Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 11:27 1 540 13

Рязко покачване на заразените с COVID-19 в Гърция

  • ковид-19-
  • гърция-
  • заразени-
  • маски-
  • мерки

Лекарите препоръчват носене на маски, където се събират много хора, като например в градския транспорт и спазване на безопасна дистанция

Здравните власти в Гърция предупреждават за рязко покачване на броя на заразените с Covid-19.

Председателят на лекарския съюз в Атика Матина Пагони съобщи пред медиите, че с 14% са се увеличили заразените с Covid-19. Лекарите препоръчват носене на маски, където се събират много хора, като например в градския транспорт и спазване на безопасна дистанция.

Неочаквано рано, според медиците, се е засилило разпространението на вируса.

Министерството на здравеопазването не предвижда въвеждане на задължителни маски, поради умора при гърците да спазват ограниченията. Все пак се приканват поне в училищата родителите да изискват носене на маски от децата.

Във фокуса на ежедневния контрол е област Тесалия след наводненията. Поради проблеми с питейната вода там има рязко увеличение на болните с стомашно-чревни проблеми. За ден са установени и 49 случая на заразени с Covid-19.

Властите приканват при пътуване през Тесалия да се спазват превантивни мерки с маски и да се пие само минерална вода.

В страната действа много екстремна комбинация от Covid и сезонен грип, според лекарите, които препоръчват и ваксиниране.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Независима ли е България?

    30 1 Отговор
    Абе, докога ще ни тероризирате с този икономически инструмент за сдържане от СЗО? От край време който плаща, той поръчва музиката! Всички знаят кой плаща и защо!...
  • 3 Хахаха

    23 1 Отговор
    Колкото повече Сорос - толкова повече К вид
  • 4 Механик

    23 2 Отговор
    Безпрецедентната, всепомища и дълго обещавана украинска контранамсиквоси, още със самия старт затъна в украинската "распутица" и шаманите на глобализма почнаха да размахват старото плашило наречено КОВИД.
    Те няма да се отказат лесно, защото са налали страшно много пари в това да откраднат планетата за себе си.
    Още повече, че им се усладиха милиардите от "ваксините".
    Идват много страшни времена за човечеството. Много.
    А човечеството спи облъчено пред телевизора и чака от там да му кажат кога му е топло/студено и къде го боли.
  • 5 Механик

    30 1 Отговор
    Някой задава ли си въпроса, защо в Украйна където се водят бойни действия, до сега не са измерли от "ковид"? Зер там едва ли им е до "мерки". Няма маски, няма социална дистанция, няма зелени сертификати, никой не си мие и дезинфекцира ръцете....
    Задавайте си въпроси, драги хора. Мислете с главите! Ползвайте логиката! Не бъдете ТВ-зрители. От ТВ-то не ви учат на нищо добро.
  • 6 Механик

    15 1 Отговор
    Някой задва ли си въпроса, защо когато започна патакламата в Украйна, ей така както бяхме вече в "червената вълна" на ковида и бяха в сила стотици "мерки" и сертификати, и изведнъж всичко изчезна, барабар с ковид-шамните . Просто всичко приключи за два дни буквално. И както виждате, нито настана пандемия, нито измряхме в чувалите. А два дни преди това така усърно ни обясняваха, колко са необходими мерките, ако не искаме да стане пандемия.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 простиот отговор

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    ако имаше ковид ограничения нямаше как дапробутат милиони покраински туристи свободно през юропските граници
  • 8 мда

    11 1 Отговор
    Без излизане по улиците Глобалистките изpоди няма да се спрат. Хората не се ли борят за свободата си ще бъдат поробени.
  • 9 Петър

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Даже десетки хиляди емигранти от Украйна влизаха в България(а и не само) без никакви сертификати и изобщо не бяха поставяни под карантина, а "журналистите" които много държаха на мерките срещу КОВИД-19, ходеха да вземат интервюта от емигрантите, ей така, лице в лице, без маски.
  • 10 Умирам от смях

    7 1 Отговор
    но не и от кРовид. Умират само факсинираните.
  • 11 комунистче

    0 3 Отговор
    тези южните европейски страни, всичките са мърльовци, нямат грам дисциплина, пълни са с емигранти, винаги при тях първо тръгва всичко

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.