Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 07:36 4 383 77

Петър Галев: Сертификатът за преболедуване да е с продължителността на ваксинационния

  • сертификат-
  • преболедували-
  • трайност-
  • ваксинационен-
  • петър галев

COVID сертификатът не е панацея, ще се намери начин за заобикаляне на правилата

Петър Галев: Сертификатът за преболедуване  да е с продължителността на ваксинационния - 1
Снимка: БГНЕС

"Зеленият сертификат се налага да бъде въведен, защото като общество не успяхме да спазваме другите противоепидемични мерки - носене на маски, спазване на дистанция. В България има формално отношение към тях, това е криворазбрано свободолюбие". Коментарът направи пред БНР Петър Галев, изпълнителен директор на Credo Web - национална виртуална мрежа за комуникация в медицината и здравеопазването.

Той подчерта, че и сертификатът не е панацея, защото "българите намираме начин да заобикаляме правилата", а няма как на входа на всеки магазин или ресторант да стои полицай или проверяващ:

"Ако сме загубили чувството си за самосъхранение, никаква власт не може да ни го върне. А точно това се случва. Ние ли сме най-умните в целия свят, че в другите държави се ваксинираха по 70-80% от хората, а ние не се ваксинираме?".

Според Петър Галев остава неяснота у хората за това защо ваксинираните продължават да се разболяват и да постъпват в болница:

"Причината е, че ваксината създава антитела, създава защита, но по-слабо в носа и гърлото, затова е възможно вирусът да пробие там и да се заразиш, макар и ваксиниран. Но дори това да се случи, след това рискът да се разболееш много тежко и да загинеш е много малък. Да, има починали ваксинирани хора, но не е ясно колко от тях са били реално ваксинирани, а не с фалшив сертификат. Може да се случи и с ваксинирани най-лошото, но в изключително редки случаи на тежки подлежащи автоимунни или злокачествени заболявания".
По думите му, ако в едно семейство един човек има здравословна причина, която да не му позволява да се ваксинира, ако околните са ваксинирани, той ще е предпазен, за да не достигне вирусът до него:

"Това е отговорността на всеки - вирусът да не достигне до най-уязвимите членове на обществото, а ние това не го правим. Съпричастността към близкия, приятеля и съседа не я виждаме".

Галев беше категоричен, че не вижда логика в това сертификатът за преболедуване на Covid-19 да не бъде изравнен с продължителността на сертификата за ваксиниране. Той обаче подчерта, че ограниченият срок на сертификата за преболедуване е наложен в цял свят, не само в България:

"Всички учени по света са категорични, че няма по-добра защита от срещата от срещата със суровия вирус. Защото се срещаш в всички негови компоненти, а не само със спайк протеина, срещу който дава защита ваксината".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    22 2 Отговор
    Те ги фалшифицират?!
  • 2 едно и две

    86 12 Отговор
    Ваксина ли - заврете си я където си искате.
  • 3 КОВИД ГЕНОЦИД

    59 5 Отговор
    И защо? За да ИЗТЕЧЕ и пак да бодат. Това е целта.
  • 4 Хаджи Генчо

    71 6 Отговор
    Едни цифрички на ръката? Еврогейски медицински щати, управлявани от безплодни джендъри.
  • 5 УЖАС

    57 12 Отговор
    Видяхме го "страшния" вирус - в Швеция без мерки всички измряха. Вече не съществува такава държава. ПС: В Швеция 89% от починалите С положителен тест са на възраст 70+ години. Т.е., под 70 са 11%. Общо починалите от официално положителните са 2.1%. Т.е. хората под 70, АКО изобщо станат положителни, имат риск да умрат от 11% от 2.1%, което е 0.23%, т.е. шанс за ОЦЕЛЯВАНЕ - 99.77%. Толкова страшен вирус. А ако отделим само младите (под 30), тогава шансът за оцеляване клони към 100%. Но точно те са целта на инжекциите - защо ли? Не са рискови, пък и инжектирани пак ще разнасят вирусчето... Хммм...

    Коментиран от #29, #31

  • 6 ВИЖДАТЕ ЛИ

    11 43 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИТЕ СТРАНИ В ЕВРОПА С КОВИД БУМ В МОМЕНТА СА ТОЧНО ТЕЗИ, КОИТО БЯХА ПРЕПЪЛНИЛИ НАШИТЕ ПЛАЖОВЕ. ТОВА СА: РУМЪНИЯ, УКРАЙНА, РУСИЯ, ЛАТВИЯ И БЪЛГАРИЯ.
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    59 3 Отговор
    Какво точно е ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ на боцкан преди ПЕТ месеца , който при тест се оказва БЕЗ нужните АНТИТЕЛА ❓❓❓❓❓❓
  • 8 Мнение

    53 6 Отговор
    Никакви сертификати. Я се събудете
  • 9 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    51 3 Отговор
    медикофашизъм!!!
  • 10 От последния абзац,

    55 2 Отговор
    който прочетох за преболедувалите излиза, че са по защитени, но в целият свят искат всички да бъдат ваксинирани? Ами точно затова хората се съпротивляват, а насила хубост не став
  • 11 На кой сертификат

    14 4 Отговор
    за ваксинирани искат да го приравнят? Този за ваксинирани с Янсен важи 270 дни, този за ваксинираните с двудозова ваксина важи 360 дни.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Глъм

    36 4 Отговор
    Само като чуя някой суяк да ми говори за "зеленият" Европейски сертификат как важи в целия свят и спирам да му слушам лъжите. Те в Южна Америка Африка ,Азия няма какво да ядат ама сертификата им ръката. Тъпи соросоиди.
  • 16 Българка

    46 3 Отговор
    Точно последните изречения са разковничето на въпроса, ЗАЩО. Значи, всички учени са категорични, че преболедувал има имунитет по-добър от този на ваксиниран, но се продължава с необяснимото налагане на ваксинираните. Никъде не се дава цифрата преборедували+ваксинирани, а само се натъртва на бройката ваксинирани. Ваксинираните имат сертификат 1 година, а преболедувал 3-6 месеца, защо? Аз имам антитела колкото току що ваксиниран човек, а преболедувах миналия октомври, правих си тест.
  • 17 Кремълски бандит

    2 17 Отговор

    До коментар #12 от "Сър":

    Към русофиляците ли се обръщаш ? Те много държат дедите им да са роби и те самите да са роби на евразийските диваци .
  • 18 Анонимен

    11 2 Отговор
    Започнаха пазарлъците.
  • 19 Конспирациите имат последици

    5 29 Отговор
    Българинът съвсем не е глупав. И си прави добре сметката. Но сега е изправен пред трудна ситуация - дали да слуша тези, които му говорят за световната конспирация (20% от населението), или тези, които му казват, че има реален проблем и проблемът може да се реши само с масова ваксинация (пак 20%).
    Реално 60% от хората у нас са в дилема. Напълно ги разбирам. Но в един момент трябва да вземат решение.
    Да видим какво предлагат конспираторите - продължаваме постарому, вирусът ще изчезне (може би), няма страшно.
    Какво предлагат поддръжниците на ваксините - завръщане към нормален живот без изненади и постоянни ограничителни мерки.
    Българинът трябва на реши какво иска. Ако иска да слуша конспираторите, добре. Икономиката постепенно ще се срива, защото никой няма да иска да инвестира в държава, в която постоянно 5-10% от работниците ти са болни и се чудиш как да си управляваш производството. И колкото и да се бият в гърдите, колкото и да веят знамена, конспираторите няма да извадят пари от джоба си, за да обезщетят безработните и новите бедни.
    Това е положението. Всеки да си взима решенията, както намери за добре.

    Коментиран от #23, #28, #41

  • 20 гадно

    33 2 Отговор
    Аман от фалшива загриженост да не се заразели тези около нас . Тоя защо се прави на луд ваксинираните също разнасът заразата, ако това им е аргумента за да се ваксинираш трябва да им светне, че не са много убедителни.
  • 21 Просветен илюминат

    22 3 Отговор
    Лекарства и ваксини са пълна измислица,че могат да те лекуват и предпазват и поради нарастването на стреса и психическата паника от информацията ежедневно по медиите и вярването в нея води до задушаване и застрашаване на живота на населението,както и страхът от липсата на работа и пари и тази несигурност води до нови емоционални конфликти и като човек ме се осъзнава от какво боледува ако ще и 100 ваксини да му набият ще е същата заспала овца следваща болното стадо.
    Средата вече е токсична и хората ще страдат все повече от психическото напрежение създадено от някои който целта му е точно това.
  • 22 📌🇧🇬

    17 3 Отговор
    Ето още един “еврика” вакснациония сертификат в Европа е безсрочен, така трябва да бъде и за “за сертификата за преболедуване!

    Коментиран от #26

  • 23 Сър

    1 8 Отговор

    До коментар #19 от "Конспирациите имат последици":

    Много точно казано, и процентите са точно тези.
  • 24 Цункай тук 🖕🏻

    9 1 Отговор
    Не се напъвай бе 🤡... сертификати за 20% ще ги цункаш отзад 👊🏻
  • 25 Ифрйй

    10 1 Отговор
    Смучетего ево трaеверст джедъри свобода свобода
  • 26 Къде в Европа

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "📌🇧🇬":

    е безсрочен?

    Коментиран от #39

  • 27 ралф

    22 0 Отговор
    Тия с тяхните сертификати и ваксини да потънат под земята . Те май не знаят какъв е живота на един онкоболен а в България са хиляди с това заболяване но никой не говори за тях..
  • 28 Просветен илюминат

    21 2 Отговор

    До коментар #19 от "Конспирациите имат последици":

    Конспирация или не замисли се как звучи сертификата да има срок за преболедувал като,че ли си стока с гаранция и след това си боклук,който не подлежи на ремонт ако не се набоде отново.
    Това нормално ли е да те водят за време,че си годен и ставаш и след този срок си за бракуване?
    Изтрещявате все повече и далеч с тези сметки и анализи няма да стигнете далеч.
    Здрав дух здраво тяло.
    Къде е тоя вирус,показаха ли доказателства за него и защо се дава парична награда за това и никой не се появи да я вземе?
  • 29 В Швеция

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "УЖАС":

    Са ваксинирани 70% от населението - защо ли ? Същото е положението в Скандинавия , Италия , Испания ИТН , в БГ 20% , същото е положението в Украйна и Беларус ..

    Коментиран от #34, #36, #38

  • 30 Хей

    20 2 Отговор
    Всички лекарства и всяка стока има срок на годност.Като купуваш лекарство пише да прочетеш листовката.Къде е листовката на ваксината? Просто си част от един експеримент, за който иска да му плащат.

    Коментиран от #35

  • 31 В Швеция са ваксинирани 70 %.

    3 14 Отговор

    До коментар #5 от "УЖАС":

    Защо ли? Защото не си правят бакалски сметки като теб, а разсъждават.

    Коментиран от #48

  • 32 Гаглей

    14 1 Отговор
    Господа може ваксината и да ви е хубава . Но ние не сме сигурни !!!!
  • 33 Анонимен

    18 0 Отговор
    Всичко прилича на някакъв експеримент и със странни методи и тестове сега ти казват,че ако не следваш експеримента и какво ти казват специалистите ти си опасен за съществуването на другите в експеримента,а като заблуда,който е приел условията се връща нормалното му живеене,ама само,че забравяте една съществена подробност,че всичко е със срок и вие имате други мерки и правила към останалите с които трябва да се съобразявате и за тях да си плащате защото нищо не е безплатно.
  • 34 Гаглей

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "В Швеция":

    В Швеция и цялото скандинавие масово си правят фалшива ваксина , просто такъв им е манталитета на шведите . Дай му само ядене пиене и далавери

    Коментиран от #40

  • 35 Листовките на ваксините ги има в

    2 13 Отговор

    До коментар #30 от "Хей":

    интернет пространството. Може и към всяка опаковка да има, но това само този, който поставя ваксини може да го каже. Все пак една опаковка е за 5-6 души. Ако искаш подробно описание на ваксините и възможните странични ефекти официална информация има предостатъчно. Ама вие такива неща не черете, а само фейк новини.

    Коментиран от #37

  • 36 Просветен илюминат

    11 1 Отговор

    До коментар #29 от "В Швеция":

    И защо ми даваш пример и трябва да гледам другите?
    Там стандарта е друг,а ти преди пандемията говори ли какви заплати и пенсии вземат в другите държави,че сега пишете за тях за ваксинираните?
    Нека да мине време и да видим какво ще последва от това.

    Коментиран от #56

  • 37 Просветен илюминат

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "Листовките на ваксините ги има в":

    И то вярваш на каквото пишат ли?
    Много сте наивни всички вярващи на подобни неща и за това живота ви е такъв,защото нямате лично мнение и увереност в себе си,а болестта идва да те научи на уважение и увереност в самия теб.
    За подсъзнанието другият не съществува и това е една сериозна скрита истина за да се сочи другият,все че ти е виновен и да се върти стадото в омагьосан кръг.
    Другите ги няма,светът не е така както си го представяте и приемате различен извън вас.

    Коментиран от #43

  • 38 жител

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "В Швеция":

    Италия ха видяхме кво става на ботуша ,, както в началот така и след масовата ваксинация ,, на острова е същата работа само ,че не се говори а се маскира под друг претекст , Не ни сравнявай със скандинавието там са изроди който е Е...т по роднински и други неща като педофилията ,за тях това е нормално .безпорен факт. Ние сме имали нещо което те го нямат едни 500 години , който са ни научили да не варваме на никой...

    Коментиран от #46

  • 39 📌🇧🇬

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "Къде в Европа":

    Навсякъде!

    Коментиран от #42

  • 40 Нещо май си объркал нациите. Голям

    2 7 Отговор

    До коментар #34 от "Гаглей":

    познавач си.Че им е скъп алкохолът, а обичат да пият е ясно. Но по мошеничества и далавери ние сме първенци.Малко лекари там биха рискували кариерата си, за да се забъркат с фалшиви серификати. А и е повече от явно, че точно в скандинавските държави не са фалшиви. В Латвия са малко ваксинираните и пак са в доста тежък локдаун, за разлика от Дания, Финландия, Исландия, където благодарение на огромния брой ваксинирани разхлабват постоянно мерките.
  • 41 Просветен илюминат

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Конспирациите имат последици":

    И как спазват законите тези от които се налагат мерките?
    -служебното правителство, управляващо в момента, е противоконституционно на основание чл. 109 във връзка с чл. 76 ал. 2 от КРБ, тъй като то не е положило клетва пред Народното Събрание, следователно всички издадени от него и подчинените му администрации актове, са нищожни. Това е валидно на същото основание и за предходни правителства и парламенти. Настоящото правителство продължава войната за изтреблението на българския народ, започната от нелегитимното правителство на Бойко Борисов, в изпълнение на плановете на външни и вътрешни вражески сили.
    Държавата ни, по Конституция, следва да се управлява според Върховния Закон и законите на страната, а понастоящем я управляват чрез външни инструкции и заповеди.
  • 42 Ако ти кажа,

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "📌🇧🇬":

    че в Австрия не е безсрочен - за ваксинирани с Янсен 270 дни, за тези с двудозова.ваксина, както и преболедували и впоследствие ваксинирани с една доза - 360 дни, означава ли, че не е навсякъде?

    Коментиран от #47

  • 43 Отвори, която и да е листовка на

    2 11 Отговор

    До коментар #37 от "Просветен илюминат":

    лекарство, което се продава с рецепта и дори на аспирина листовката и ще видиш колко е дълъг списъкът на страничните ефекти. Ама всеки е пил и антибиотик, диклак, ибупрофен и т. н. Хайде стига сте насаждали в хората страх от ваксините. Не виждате ли, че сме много по-зле и от Италия, и от Франция, и от Белгия, и от Холандия. Въобще от всички страни, където има масова ваксинация.

    Коментиран от #70

  • 44 нарушени права

    9 0 Отговор
    Глупаци, какво да правим тези, които сме преболедували с бързи тестове правени в лаборатория, получили сме болнични и карантина, не ни водите преболедували ли ? Това е е пълно безумие, ще важи септификат от бърз тест за 48 часа, а няма да важи, че си преболедувал, щом тестът ти е направен пак в лаборатория? Моля адвокати, заработете малко пари, съдете ги тия , защото лишават сума ти народ от права без основание. като не го признавате за сертификат, защо го признахте бързия тест за карантина и болничен?

    Коментиран от #51

  • 45 📌🇧🇬

    1 1 Отговор
    Вчера разглеждах “Apps” във връзка със така нареченият “зелен сертификат” там попаднах на “App” в която беше подчертано че вакс. националния/европейски сертификат е безсрочен.
    Вероятно това да не е точно така и всяка страна в ЕС да има различни изисквания. Всъщност не знам много по въпроса.

    Коментиран от #49

  • 46 И какво става в Италия?

    1 9 Отговор

    До коментар #38 от "жител":

    Рядко имат над 50 починали на ден, а са 10 пъти повече от нас. Има съпротива срещу зелените сертификати в Италия, но все повече оредяват редиците на неваксинираните и явно е за добро. Имам предвид, че се ваксинират, а не че измират.
  • 47 📌🇧🇬

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Ако ти кажа,":

    Виж 45
  • 48 КОВИД ГЕНОЦИД

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "В Швеция са ваксинирани 70 %.":

    А защо не са 100% тези възпитани, културни и здрави шведи?
  • 49 Да, помислих си,

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "📌🇧🇬":

    че не си много наясно, макар, че предишните си коментари си ги написал/а с учудващо убеждение в правотата ти. За Австрия ти гарантирам, че, поне за момента, важи валидността, за която писах в коментар 42. За Германия намерих информация, че на първо време важат за 12 месеца (не зная, дали правят разлика между Янсен и останалите), но с течение на времето не е изключено да има промени в срока на валидност (не пише обаче в каква посока - дали ще бъде удължена или намалена).

    Коментиран от #52, #54

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Да, това е тъпо, но решенията не се

    3 6 Отговор

    До коментар #44 от "нарушени права":

    вземат в България. Но би трябвало поне в границите на България да издават документ на преболедували, карантинирани въз основа на положителен антигенен тест, който да им служи поне на територията на България. А щом продължават да водят заразени не само тези с положителен PCR, a и с положителен антигенен и те са около 2/3 от новозаразените наистина е пълен идиотизъм те да не получават документ, че са преболедували. Вместо да се дават излишни средства за антигенни тестове за всеки мераклия за ресторант или кино да се изследват такива преболедували за антитела и ако имат да им се издава сертификат. И няма никаква логика за ваксинирани да е по-дълъг срока, отколкото за преболедували. И за ваксинирани и за преболедували трябва да е еднакъв и да не е за повече от 7-8 месеца. Защото антителата намаляват значително още след 4ти 5ти месец.

    Коментиран от #62

  • 52 Ще бъде 100% намалена продължителност

    1 4 Отговор

    До коментар #49 от "Да, помислих си,":

    та на сертификатите за ваксинирани или ще се иска задължителна бустерна доза, за да бъде удължена валидността или дори, за да остане 1 година. Защото се видя, че най-масовата ваксина-тази на Pfizer не защитава повече от 6-7 месеца. Ситуацията отпреди месец и половина в Израел го доказа.Имаше бум на заразени сред първите ваксинирани в края на 2020 и януари 2021. Сега след 3та доза нещата отново се нормализираха и имат по 1000,а не по почти 5000 заразени като у нас. А при тях се правят 3-4 пъти повече тестове.А са около 9,3 милиона като население.

    Коментиран от #53, #55

  • 53 Не използвам

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ще бъде 100% намалена продължителност":

    определения от типа на "100%". Ако ситуацията бъде овладяна, е възможно, в един момент (надявам се да е скоро) въобще вече да не е нужна ваксинация.
  • 54 📌🇧🇬

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Да, помислих си,":

    Благодаря за информ. да, явно тепърва ще се уточнява до кога и за колко време тези сертификати ще са валидни. Както следва Пандемичната Обстановка е динамична, променяща се, с много “вариаблс”, тоест това е много векторен проблем който ще има своето развитие, тепърва ще научаваме повече за вируса (SARS‑CoV‑2), който няма да изчезне, очакванията са да бъде повече като сезонният Грипен Вирус след време.

    Коментиран от #57

  • 55 А, що се отнася до сертификатите...

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Ще бъде 100% намалена продължителност":

    Не би ме учудило останалите държави да не зачитат изцяло издадените в България сертификати - имайки предвид това, че се "издават" и фалшиви такива. Не изключвам възможността да имат допълнителни изисквания към пътуващите в чужбина българи - например негативен тест, или, по-неприятното - превантивна карантина.

    Коментиран от #60

  • 56 Ами точно защото стандартът е друг

    1 5 Отговор

    До коментар #36 от "Просветен илюминат":

    Ако там са ваксинирани 70% у нас трябва да са 85%,за да имаме добри резултати. А не 20%.Защото там за здравеопазване се отделят в пъти повече средства на човек от населението и няма толкова много хора с придружаващи сърдечносъдови заболявания, диабет и т. н., болниците им са в по-добро състояние.А тук при лошо здравеопазване, липса на профилактика, по-висок процент на болни хора имаме и нисък %ваксинирани. Това е идиотизъм и ни струва скъпо и прескъпо.
  • 57 Да, така е

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "📌🇧🇬":

    Както казах, надявам се в един момент да няма нужда от ваксинация. Но, за съжаление, има още път, който ще трябва да се извърви, преди да стигнем до този момент.

    Коментиран от #61

  • 58 Перо

    8 0 Отговор
    Прав е човека, защо не се издава същия сертификат,като на ваксиниран за проболедувалите,които имат даже повече и по-ефективни антитела от ваксината! Всичко това навежда на мисълта,че ваксинацията е бизнес и се прилага принудително,чрез обиколни пътища.
  • 59 Мислете

    3 2 Отговор
    Беларус без никакви мерки не е изчезнала от лицето на Земята. А трябваше така да стане според СЗО-терористи. Не може да се скрие това от Лукашенко. А какви очи имат от "свободния демократичен" Запад да казват, че той бил дикратор?!?

    Коментиран от #65

  • 60 100%ще имат ако продължаваме да

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "А, що се отнася до сертификатите...":

    имаме по над 100 починали да ден и по близо 5000 заразени. Повече от сигурно е. Ако не са напълно ваксинирани работещите в зимните курорти там няма да стъпи кьорав чужденец. Ако не се овладее ситуацията 100 % няма да има нито зимен, нито СПА туризъм скоро. А с тези мерки нищо няма да се постигне. Защото са половинчати и трудни за изпълнение и контрол. И имитират, че нещо се предприема,а всъщност нищо не се прави. В болниците се смесват потоци на ковид пациенти и хора с други диагнози, лекари работещи в ковид отделения имат часове и за частна практика с нековид болни. Въобще е пълна анархия. За ТЕЛК и онкокомисии пациенти висят с часове в тесни болнични коридори, където има огромна вероятност да се заразят с ковид. Всичко е под всякаква критика.

    Коментиран от #68

  • 61 📌🇧🇬

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Да, така е":

    Имало е преди Пандемии, така нареченият “Птичи Грип” 1918/1919 и т.н., по всяка вероятност ще я караме така още една година, тоест цялата 2022
  • 62 Мозък

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "Да, това е тъпо, но решенията не се":

    какви антитела бе, тях ги ако са нужни, иначе - не. Тъпа тиква! Имунната система помни, че си го изкарал и се активира като има необходимост.

    Коментиран от #67

  • 63 Срам

    6 1 Отговор
    това го опитаха с видовете грип преди години, но не успяха, а сега просто са си взели бележка и сега го направиха успешно. Успешно за тях!!!

    Коментиран от #66

  • 64 тоз пък

    0 1 Отговор
    Защо им давате на тези думата? Не знам колко е голям неговия свят, но в нашия 37% са напълно ваксинирани.
  • 65 Беларус подават абсолютно фалшиви

    1 4 Отговор

    До коментар #59 от "Мислете":

    данни за смъртността от/с ковид. Занижени поне 5 пъти. И трябва да си пълен к ретен, за да вярваш на пропагандата на Лукашенко. Как в Русия вчера имаше над 1015 жертви на ковид, в Украйна над 550,в Латвия 23 при само 1,8 милиона население, а в Беларус пак под 20.Те над 20 никога и не са имали. Няколко месеца имаха по 6 на ден, после по 8-9, после по 11,и отскоро по 16-17 починали на ден. Трябва да са най-здравата нация в Европа или медицината им да е най - добрата. Ти може да го вярваш това, ама аз не.
  • 66 Кога са мрели от грип по над 100 души

    0 2 Отговор

    До коментар #63 от "Срам":

    на ден у нас? През 1918 ли?
  • 67 Не е необходимо да ти казвам, че не

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Мозък":

    си "мозък", а мозъче(гладко като речен камък).
  • 68 Абе, незнам

    1 3 Отговор

    До коментар #60 от "100%ще имат ако продължаваме да":

    Чета в другата статия (за исканата от БСП оставка на Кацаров): "Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България.". То въпросът е, кое беше първо - кокошката или яйцето? Мисля, че в голяма част от европейските държави с висок процент ваксинирани, именно изискванията за сертификат (било то за ваксиниран, преболедувал или тестван) доведе до високия процент ваксинирани. В Австрия PCR -тестът важи 48 ч. (а не 72 ч., както е в България), антигенният важи 24 ч., при това антигенният не се зачита навсякъде. Например за университета важи 2,5G-изискване (т.е. антигенният тест не се зачита). От идната седмица обаче, разхлабват мерките за присъствено обучение (задължителната до момента FFP2-маска по време на присъствени лекции отпада. Ако не се лъжа увеличават и капацитета на брой хора в залата). Навън почти никой не носи маска. В магазините има разделение - за неваксинирани FFP-2-маската е задължителна. За преболедували и ваксинирани е препоръчителна. Прави ми впечатление, че някои аптекари не носят маска по време на работа. Скоро излезе статия, че ситуацията с новозаразените co. е много по-добра от очакванията за този период. Това води до разхлабване на мерките, които миналата година бяха изключително строги - няколко пълни локдауна, ограничения за излизане и пътуване. Сега отново е пълно с туристи. Странна работа... В едни държави нещата се развиват по един начин, в други - по коренно раз

    Коментиран от #69, #71

  • 69 Абе, не знам...

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Абе, незнам":

    ...по коренно различен.
  • 70 Просветен илюминат

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Отвори, която и да е листовка на":

    Пич,аз от 25г не ползвам лекарства и доктори и ти какви акъли ми даваш?
    В рекламата на лекаратвата защо казват облекчава болката или предотвратява симптома?
    Това лечение бе умнико?
    Баща ми и майка ми пият от години лекарства и не спират защо?
    Нали сооред твоята теория лекуват?
  • 71 Просветен илюминат

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Абе, незнам":

    Всяка информация е толкова противоречива,че човек се обърква и става още по-недоверчив.
    Пандемиите и войните в годините са целяли намаляване на населението и ако някои не смята,че сега сме във война от друг тип жестоко се заблуждава.
    Лекарите също няма да издържат на психическото натоварване и подчинение и тогава какво правят политиците?
    Влизат в болниците ли и почватда лекуват?
  • 72 Светослав

    1 1 Отговор
    Не г-н Галев, не сме най-умните, най-свободните сме !
  • 73 Геро

    5 0 Отговор
    Няма такова нещо дебил такъв! Абсолютно навсякъде по света има растеж на ковид случаите дори и при държави със над 70% ваксинирано население. Смъртността тук се дължи на лъжи и некадърност от страна на здравната ни система, както и от страшно болен народ. Всичко това се дължи на десетилетия некадърно и крадливо управление на страната.
  • 74 Azz

    4 0 Отговор
    Като се ваксинираха защо продължават да се разболяват и умират тикво!!!
  • 75 drundrun

    3 0 Отговор
    Или ви е много къса паметта или имате очи ама не виждате нищо...

    Я да върнем малко назад лентата по отношение на ваксинирането..
    Ваксинирайте се, така вирусът ще изчезне, няма да ви лови, няма да мрете няма да има чували с труповее....
    Ваксинираха се някакви хора, мина малко време и хоп....ваксинираните пак се разболяват..
    Вече едната напълно достатъчна ваксина се оказва НЕдостатъчна. Абе я си сложете по още една и няма да има повече проблем...
    Да ама пак греда, пак се разболяват ваксинирани с по 2 ваксини....
    Абе я си сложете 3та та да се знае или не не , я дайте да го направим по-честичко или всяка година по една или 2 пъти в годината, та да не се чудим как да ви прикоткаме пак...

    Е как да не си срещу ваксината или поне най-малкото да си пред дилема... ???? Информацията я има, отворете си и гледайте,ама не да гледате само картинки..

    После, видяхте ли поне един известен човек или лидер, от която и да е страна да бъде ваксиниран, като показват шишенцето на ваксината, изтегляне на разтвора от шишенцето и поставянето и на конкретното лице??? Щото аз не съм видял, на всички тея особи, артисти, музиканти, лидери ала-бала , винаги им носят ваксината чинно подредена в подносче, вече изтеглена в спринцовка, готова за поставяне, а какво има вътре ли??? Ми сещайте се ;)
  • 76 zxc

    3 0 Отговор
    Против сертификатите съм! По-добре е да останат мерките за дистанциране! Иначе доц. Мангъров обясни защо преболедувалите имат по-добър имунитет от ваксинираните. Ако изобщо трябва да има сертификат, този за преболедували трябва да е безсрочен!
  • 77 Петър Галев..

    2 0 Отговор
    ...продажно мръсно келеме обслужващ интересите на задокеанската фармацевтична секта! Зелените сертификати се въвеждат не само у нас а по цял свят където тази секта е пуснала пипала. Тяхната Сел е да ви направи "свободни" и това е само първата стъпка. След като ги получите след генно-модифициращият препарат вие сте вече патентована нейна собственост. Тя ще разполага с вас така както намери за добре...но в крайна сметка ще направи така ,че да сте "напълно свободни", да не притежавате или онаследяване нищо и ще бъдете щастливи!!! Запомнете това!