3 Ноември, 2021 21:59 7 494 105

Проф. Кунчев: Прикриват данни за починалите от COVID-19

  • огнян кунчев-
  • прикриват данни-
  • починалите-
  • ковид

"Зеленият сертификат" е форма на слаб локдаун", каза математикът от БАН 

Проф. Кунчев: Прикриват данни за починалите от COVID-19 - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Това ли е най-черният сценарий на Ковид кризата у нас? "Това, което се случва в момента, бих го сравнил с това, което имахме през март-април. Тогава имахме достатъчно заразени и като погледнем броя на починалите хора, той е върхът. Имаме много голям пик на починали от неизвестно какво. Там става дума за прикриване на реални данни", каза математикът от БАН проф. Огнян Кунчев.
Той припомни, че през този период имаше около 15-16 хиляди починали.

"И само част от тях са обявени като Ковид-19. От март месец миналата година до октомври имаме 40 000, които са починали. От тях досега са обявени 23 700 за починали от коронавирус. А останалите от какво са починали? Една част от тях са починали от други заболявания, не са ходили на лекар и т.н, но другата част? Почти сигурно, че също са починали от Ковид-19. Значи сметката е малко по-различна. Когато и да се въведе локдаун - все ще е навреме", допълни проф. Кунчев в ефира на Bulgaria ON AIR. По думите му изборите действат много нездравословно на българския народ.

"Когато се направи сериозен локдаун, статистиката тръгва надолу. А ако го нямаше - щяха да починат 17 000 души повече. "Зеленият сертификат" също е форма на слаб локдаун. Не мисля, че ще имаме спад, защото мерките не се спазват. Хората в градския транспорт си ходят без маски. Те за вечни ли се считат? Над 4-5 хиляди болни се "произвеждат" всеки ден и те са със симптоми. А без симптоми са поне около 15 хиляди. В Индия март месец беше същото - Делта вариант, предизборни борби, големи събрания, спортни мероприятия и тогава беше изключителен бум. Имаха огромна смъртност, кислород не им стигаше", подчерта математикът.

Според него може да се стигне до 6 000 заразени на ден. Кислородът в болниците в България също е на критично ниво. А болниците казват, че никога не са ползвали толкова много кислород.

"Това трябва да е подсъдно. В държави като Германия и Англия спокойно могат да те осъдят. Това ми прилича на преди 1000 години - Богомилство, безвремие, бездържавие, но в крайна сметка страда народът. А ако имаме едно число на официално регистрираните от Ковид-19 нека да го умножим по 5. Ако имаме около 5-6 хиляди случая днес - умножете го по 3, ще получите 18 000 броя на заразени дневно, което е доста нормално. Китай публикува пълно изследване и разбраха, че 80% от всичките, които са се заразявали, изобщо не са знаели", добави проф. Огнян Кунчев. Той смята, че заради Делта варианта два пъти по-често се влиза в реанимация.

"В Германия също има силно антиваксърско движение, правеха се много демонстрации, но в крайна сметка има над 60% ваксинирани. При нас нямаше кой знае какви демонстрации, но народът не е имунизиран. Тези хора, които се заразяват днес, ще починат след 20-30 дни. Така че не си правете сметката, че ще сложите локдаун и те ще спрат да умират. И след изборите ще имаме черни статистики", категоричен е експертът.

Според изчисленията му ще има средно по 170 починали на ден.

"От броя на хората, които в момента са болни, имаме 8 000 в болница. Имаме 700 души, които са в интензивни отделения. Имаме над 100 хиляди, които са активни случаи. Другите още се чудят дали да се лекуват, как да се лекуват. Изкарах вируса след ваксинация, преболедувах го сравнително леко", посочи математикът от БАН.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    57 70 Отговор
    Ей математиче. Като те хвана... преди в училище знаеш ли какво правих разните математичета, зубърчета. Как ви мразя само

    Коментиран от #15, #27, #74

  • 2 копи пейст

    49 12 Отговор
    Приложение към т. 8
    Информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19

    І. Долуподписаният ……………………………………………………….,
    (трите имена)
    ЕГН: ………………………., лична карта № ……………….., издадена на ………….. от ………………………
    Адрес:……………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………….
    В лично качество или в качеството си на родител/настойник или попечител на лицето (ненужното се зачертава):
    • …………………………………………………………………………………..
    (трите имена на лицето)
    Заявявам че:
    1. съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 …………………………… (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт;
    2. уведомен съм, че при възникване на нежелани реакции след ваксинация следва да съобщя за появата им по всяко време на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата чрез попълване на електронен формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от немедицински лица, достъпен на следния линк:==============формуляр-за-съобщаване-на-нежелани-лекарствени-реакции-от-немедицински-лица.
    3. съм съгласен да ми бъде/да бъде (ненужното се зачертава) приложена ваксина срещу COVID-19 ………… (вписва се търговското име на ваксината).
    дата: …………… 1. ………………………….
    гр. ……………… (подпис на лицето)

    Коментиран от #11, #36, #103

  • 3 Д р Вирхов

    21 68 Отговор
    Ееей един математик да се опълчи на хунтата! Браво!!!

    Коментиран от #9

  • 4 Майна

    135 20 Отговор
    Къде е статистиката за ПОЧИНАЛИТЕ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ?

    Коментиран от #12

  • 5 Поредното

    87 19 Отговор
    "Загрижено"жалко протеже.
  • 6 КовидманЯк

    93 22 Отговор
    Поредния платен помияр, лъжец и опортюнист.
  • 7 За малко тук

    96 23 Отговор
    "... Хората в градския транспорт си ходят без маски. Те за вечни ли се считат?..."
    Не бре, пич, точно те знаят че са тук за малко! Маскираните мечтаят за вечен живот.

    Коментиран от #55

  • 8 14796

    96 12 Отговор
    Как за елита има лечение от ковид само за обикновения Българин няма и винаги има съпътстващи заболявания, вие сте мафия в бели престилки продали се на крадливата политическа върхушка, да ви няма пропаднали лъжци и крадци!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 gosho

    128 3 Отговор
    В днешно време стана проблем да си физически здрав - непрекъснато трябва да го доказваш пред психично болни хора!
  • 11 Гост

    75 6 Отговор

    До коментар #2 от "копи пейст":

    Аз специално по т. 1 с нищо не съм запознат!
    Би ме учудило, ако има такъв, вкл. лекар! Нека да напише с какво точно е "запознат" и кой го е запознал! Т. 2 - от кои точно медицински специалисти да се потърси помощ - координати, телефони и т.н.! А тоя "математик" не спира да дрънка глупости...
  • 12 файзерчо

    24 68 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    В главата ти! Милиарди са ваксинирани вече. Ако ваксините бяха такива отрови за каквито ги изкарвате, цялата планета щеше да вони на трупове.

    Коментиран от #17, #23, #24, #41

  • 13 кофе бабоне

    15 31 Отговор

    До коментар #9 от "копи пейст":

    Кого лъжеш бе?За такива изказвания се ходи на гости при чичо ти Ставри!
  • 14 00014

    49 14 Отговор
    Вижте дивия поглед на човечето-професор и се замислете -- защо иска да изкара всички почнали не "с ковид", а "от ковид". Специалист по всичко, или само по привличане на капитали от НПО?
  • 15 Ти мразиш всеки по умен от теб

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Чудя се има ли някой дето да обичаш....
  • 16 Майна

    57 4 Отговор
    40 милиона в ГЕРМАНИЯ НЕ СА ИНЖЕКТИРАНИ.Нека да не го казваме в проценти, защото едни страни са ДОСТАпо малки от други.....СМЕТНЕТЕ И САЩ , нямат и 56% ,,ваксани,, да продължавам ли??? 36% от населението на ЗЕМЯТА е ИНЖЕКТИРАНО. СТРАХУВАТ СЕ И ЛЪЖАТ БЕЗУМНО, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА НИ УБИЯТ

    Коментиран от #21, #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Делта+

    12 40 Отговор
    Китай ще вакса всички деца над 3г. Всички за един месец до средата на декември. Няма драми, няма обяснения

    Коментиран от #34

  • 19 Антон

    57 3 Отговор
    Дайте инфо какво се случва с ваксинирания Ангел Кунчев. Носят се разби слухове , ако се окажат вярно, тотално ше спадне интереса към ваксините. Същия мисля твърдеше че е с треъа доза…..

    Коментиран от #30

  • 20 Госあ

    9 35 Отговор
    Абсолютно прав ! Същото нещо е характерно и за ню йорк, Бергамо, Лондон. Починалите в месеците на пикове надхвърлят многократно тези от предни месеци и предни години и не са отчетени като жертви на вируса. Тотален локдаун ще намали дифузното разпространение и едва тогава тези сертификати ще дадат някакъв ефект. Плюс карантиниране на заразени и контактни, разбира се. Кампанията на фатмачето от село, кое беше… е убийствена

    Коментиран от #25

  • 21 Не се страхувай

    13 24 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    Никой не иска да те убива. Ковидът върши тази работа доста добре 😂😂😂
  • 22 Перо

    45 6 Отговор
    Покрай Ковид-а, маса мошеници,”математици” от БАН станаха професори с прогнози на плагиатствани медици,чрез измислени “математически модели” с бързо променливи числа или без нито едно сигурно и постоянно число! Шампион в това е Витанов и никой не му търси отговорност за неверните данни и фалшифите новини! Даже не взима под внимание информацията за причините за смъртните сличаи, от шефа на Асоциацията на патоанатомите и шефа на Ковид отделението на Пирогов и факта,че сме на първо място в света по смъртност,преди пандемията!
  • 23 Бросс

    49 7 Отговор

    До коментар #12 от "файзерчо":

    Ваксините действат,като отрова за плъхове-със забавено,за да не се изплашат останалите:)

    Коментиран от #76

  • 24 Модерното

    38 5 Отговор

    До коментар #12 от "файзерчо":

    Само ти ли не си разбрал, че днес пациента е печалба. Това е бизнес, и то адски голям.
    Този бизнес няма изгода да убие печалбата си, а напротив -да я абонира за стоката, от ваксини и лекарства които произвежда.

    Коментиран от #32

  • 25 Перо

    49 5 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Смъртните случаи не са от Ковид,а от усложненията на придружаващите заболявания! Т.е. Смъртта идва НЕ ОТ Ковид,а С Ковид! Шефът на асоциацията на патоанатомите го потвърди! Освен това БГ заемаше първо място в света по смъртност,преди пандемията!

    Коментиран от #37

  • 26 Майна

    36 6 Отговор
    Да -никога и никъде досега не е изолиран и секвениран така наречения ,SARS COV 2 , с проба от човешки приемник....НИКОГА И НИКЪДЕ.ТЕЗИ, КОИТО СА УМНИ ,ЩЕ РАЗБЕРАТ

    Коментиран от #105

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Зълю

    4 19 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    И тоя се пише мъж, страх го е от една инжекция, чехльо!
  • 29 fake news

    11 10 Отговор

    До коментар #9 от "копи пейст":

    Cпрeтe дa гoвoритe глупocти c цeл тoтaлнo дa oбъркaтe бългaритe и в крaйнa cмeткa дa ги ocтaвитe нa вируca. Вcичкo нaпиcaнo се отнася зa вируca, a нe зa вaкcинитe. Вceки мoжe caм дa нaмeри oригинaлa "Hоst Сеll аnd SАRS-СоV-2-Аssосiаtеd Mоlесulаr Struсturеs аnd Fасtоrs аs Pоtеntiаl Thеrаpеutiс Tаrgеts" и дa прeвeдe c Gооglе Trаnslаtоr.

    Коментиран от #38, #49

  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 4 Отговор

    До коментар #19 от "Антон":

    Ако кажат ...за кунчев.. отиде им многомесъчния труд да прилъжат някой да се разпише и да го боцнат...после им все тая...за боцнатия!те имат заповед подпратена с хартиени знаци да боцнат!

    Коментиран от #47

  • 31 ВаксърА

    11 2 Отговор
    Ей, п…че, заключвай се ти вкъщи и си лекувай Алцхаймера!
  • 32 файзерчо

    23 2 Отговор

    До коментар #24 от "Модерното":

    Това ми е ясно много отдавна. Ковида е бизнес. Ковида е новия грип. Бизнеса с грипни ваксини не вървеше и направиха по-опасен грип. Или участваш в схемата или вероятноста да свършиш в гробищата ще се увеличава с всеки следващ щам.
  • 33 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "копи пейст":

    Нуклеокапсидните или N протеини имат NLS сигнал. Спайк протеина поне това няма. Има прион подобни участъци, но не и NLS. Освен това, дори да е така и дори да не използва NLS, като има такива изключения, то и оригинален вирусен протеин при инфекцията би го правил. Въпреки че аз си имам мнение, че спациотемпоралното стлабяне на вирусните частици предотвратяват в някаква степен поразиите, които би нанесъл свободен такъв протеин. Мнението ми изобщо е 100% негативно срещу рнковите и векторни ваксини, при положение че има конвенционални и протеинови, но някои неща се преувеличават. mdpi е едно от издателствата, които презирам - платено и с нисък филтър.
  • 34 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Делта+":

    Могат и да го направят, но първи го направиха ОАЕ с китайските деактивирани ваксини. Деца се ваксинират с деактивирани ваксини отдавна.
  • 35 Някой

    19 1 Отговор
    Брей тоя Кунчев съвсем се променил. Не мога да го позная
  • 36 ЕВРО НЮЗ

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "копи пейст":

    Браво..... Но не виждам да има поле за подпис и на Ковидар Професорите че се ваксаш по тяхна принуда
  • 37 Госあ

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    Щом това те успокоява при нашето болно население. Има логика, в държавите с добро здравеопазване и здравен статус като Япония и Скандинавските страни наистина смъртните случаи не са много,а пък си имаше заразени. Предполагам и от лечението, де.
  • 38 Готвача

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "fake news":

    Е как ще спира ?! Нали за това му се плаща !
  • 39 кунчев ли е

    15 3 Отговор
    значи е най-обикновен платен ковид клакьор с когото не може да се разговаря човешки!
  • 40 1520

    10 1 Отговор
    маскираните ще са вечни ще им стане скучно толкова дълго време
  • 41 Шмайзерчо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "файзерчо":

    Ама що не дават китайски ваксини, че хамериканските ще ми скапят 5 жито, щото всичките рутери са Китайски
  • 42 Някой си

    14 3 Отговор
    Дай да видим адаша ти с трите дози!
    Къде е?
    Интубиран в интензивното с ковид?
  • 43 1520

    18 1 Отговор
    то професорите в България май станаха повече от таксиджиите
  • 44 Цедка

    4 15 Отговор
    Ще перефразирам, колкото повече антиваксъри, толкова по-малко избиратели на бсп, възраждане, абв, националисти, радев и някави други измислени, та да знаете ако се върне герб на власт тези са виновниците!

    Коментиран от #77

  • 45 Алф

    4 0 Отговор
    Смучи и трай!
  • 46 Нормален

    18 4 Отговор
    Има много починали , защото нямат достъп до медицинска помощ или са се страхували да отидат до болницата. За какъв локдаун говори този? Хората да са затворени, а Боко Тиквата да се разкарва с антуража си? Не е нужен такъв локдаун. Достатъчно е да се затворят танцовите клубове, фитнесзалите и дискотеките.

    Коментиран от #50

  • 47 Зъл

    1 10 Отговор

    До коментар #30 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ей какво си ти лубе от една инжекция те е стеах, ама така е то като си под чехъл!
  • 48 М Илиев

    19 3 Отговор
    Абе ..да питам милия професор ..преди ковид - безсмъртни ли бяхме бе
    На луди ни правите . На луди . Ама я не съм на 14 , помня. А и лошо нещо съм учил . История му се вика. Не сме толква късопаметни бе

    Коментиран от #52

  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 2 Отговор

    До коментар #29 от "fake news":

    Явнo някoй нe чeтe прeдупрeждeниeтo...Вcякa oт вaкcинитe e изгрaдeнa нa бaзaтa нa вируca...Oт eднa cтрaнa ce рeпрecирaт хoрaтa c лoкдaун, тecтoвe, ceртификaти зa дa ce избeгнe рaзпрocтрaнeниeтo, a пък cъщeврeмeннo ги бoцкaт c вируca зa "здрaвe"...
  • 50 3456

    3 9 Отговор

    До коментар #46 от "Нормален":

    Само ликдаун за кауните!
  • 51 Госあ

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "копи пейст":

    Оууу статията е добра !!! Разбира се в mdpi има и добри статии. Даммм, ето още едно изключение от NLS…както казах и при вирусната инфекция се случва същото нещо, АМА КВО МЕ БОЛИ !!! Аз не съм заразен !!! Са ше ти кажат, че нема проблеми, щото само на мястото на инжектиране влизали в мускулните клетки препаратите, ама япончетата показаха, че навсякъде става таа работа…

    Коментиран от #54, #57, #59

  • 52 Зъл

    3 7 Отговор

    До коментар #48 от "М Илиев":

    Виж статистиката, двойно е скочила съртността, ама явно ти е трудно или много те мързи да потърсиш.
  • 53 Иван

    7 2 Отговор
    А защо да умножаваме по 5, математиче? Не е ли по-лесно направо по 10? По-лесно ще е!
  • 54 Зъл

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Колко са ваксинирани в Япония, я кажи?

    Коментиран от #56

  • 55 Нещата от живота

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "За малко тук":

    Много добре представи нещата, но лошото е, че много хора не искат да разберат това. Хубава вечер, желая.
  • 56 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #54 от "Зъл":

    Ще ти кажа, че върнаха 150млн дози модерна. Как ти звучи, М ? И подписаха договор с Новавакс за протеинова ваксина.

    Коментиран от #58

  • 57 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Продължавайки напред, спайкчето влиза в гонадите (прекурсорите на зрелите полови клетки, визирам сперматозоидите в случая) които се делят с двеста и праи мазало в репаративната система….лошо… много лошо

    Коментиран от #60

  • 58 Зъл

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "Госあ":

    Колко са ваксинираните там, вдички четохме за производствения бъг на модерна?

    Коментиран от #64

  • 59 Госあ

    5 3 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Всъщност, разликата е тази че дори да съм заразен, вируса няма рецептор за бъдещите ми сперматозоиди, а тея боклуци, влизат абсолютно навсякъде !

    Коментиран от #62, #65

  • 60 Зъл

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    Ввно не знаеш, 190 022 071 можеш ли дс си представиш това колко е?

    Коментиран от #61

  • 61 Зъл

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Зъл":

    Поставени ваксини са това!
  • 62 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Та затова може би и Швеция, Норвегия и Финландия преустановиха също ваксинирането с модерна….🤔

    Коментиран от #71

  • 63 Майна

    15 1 Отговор
    в Нова Нормална Германия, популярният футболист Джошуа Киммич е публично привлечен и разквартиран заради отказа да се подчини на „ваксинирането“ и да изповядва вярата си в Новия нормален световен ред. В САЩ „Неваксинираните“ са обвинени в убийството на Колин Пауъл , 84-годишен, болен от рак военен престъпник. Австралия планира да затвори хора и да ги глоби с 90 000 долара за „престъплението“ да не носят медицинска маска, или опит за поклонение в синагога , или каквото и да било. Във Флорида (от всички места) фанатични училищни служители завързаха медицинска маска към лицето на невербално момиче със синдром на Даун с найлонова връв, ден след ден, повече от шест седмици, докато баща й не откри какво правят. Мога да продължа, но не мисля, че трябва. Интернет е пълен с примери за масово истерично и садистично поведение.

    И това да не говорим за масовата истерия, която се развихря сред самите Нови Нормални… например родителите, които се редят на опашка, за да направят децата си ненужно „ваксинирани“ и след това се втурнаха в спешното отделение с „напълно управляем миокардит“.
  • 64 Госあ

    9 2 Отговор

    До коментар #58 от "Зъл":

    Всъщност, откакто съвсем наскоро стартираха тази кампания, заразените и смъртните им случаи се увеличиха 💁 факт 😉

    Коментиран от #66

  • 65 Зъл

    1 9 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Я стига глупости, познато семейство и двамата с по две дози от рнк ваксини, ще стават родители скоро, тея ги разправяй на 18-се годишните!
  • 66 Зъл

    0 2 Отговор

    До коментар #64 от "Госあ":

    Дай факти и числа и линкове?
    Иначе другото е празни приказки измишльотини

    Коментиран от #70

  • 67 Майна

    11 1 Отговор
    най - промитите мозъци биха, но те представляват малко малцинство. Повечето нови нормални не са фанатични тоталитаристи. Те са просто хора, които се грижат за себе си, хора, които ще се съгласят с почти всичко, за да избегнат остракизъм и наказание. Но, вярвате или не, има е ли ограничение за размера на абсурд те са готови да приемат, както и нивото и продължителността на безмилостен стрес и когнитивен дисонанс те са готови да приемат.

    Повечето от тях са достигнали тази граница. Те изпълниха своята роля, изпълниха заповедите, носеха маски, получиха „ваксинации“ и с удоволствие представят своите „документи за подчинение“ на всеки, който поиска да ги види. Сега те искат да се върнат към „нормалното“. Но не могат, защото… е, заради нас.

    Вижте, GloboCap не може да им позволи да се върнат към „нормалното“ (т.е. новата тоталитарна версия на „нормално“), докато всеки (т.е. всеки, който има значение) не се подложи на „ваксиниране“ и не се разхожда със сканиран сертификат за идеологическо съответствие в техните смартфони

    Коментиран от #68

  • 68 Зъл

    2 15 Отговор

    До коментар #67 от "Майна":

    Майна, я кажи сега защо те е страх от инжекция, мъж ли си ти?
    Стига си пействал некакви брътвежи на някой напушен!

    Коментиран от #99

  • 69 Майна

    8 0 Отговор
    Ако очакват да извършат това Велико нулиране , ще трябва да тероризират масите на Новото Нормално в състояние на продължителна паника, гадна по гащи и неконтролируема безсмислена омраза към „Неваксинираните“ и всеки, който оспорва тяхното управление. Повторението на зимите 2020 и 2021 няма да го отреже. Ще отнеме повече от сегашния стандартен репертоар от фалшиви и манипулирани статистически данни, ужасни прогнози, снимки на „камиони на смъртта“, непрепълващи препълнени болници и всички други познати характеристики на нео-гьобелсовия пропаганден джагернаут, на който бяхме подложени за над 18 месеца.

    Те са изправени пред нарастващ бунт на работническата класа . Милиони хора в страни по целия свят протестират по улиците, организират стачки, излизания, „боледувания“ и нарастват други форми на опозиция.
  • 70 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #66 от "Зъл":

    Измишльотина е амеро-швабската пропаганда за тея експериментални боклуци. И когато швабата започне да ме поучава колко съм бил глупав, че отказвам скапания им евтин препарат (евтин за производство, но на пазара е най скъп) да вземе да разсъждава защо има двадесет и пет пъти повече смъртни случая на глава от населението от Южна Корея, например !

    Коментиран от #75

  • 71 Зъл

    2 8 Отговор

    До коментар #62 от "Госあ":

    Знам те че си за спутника, ама дърво!
    Няма скоро да я одобрят, само караш някой и друг да ти повярва и да почине горкия човечец, има избор като не щеш рнк, ето ти на янсен, астра, а модерна пак я реабилитираха!

    Коментиран от #73, #78

  • 72 Майна

    11 1 Отговор
    Въпреки оруелските опити на корпоративните медии да затъмнят всяко отразяване за това или да ни демонизират всички като „крайнодесни екстремисти“, Новите нормали са много наясно, че това се случва. И официалният разказ най-накрая се разпада. Истинските факти са неоспорими от всеки, който има грам почтеност , дотолкова, че дори големи пропагандни издания на GloboCap като The Guardian са принудени неохотно да признаят истината .

    Не, GloboCap няма друг избор в този момент, освен да пусне на воля с всяко оръжие в своя арсенал - с изключение на пълен деспотизъм, който не може да разгърне, без да се самоунищожи - и да се надяваме, че най-накрая ще се счупим, ще преклоним коляното и ще се молим за милост.

    Не знам какво точно имат предвид, но определено не го очаквам с нетърпение. Вече съм доста изморен, както е. Доколкото разбирам, много от вас също. Ако въобще помага, може би го погледнете по този начин. Не е нужно да поемаме битката пред тях. Всичко, което трябва да направим, е да не се предадем, да устоим на предстоящата обсада и да стигнем до април.
  • 73 Зъл

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "Зъл":

    Те самите руснаци не се ваксинират с тяхната, а търсят западните, ри си седнал да я рекламираш, ясно е че ти плащат за това ама малко съвест, колко народ трябва да измре?
  • 74 1239

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Колко си жалък ако знаеш...
  • 75 Зъл

    0 5 Отговор

    До коментар #70 от "Госあ":

    Хаха, да добре, а колкоса в Русия смъртните случаи? Скоро и руснаците като румънците ще си карат болните в Германия, издишате руски тролчета!
  • 76 Да, така е

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бросс":

    Действат доста по-бавно от самият ковид, който те свършва за месец 😂😂😂😂
  • 77 Цедка

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Цедка":

    Навремето, като писах, Радан да не влиза в съглашателство с Борисов, нямаше кой да ме послуша, още не може да се съвземат от грешката! Та сега като ви написах по-горе, Вие ще сте си виновни!
  • 78 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Зъл":

    Да се надяваме, че хората на турците от Германия са изрязали една част от спайка, което да намали този му ефект, но май са го изпраскали целия. Не знам. Знам със сигурност обаче, че участъка, който предизвиква клетъчен стрес и клетъчна смърт си стои. А като си спомня само швабите как развиваха теориите си за грешния дизайн на Астра Зенека и че това било причината за толкова тромбози…. смешници. Не трябваше да се захващат с пропаганда срещу китайците, обаче 😂 Ще ги направят на пух и прах 😂

    Коментиран от #79, #80

  • 79 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Госあ":

    Наскоро китайците пуснаха една статия в основния Нейчър (големия Нейчър) за деактивираните ваксини (не споменават производител, но то се знае) с най точните и нови методи - сингъл сел ареней сек и т.н. Много хубава статия. Както си трябва. Да не земат само да чопкат ваксината на шахин, че тогава… 😂

    Коментиран от #81

  • 80 Зъл

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Госあ":

    Мен не ме убеждавай, китайските са по-добри от руските но предпочитам да не си вкарвам целия вирус в тялото, а да ти кажа моя случай, има доста като мен се оказа, след прекарване на корона, сравнително леко, 000 антитела, 3 теста през месец след 3 тия месец, след ваксина от тези от които ти се страхуваш, 97 единици неутрализиращи антитела, така че малко по-леко с пропагандата за антиваксърство, има хора които от опит са научили нещата!

    Коментиран от #82, #91, #93

  • 81 Зъл

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Госあ":

    Те китайците и отричат че са го изтървали вируса от лаб, но доста капацитети си казаха че е изкуствен, и друга тема за размисъл, що не надоха такъв вой от сзо за причия и свинския грип, а за този още беше предимно в китай и направиха олелия, та на китайците не им вярвай много, те само съсстеоги, ама много строги локдауни го задържат вируса. Съгласен ли си стехния подход?

    Коментиран от #88

  • 82 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #80 от "Зъл":

    Точно със сингъл сел ареней сека показаха, че освен неутрализиращи антитела има и клетъчен имунитет и деактивираните ваксини показват отговор сходен със прекаралите вируса. Та в тази връзка, хората бяха предупредили при някои хора с определени заболявания да бъде подходено по внимателно. И това при цялата отчетена огромна разлика в страничните ефекти между конвенционалните и тея ваксини !!! Иначе, мен не ме убеждавай, че имунитета при преболедували е по слаб отколкото при тези ваксини. Такъв случай в цялата история на медицината - няма ! И определено е по добре да си вкараш скопен вирус в тялото отколкото шипов протеин в клетките !

    Коментиран от #83

  • 83 Зъл

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Госあ":

    При мен и истинския не проработи, са не говорим за скопен, та ти мен не ме обеждавай, аз съм потърпевшия и не не си измислям!
    Има хора по същия начин реагират на хепатита, но май няма смисъл, ти си знаеш опорката!
  • 84 12345

    6 0 Отговор
    Колкото и да каканижите за ваксините аз и семейството ми никога няма да се боднем.Това е нашето решение а който иска да се боде колко му е кеф и с каквото иска.
  • 85 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "копи пейст":

    Мерсаж за инфото ;) Евроатлантиците така или иначе се пишат големи християни, след ваксина да ходят да палят по една свещичка да не се окажат печеливши от тотото 😂
  • 86 Hoho Boho

    9 0 Отговор
    Прав е господинът.
    Прикриват колко много ваксинирани са починали от Ковид...
    Но истината рано или късно излиза на яве, благодарение на такива като него....
  • 87 Провинция

    8 0 Отговор
    Според мен, и не само според мен, е точно обратното от това, което този човек твърде агресивно тръби и проповядва из медийте. Какво имам предвид? Хора, починали от друго заболяване, но с положителен тест, се вписват и фигурират в системата като починали от ковид.И това е само заради положителния тест. Категорично е така.

    Коментиран от #89

  • 88 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #81 от "Зъл":

    Абсолютно съм съгласен с техния подход ! Тия сертификати са поредната бюрократична полюция. Мониторинга и ваксинацията със сертификат или без е все тая. И между другото, тия “бързи” тестове срещу единичен антиген за спайка съвсем неточни станаха след всичките му мутации. Относно строгите локдауни в Китай, вътрешния им беше през първата вълна, след това оставиха само границите си затворени, а вътре всичко е отворено, но при засилен мониторинг. Тоест държат клъстерно разпространение, а не дифузно. Сам виждаш, че хващат огнище дори от десетина, затварят четири милионен град, тестват ги за няколко дена и го отварят. Така е и в Австралия и Нова Зеландия и Южна Корея и Япония. Е нема препълнени футболни стадиони като европейското, ама нема и пълни болници с ваксинирани.
  • 89 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #87 от "Провинция":

    Искаш да кажеш, че погребенията са нереални ? Но се броят тестовете и фиктивно се издават смъртни актове ? Интересно…

    Коментиран от #90

  • 90 Провинция

    10 2 Отговор

    До коментар #89 от "Госあ":

    Интересното е друго - къде точно прочете такова нещо и чудно как първо коментираш, без явно да си прочел и вникнал изобщо? Пиша бавно, защото явно стопляш трудно : ако човек получи инсулт, но освен всичко друго има и положителен ковид тест, пък за жалост вземе, че умре въпреки лечението, защото от инсулт се умира, то в националния регистър този човек е регистриран като починал от ковид, а не от инсулт. Вече рядко се умира от друго. Схващаш ли? Ако не, проблемът е твой.

    Коментиран от #92, #102

  • 91 Белара

    4 1 Отговор

    До коментар #80 от "Зъл":

    Добре си почнал с тестовете, сега продължи, през три месеца, с кръвни изследвания, д димер, туморни маркери, репродуктивни показатели, и ако след няколко години си ОК, то тогава говори, че знаеш нещата от опит. Да си жив и здрав!
  • 92 Белара

    10 1 Отговор

    До коментар #90 от "Провинция":

    И още мисля, че всички с грипоподобни симптоми, които се изследват, излизат положителни за Ковид. Абе, къде е грипът?! Най-вероятно в болниците, поне половината са с грип, но уплашени да не умрат! Лошото е, че това се дирижира политически и ще се опитат да наложат зеления сертификат като задължителен и част от новите ни документи за самоличност(вероятно дигитални).
  • 93 Daniel Georgiev

    7 0 Отговор

    До коментар #80 от "Зъл":

    Приятел,ти като си го изкарал и след това си се ваксинирал с тези 97 единици до кога мислиш,че всичко е под контрол за теб?направи си тест след 3 месеца и направо тръгвай за нова игла на успокоението,че иначе никва не я вършиш…докарай работата докрай.И още - въпрос.До момента няма абсолютно никакви гаранции за който и препарат да е,че е на 100% действащ или безвреден,дори обратното,айде да не си натякваме 1 на друг кой колко е зле.Нашето семейство сме решили да не се ваксинираме,всички работим с хора ежедневно и най вече с пари,без предпазни средства.Или сме супер късметлии цялата рода или сме имунизирани по природа,ти как мислиш?
  • 94 Нане

    4 0 Отговор
    Откачени м......ци!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Стефан

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Една част от тях са починали от други заболявания, не са ходили на лекар и т.н, но другата част? Почти сигурно, че също са починали от Ковид-19. Ей математика и ти реши че сега е времето да изпъкнеш като свинско мъ до, хората почиват от старост, от рак, от трудови злополуки, от катастрофи, от пиене, от куп други болести, ти веднага ги писа от Ковид 19, само тебе не бяхме чули, от оня другия Витанов ли беше ни писна, омръзна и на хората да се правите на всезнайковци.
  • 97 Фаро

    5 0 Отговор
    Време е да поканите и гробарите,че взе да става скучно
  • 98 Ццц

    5 0 Отговор
    40 000 умрели, пък само 22 700 обявени от Ковид. Останалите от какво са починали???? Аз мисля, че все още има и други причини за смъртта професоре. Даже обратно на вас мисля, че има далеч по-смъртоносни неща от Ковид и дори бройките се надписват заради пътеката. Всеки нафталинен математик му се ще да блесне със сензационна новина. С такива БГ професори всеки мишок с чужда диплома ще стане премиер.
  • 99 Тва е

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Зъл":

    Коцето от Възраждане. Напушен е от мерак да стане поне депутатин, ако не президентче.
  • 100 Сейр

    4 0 Отговор
    Всички се надпреварват да убеждават за нещо ,което не съществува.Защо го пиша?
    Ами драги сънародници ,за и против,особено тия говорещи за разни вакси,разбрахте ли ,че от два дни,МЗ на Великобритания,тихомълком премахна Ковид,като причина за респираторно заболяване?
    Четете и търсете инфо ,а не само пари за едно или друго постване.Нямат ,инглетата изолиран вирус.Точка.
  • 101 Сейр

    4 1 Отговор
    А ,Аз,простия Ганчо,според някои ,се питам...След като инглетата нямат изолирано такова нещо,с какво и за какво искат да инжектират БГ населението,командващите идиоти?
    Ако някой знае ,моля,да ми обясни.
  • 102 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #90 от "Провинция":

    Интересното е, че точно това казваш омбре. При положение че ти си казва, че смъртните случаи по време на вълните са се увеличили драстично спрямо предходни месеци и години. Какъв извод да си направя на писанията ти бе “умнико” ?
  • 103 Щанс

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "копи пейст":

    Еха, колко мило звучи т.2 , освен в случай, че преждевременно вземеш, че "отлетиш".... и пропуснеш тази възможност

    Коментиран от #104

  • 104 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "Щанс":

    Шанса наистина е малък, но е шанс ! Както писах, същото нещо става и при естествена инфекция, но аз се надявам да не я прекарвам. Освен това, този процес (повреда на репаративните механизми) е опасен за делящи се клетки, затова дадох и сперматозоидите си като пример. А и вируса наистина няма достъп до тях, за разлика от рнк ваксините. Абе много хазарт има в тия т.нар. ваксини. А аз не харасвам хазарта.
  • 105 Вуйна

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Майна":

    Това се знае, но умишлено се подминава и неглижира. Попочина на щрауса - с главата в пясъка