Last news in Fakti

12 Април, 2022 10:33 1 613 5

Нов вариант на Омикрон в Белгия

  • омикрон-
  • вариант-
  • нов-
  • ковид-19-
  • белгия

Вирусолози отбелязаха, че появата на нови варианти на коронавирусни щамове сама по себе си не е важно събитие

Нов вариант на Омикрон в Белгия - 1
Снимка: Shutterstock

В Белгия е регистриран случай на инфекция с нов вариант на щама Омикрон на коронавируса BA.4. Това съобщи белгийската информационна агенция, позовавайки се на вирусолозите от Католическия университет в Льовен, Марк ван Ранст и Пит Мас, предаде БГНЕС.

Пробата е идентифицирана във Валония и впоследствие е анализирана в Свободния университет в Брюксел.

Според Ван Ранст появата на нови варианти на коронавирусни щамове сама по себе си не е важно събитие. "Вирусите натрупват мутации. Все още ще се появяват нови версии", казва вирусологът.

Той също така добави, че появата на нови варианти на Омикрон е по-добра от появата на нов щам на коронавируса.

По-рано Камил Хафизов, ръководител на изследователската група в Централния научноизследователски институт на Федералната служба за защита на правата на потребителите и човешкото здраве, заяви, че новата рекомбинантна версия на щама XE, е по-заразна от предишните, но е малко вероятно да предизвика нова вълна на пандемията, предаде Нова ТВ.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    17 1 Отговор
    Вирос нема! :D Има милиони и сигурно даже милиарди неизвестни вируси в нас и около нас. Така е в природата и така ще бъде.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    4 8 Отговор
    Та има ли нужда от доказателства? То е видно с невъоръжено око, че Труд и 24 часа се списват от пълни продажници и негационисти на истината и зверствата на руснаците в Украйна.
  • 4 CFC

    11 1 Отговор
    Моля тези които ги правят и ги пускат постоянно малко да се кротнат.....поне лятото ни оставете, пускайте новия щам чак ноември да хванем есенната колекция ваксинки....
  • 5 ВЪПРОС

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Грульо":

    Нали при нас щяха да се появяват новите варианти, защото не се бяхме наболи достатъчно?