "професорки" като се разпореждат, затова сме на тоя хал! Много проста жена! Тя нямала отговор...
  • 75 Анонимен

    7 1 Отговор

    До коментар #70 от "Смъртността..":

    Нито в конституцията, нито в закон пише нещо за здравни сертификати! Ако имахме Дупетата да го прокарат както Татяна Дончева - поправката Ванко 1 и Мая Манолова-ЧСИ-тата е друга работа, ама няма! Колкото и да се пъне Ивчето - това не е морално, но и не е противозаконно!

    Коментиран от #79

  • 76 Раз мисли

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "45жжж1":

    Искаме, не искаме те ще ни натрапват мнението си. Само, че ако погледнем малко по навътре и в друга посока ще видим, че зад псевдо медицински мерки и зад фалшива грижа за здравето ни се преследват низки политически и икономически цели. Цели се да срива доверието в правителството, да се реабилитира предишното управление, което обезкости държавата и хората, цели се да има страх и паника в населението, което да доведе до ниска избирателна активност - сещате се кой/кои има/т сметка от това. Предизборна кампания скрита зад грижа за здравето ни, на което няма как да се повярва, защото никой не го е грижа какви боклуци ядем, как ни гърбят феодалите, наричащи се работодатели, колко мръсен въздух дишаме, каква вода пием, студено ли е в домовете ни през зимата, грижа ги било само да не умрем от ковид - глупост свещена. Още древният философ ни е завещал фразата "съмнявай се, във всеки и във всичко което чуваш и виждаш". И илюзионистите ни показват разни трикове, но те са трикове/илюзия, а не действителност. Който иска е свободен да им вярва - аз не мога.
  • 77 Просветен илюминат

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Осветен Илюминатор":

    "Целта на просветлението не е да бъдеш почитан като велик сред своите събратя, а по-скоро да се стремиш към просветление с надеждата да се освободиш от естествената лудост, в която живеят повечето хора. Човекът, който култивира здрав разум, винаги ще бъде смятан за луд от масите, обхванати от вечна лудост." Марк Аврелий

    Коментиран от #80

  • 78 Просветен илюминат

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "АБЕ ТО ИМА И ДРУГА ПРИЧИНА":

    Да си жив и здрав и да доживееш онлайн завършил доктор обучението си да те лекува.
  • 79 Просветен илюминат

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Анонимен":

    В природата кой оцелява?
    Природните закони са едни,писаните от тарикати други.
    Не случайно оцелява не по-интелигентния,а този,който е адаптивен към промяната.
  • 80 Осветен Илюминатор

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "Просветен илюминат":

    Този цитат е достоен да заеме мястото си над входа на четвърти километър,някак опримистично и ободряващо звучи...
  • 81 СЛОНА

    3 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА МЕТЕЖИ ...
  • 82 Просветен илюминат

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "Осветен Илюминатор":

    Овертон описва технологията, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея.

    Обърнете внимание! Той не предлага концепция, не формулира свои идеи по някакъв начин – той описва работеща технология. Тоест такава последователност от действия, изпълнението на която неизменно води към желания резултат. В качеството си на оръжие за унищожаване на човешкото общество такава технология може да бъде ефективна като термоядрен заряд.
    Ето на този принцип Ковид вируса е като едно невидимо оръжие вкарано ви в главите и мерките и информацията поднесени ежедневно засилват страха и неувереността във всеки един от вас,както и гневът от несправедливост,че нямате право на избор и ви контролират водейки ви към самоунищожение.
    Да се жертваш за обществото е погрешно прието и следвано от години правило поради факта,че с подобно действие и възприятие човек пренебрегвайки себе си винаги ще е в ролята на жертва обяснявайки другите,че го крадат и използват,а това е много изгодно на тези,които пишат законите и след като масово медиите ежедневно поддържат енергията на народа да е върху новини с негативна информация то няма как да се мисли като жертва,защото убеждението е,че това е живота и толкова.
    Масата дори не осъзнава как сама иска подсъзнателно да бъде в това положение.
    Агнето хранено до вълка защо умира преди агнето далеч от вълка дори и без грижи каквото другото?
    Пич,всичко е психология.

    Коментиран от #86

  • 83 нЯкой

    12 1 Отговор

    До коментар #48 от "Просветен илюминат":

    Аз си спомням, че за да ваксинират детето ми с поредната ваксина според ваксинациония календар педиатъра следеше за общото му здравословно състояние към момента и ако имаше някакъв възпалителен процес (зачервено гърло, кашлица...) изчакваше докато тези симптом преминат. Днес чета, че в молове и други места, който иска може ей така, между другото ( докато пазарува) да мине и да го боцнат. Това сериозно ли е?

    Коментиран от #85, #89

  • 84 Ковид боцнатите, които се разболяват

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "zeus":

    по-тежко са най-често възрастни хора от старчески домове, а ги заразява неваксинирания персонал(нерядко и от ромски произход).А сред неваксинираните все по-често има тежко болни хора на средна възраст, по-млади и дори деца. Това е истината, колкото и да не ви харесва. В държавите с много ваксинирани тежките случаи намаляха драстично. Лошото е, че ваксините не създават траен имунитет и на места където първи започнаха масово ваксиниране(като Израел) се наложи да въведат 3та доза, за да няма ръст на новите случаи. И го постигат явно. Защото имат по 1000- 1300 заразени дневно, а ние имаме вече по над 3000.Само в почивните дни са по-малко, защото половината лаборатории не работят тогава и се правят по-малко тестове. В Израел в момента има средно по 8-12 смъртни случая на ден, а у нас са средно по 90.При по-малко население.
  • 85 Просветен илюминат

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "нЯкой":

    Не е разбира се.
    Един коментар имаше как дори кучетата не се ваксинират както нас сега.
    Човека има куче и обясни като теб как се действа с домашен любимец.
  • 86 Осветен Илюминатор

    1 4 Отговор

    До коментар #82 от "Просветен илюминат":

    Прозореца на Овертон го проучвах още преди много години и достигнах до извода,че това е една неприложима теория,сътворена и оповестена с цел отклоняване на обществения фокус,пораждаща съмнения но и недоказваща ги с нищо!И да,аз също бих казал,че съм "теоритик на конспирациите"-нали се сещаш,че ако "Прозореца на Овертон" бе работещ то той никога нямаше да види бял свят и ти никога нямаше да си чувал за него...По скоро аз залагам на "Плана Калерги"...

    Коментиран от #91, #115

  • 87 лудия

    5 1 Отговор
    Тази е много дърта и за е.. не става,ама с уста много работи ще прави,освен и глупостите които говори
  • 88 Уфффф

    13 1 Отговор
    Проф Христова да го каже това на близките за лекото протичане на болестта при ваксинираните, които са починали. Хем леко го карат ваксинираните, ако се заразят, хем всеки ден по около 10 % от починалите са с ваксина. Защо е така, професор Христова? Ето на този въпрос трябва да отговаря, а не да говори каквото са й казали!Аман от това непрекъснато облъчване от всички медии!!!!
  • 89 Просветен илюминат

    8 2 Отговор

    До коментар #83 от "нЯкой":

    Ето и това от една жена,какво ми сподели преди няколко дена:
    Търся дарител на кръвна плазма. Човекът трябва да е преболедувал Ковид законно с положителен Писиар, да не е ваксиниран. Забележи, да не е ваксиниран. От кръвния център отказват ваксинирани да даряват плазма.
    След като има такива изисквания да не е ваксиниран човека даряващ кръв,тези професори за какво натискат масово да се ваксинира цялото население?
    Нещо има което показва огромно противоречие в медицинските среди и ефекта какъв е за народа се вижда.

    Коментиран от #93

  • 90 Какво намекваш? Ангел Кунчев се

    1 11 Отговор

    До коментар #71 от "archibal":

    ваксинира в началото на февруари. Ваксината на Pfizer защитава около 6-7 месеца, които са изтекли. Редно е било да си сложи бустерна доза, за да не се зарази. Всъщност не зная с каква ваксина е ваксиниран Кунчев, но явно имунитетът, който създават не е траен. Да не говорим, че срещу вариант Делта ефикасността спадна от 92%на 78%.Това не значи, че ваксините не помагат, а означава че трябва да се ваксинират поне 70-80%от хората, за да може да се живее сравнително нормално, без драстични ограничения и без препълнени болници и много жертви. Някои държави го постигнаха и сега живеят сравнително спокойно.

    Коментиран от #98, #120

  • 91 Просветен илюминат

    5 1 Отговор

    До коментар #86 от "Осветен Илюминатор":

    На каквото си пожелаеш,всеки знае за себе си.
    Сварени жаби счупени прозорци и т.н.,неща от много места минах видях и разбрах въпросът е след като знаят всички и конспиратори тези неща се получава така,че въпреки информацията те успяват в плана си?

    Коментиран от #92

  • 92 Осветен Илюминатор

    11 2 Отговор

    До коментар #91 от "Просветен илюминат":

    Елементарно,парите са в шепа евреи които:-Назначават правителства;-Притежават медиите формиращи общественото мнение;-Собственици са на филмовите и музикални студиа и изграждат мисленето на младото поколение в желаната от тях посока;.. Да продължавам ли?-Мога да изреждам до утре

    Коментиран от #95

  • 93 Ами естествено, че няма да искат да е

    3 2 Отговор

    До коментар #89 от "Просветен илюминат":

    ваксиниран, а скоро преболедувал.Преболедувалите имат повече антитела в кръвта си. На ваксинираните тези антитела, които ваксината създава могат да предпазят самите тях, но не и да лекуват друг човек. Как може въобще да ти хрумне да правиш подобно сравнение. Мислех те за доста по-интелигентен. Явно съм те надценявал. За да дари плазма ваксиниран, той трябва да се е заразил след ваксинация и да е преболедувал поне среднотежко и то поне преди месец, за да може да дарява кръв. А такива хора със сигурност и да има са изключително малко като брой. Да не говорим, че част от ваксинираните въобще не образуват антитела сред ваксинация. То и не всеки преболедувал има непременно висок титър на антитела в кръвта си. Имам познат, който само 2 месеца след доста тежък ковид нямаше вече почти никакви антитела.А жена му, боледувала по-леко имаше много антитела. Тя би ставала за дарител на кръвна плазма, а той-не. Като се търси кръв за плазма, трябва да е от хора, които имат много антитела, а отсяването става само с тест за антитела и то в читава лаборатория.

    Коментиран от #94, #102

  • 94 Просветен илюминат

    2 2 Отговор

    До коментар #93 от "Ами естествено, че няма да искат да е":

    Какво представляват антителата? Според традиционната медицина антителата са протеини, образувани от „имунната система”. Но ако имунна система не съществува, то тогава какво представляват антителата? Ако заменим думата „имунна” с „подпомагаща” система, следното изказване няма да ни изненада:

    Д-р Л..ка: „Всъщност антителата са разтворими кръвни протеини, които играят главна роля при лечението на рани.” (Интервю от 2005 г.).
  • 95 Просветен илюминат

    5 2 Отговор

    До коментар #92 от "Осветен Илюминатор":

    Парите са инструмент за поддържане на робско съзнание и зависимост,а и за това са невидимите окови.
    Притчата за Демонкрантий.
    Аз имам друг отговор.
    Масово от години има едни пробудени по света,които говорят за елита и какво се прави срещу човека,но никой не споделя алтернатива и не говори какво решение е взел той за да не следва този план и път на самоунищожение.
    За това писах,не един път,че от 25г нося отговорност за живота и здравето си и не ползвам здравната система и за това се искате яки топки.
    Който е стигнал до болница е защото не носи отговорност за действията си и някой друг му е виновен и друг трябва да му решава проблемите.
    Като искаш да направиш една къща ти е нужен проект,а аз до тук от един специалист не видях и чух как да се справим с тоя вирус освен мерки маски и други тъпизми от които ефекта е точно обратен.
    Много семинари последните години се водиха от специалистите достигнали до някакви информации и въпреки това идеята е преди всичко да правим пари.
    Парите са съзнание,до това стигнах в моя екстремен и експериментален живот до сега опознавайки човека що за птица е.

    Коментиран от #101

  • 96 Просветен илюминат

    4 1 Отговор
    Попитах Мило какъв е ефектът от втория и третия изстрел и усилвателите и как това променя таблицата за края на цикъла.
    Мило отговори: "Всичко е измеримо чрез хематологично изследване. Колкото повече изстрели и бустери получават имбецилите, толкова по -лоша ще изглежда кръвта им под микроскоп и по -бързо ще се обърнат към тор."
    Накрая го попитах как заговорът за убийството на толкова милиарди хора може да бъде пазен в такава тайна от такава група елити.
    Отговорът му беше: „Не знаеш много за масонството, нали, Стив?“ И ето го."

    Коментиран от #99

  • 97 Госあ

    6 2 Отговор
    “Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. “ хахаха сега се заговорило, това е единствената векторна ваксина в Китай. Еднодозова. Вече е одобрена и се използва с останалите конвенционални и протеинови. Вие еврокалинките след всички тромбози, инсулти и инфаркти от тежките рнкови и векторни ваксини сте започнали да говорите за такава. Пак добре. А за конвенционална и протеинова кога ще започнете да си говорите ?

    Коментиран от #100

  • 98 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "Какво намекваш? Ангел Кунчев се":

    Аааа не от 98% спадна на 97,5 % пхахахаха. Омбре, 38% е !

    Коментиран от #109

  • 99 Прощавай брато

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Просветен илюминат":

    но илюминат значи просветен.
    При теб малко тафтология се получава.

    Коментиран от #107

  • 100 Значи

    3 4 Отговор

    До коментар #97 от "Госあ":

    "тежките" ваксини правят тромбози, инсулти и инфаркти? С каква вероятност? И каква е вероятността за тромбози, инсулти и инфаркти след прекаран ковид ... докато чакаш перфектната ваксина?

    Коментиран от #103, #105, #110

  • 101 Ако искаш

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "Просветен илюминат":

    къща е добре да имаш проект. А ако искаш да прогониш глутница вълци какво правиш?
  • 102 Откъде

    2 2 Отговор

    До коментар #93 от "Ами естествено, че няма да искат да е":

    ги копираш всички тия простотийки? И как не ти омръзва? Пенсионер ли си?

    Коментиран от #114

  • 103 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #100 от "Значи":

    Перфектна ваксина срещу мутиращ РНКов вирус е безопасната ваксина. С повечко епитопи. Като деактивираните или мултиепитопните протеинови. Такива има и се вижда, че освен безопасни са и доста ефективни, особено срещу новите варианти. Е, не 98 % хахахахахаха

    Коментиран от #112, #113

  • 104 КОВИД ГЕНОЦИД

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "KSH":

    Не, защото градският транспорт не е частен бизнес и не трябва да се фалира за Великото нулиране.
  • 105 КОВИД ГЕНОЦИД

    3 1 Отговор

    До коментар #100 от "Значи":

    Виж ШВЕЦИЯ и ще разбереш.
  • 106 Много лъжеш. Много съчиняваш

    1 4 Отговор

    До коментар #61 от "Просветен илюминат":

    Много деца, останаха сирачета след като родителите им починаха от ковид. А случай такъв, какъвто описваш едва ли има някъде по света, камо ли в България. Пълен фантазьор си или четеш само фейк новини от твърде съмнителни източници

    Коментиран от #108

  • 107 Просветен илюминат

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Прощавай брато":

    Прощавай,но думата не е ли тавтология?
    И обяснения някакви ли дължа или ........?
  • 108 Просветен илюминат

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Много лъжеш. Много съчиняваш":

    Прав си,това успокоява ли те?
    Скоро ще си още по-спокоен.
  • 109 С този коментар тотално ми се

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "Госあ":

    срина в очите. Ако не е бил написан естествено от някой друг.
  • 110 Ами огромна е вероятността, ама този

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Значи":

    се прави на интересен и все иска ваксина, каквато не се предлага у нас. И е най-големия спец по ваксините в Китай, Куба, Русия и къде ли не.
  • 111 6649

    4 2 Отговор
    Да има и пандемия и опасен вирус, но има и бизнес. Ако отидете в една болница ще видите че половината не са за болнца, и затова се получава че хора които имат нужда ходят от болница в болница. Сега болниците получават много пари, лабораторията също и всички от този бранш.

    Коментиран от #116

  • 112 Къде прочете 98%?В чий коментар?

    2 2 Отговор

    До коментар #103 от "Госあ":

    Я си сложи очилцата и пробвай пак? На някои ваксини ефикасността е паднала на 56% при Делта вариантът. Но и преди това не е била повече от 70%. Я ми кажи колко вида ваксини се поставят точно в Китай?Виждам, че си много вещ по въпроса.И колко са ваксинирани конкретно с тази под формата на назален спрей? Нали си много просветен...
  • 113 Напълно безопасна ваксина няма и никога

    2 2 Отговор

    До коментар #103 от "Госあ":

    не е имало. Срещу каквато и да е болест. Но ваксините са спасили милиони човешки животи със сигурност.
  • 114 Нищо не копирам. Информирам се и

    2 2 Отговор

    До коментар #102 от "Откъде":

    разсъждавам. Нещо, което е непосилно за много от хората, пишещи тук. Не съм пенсионер. На 53 съм. Задоволих ли любопитството ти? И сега малко по-полезна информация. В Китай са напълно ваксинирани 72,8 %. Информацията е до дата 15 октомври. Не че те интересува точно теб тази информация.
  • 115 Просветен илюминат

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Осветен Илюминатор":

    Чувал ли си и знаеш ли действа закона за разгъване на времето?
  • 116 Сигурно има и такива, които не са за

    0 3 Отговор

    До коментар #111 от "6649":

    болница, но много ги е страх и получават паник атаки.Вдигат кръвно и получават и задух. Особено самотни възрастни хора. И драпат да ги приемат в болница. Но те са много малко. В момента в болници най-често влизат хора, които имат поне бронхопневмония.Броят на заразените е висок и затова се пълнят болниците. Не всички са хипохондрици. Много по-висок е броят на хората(особено по-младите), които отлагат до последно влизането си в болница и се опитват да се лекуват сами, без дори да информират личния си лекар.А 294 легла в интензивни отделения за град като София са смешно малко в разгара на четвъртата вълна. Още повече, че се лекуват не само живеещи в София.

    Коментиран от #122

  • 117 Просветен илюминат

    2 2 Отговор
    БЪДИ ПОДГОТВЕН

    Сигурен съм, че Бил Гейтс, Джордж Сорос, Тони Фаучи и изпълнителните директори на Pfizer, Moderna, JJ и Astra-Zeneca ще се наслаждават на подземните си бункери в Антарктида с цял живот на храна и сили за сигурност, за да готвят яхния от пингвини. Но ако не сте от тях, може да помислите за следното:
    Ако планирате по чудо да оцелеете предстоящия катаклизмичен планиран зомби апокалипсис, позволете ми да ви дам сърдечен съвет:
    Купете най-малко пет години вода, изчерпана от деутерий;
    Купете тоалетна хартия на стойност поне три години и я използвайте пестеливо;
    Купете много консерви от риба и зеленчуци и намерете място, където да ги скриете или погребете;
    Купете фенерчета, батерии, свещи и кибрит;
    Научете изкуството на бартер или поне прочетете книга за него;
    За разлика от мен, научете се как да използвате автоматично оръжие, за да защитите близките си и имуществото си; и:
    Най-важното е, НАУЧЕТЕ КАК ДА ЧЕТЕТЕ И ГОВОРИТЕ НА КИТАЙСКИ ‼!
    Толкова съжалявам, ако моят пост ви съсипа деня, но както ми казваха в скаутите на кубчета преди да ме тормозят, „БЪДЕТЕ ПОДГОТОВЕНИ ‼!“
  • 118 Просветен илюминат

    2 1 Отговор
    „Какво ще правим“, когато камионите спират да доставят храна до местния хранителен магазин или Wal-Mart?
    Когато цените на бензина са $ 100 на галон поради хипер-инфлация и няма камиони, които да доставят бензина до местната бензиностанция дори на $ 10 000 за галон?
    Когато не можете да стигнете до дигиталния си портфейл, за да стигнете до своите биткойни или доджкойни където и да е, защото банките и брокерските къщи са изключени поради не толкова голямото нулиране?
    Когато вашият банкомат започне да ви се смее и да ви дава пръст?
    Когато ВСЕКИ е безработен, независимо дали са му дали смъртоносен удар или колкото десетки маски носите на лицето си, лишено от кислород, защото няма работа или пари, с които да ви плащат?
    Какво ще правите, когато вече нямате ток или газ в дома си, а през зимата замръзвате или печете през лятото? Ето защо харесвам предградията на Южна Калифорния, въпреки че сме имали идиоти, управляващи държавата.
    Как ще си измиете лицето или ще си вземете душ, когато водата е спряла да тече през тръбите ви преди месеци? Може би вече сте започнали да воняте. Много.
    Какво ще правите, когато електрическата мрежа е замираща памет и 5G стане радиоактивен? Когато не можете да използвате мобилния си телефон, за да се обадите на никого, освен на Ghostbusters?
    Къде ще изхвърлите боклука си, защото санитарният отдел не го е взел от четири месеца и накрая току-що свърши торбите за боклук?

    Коментиран от #123

  • 119 история

    5 2 Отговор
    Госпожата не е учила история. Това което предлага се казва медицински фашизъм. Справка стара и нова Италия.
  • 120 archibal

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "Какво намекваш? Ангел Кунчев се":

    Като след 5-6 месеца изтича защитата на ваксината, защо не са отнели сертификата на Ангел Кунчев и всички останали ваксинирани?
  • 121 Варненец

    2 1 Отговор
    Тая ми прилича на настъпана жаба. Иска ми се да кажа, на всички боднати хипохондрици, че ако не бяхте толкова семпли и имахте умствена заетост, нямаше да имате време да си внушавате разни заболявания. Овчедушието и страха ви , само помагат на световната пЛандемия.

    Коментиран от #124

  • 122 Варненец

    2 1 Отговор

    До коментар #116 от "Сигурно има и такива, които не са за":

    Вълните са в главите, на такива като теб.
  • 123 Много се

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Просветен илюминат":

    филмираш.
    Успокой топките.
  • 124 Баба Гицка

    2 0 Отговор

    До коментар #121 от "Варненец":

    Така си е чедо. Голем страх ги гони сите хипхопходрици. И то повеке от умрелио вирос на ваксините, колкото от истинския жив.
  • 125 1111111

    1 0 Отговор
    КАЖИ ГО ТОВА НА КОЛИН ПАУЪЛ, МИЗЕРНИЦЕ! БЕЗСРАМНИЦИ СИ БЯХТЕ И БЕЗСРАМНИЦИ ЩЕ СИ УМРЕТЕ! ЛИЧНО ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ, НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ!