Last news in Fakti

28 Април, 2022 16:15 3 459 3

Причини за напълняване в различните части на тялото

  • напълняване-
  • причини-
  • мазнини-
  • алкохол-
  • хормонален дисбаланс

Това се дължи на редица фактори

Причини за напълняване в различните части на тялото  - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки може да напълнее, но всеки напълнява по различен начин. На едни е коремът, на други задните части и ръцете, а на трети — лицето. Това е така, защото мястото означава нещо конкретно, та дори и точната причина за напълняването. Както може да си представиш, за това играят роля много фактори:

Корем

Изразените форми в корема и дори малко шкембе, може да се дължат на консумацията на алкохол. Намаляването му може да спаси от бирено коремче както мъжете, така и жените. Алкохолът не вреди само на фигурата, а и на здравето.

Горна част на тялото

Мазнинни депа се оформят там при системно преяждане. Осъзнатото хранене помага за намаляване приема на излишни храни и особено — захар. Движението също помага срещу тази тенденция – опитай спортове, които обичаш като бягане, разходки, плуване.

Задни части и бедра

Това са типични зони за пълнеене при жените, което се дължи на хормонален дисбаланс. Добре помага избягването на дългото седене и намаляването на никотина и алкохола, пише iwoman.bg.

Гръб

Характерните по гърба „драперии“ се дължат на това, че по-рано си бил много активен, а сега водиш заседнал живот. За да изчезнат досадните гънки, внимавай с храненето си. При това не количеството е толкова важно, колкото интервалите на хранене. Честото хранене и малките порции улесняват обмяната на веществата и не позволяват депозирането на мазнини.

Ханш

Тревожността, депресията и стресът са големи врагове на фигурата. Ако ядеш емоционално и главно сладко или други нездравословни лакомства заради притесненията си, по ханша се образува пояс от тлъстини. Медитацията и зеленият чай помагат за успокояване на нервите и изгаряне на мазнините.

Долната част на краката

За съжаление, много малко може да се направи срещу пълните прасци и глезени, защото това е наследствено състояние. Повечето бременни жени и дами с разширени вени се сблъскват с него. Слизането и качването на стълби има успех за това, както и избягването на солени храни.

Лице

Подпухнали бузи и двойна брадичка обикновено не се дължат на задържане на вода или генетична предразположеност. И докато срещу наследствеността не може да се направи нищо, то във всички останали случаи може да се противодейства успешно със специални упражнения за лице. Те ще помогнат да се укрепи мускулатурата му и овалът да стане по-изчистен.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има само една причина

    6 0 Отговор
    И тя идва от Главата

    Коментиран от #2

  • 2 От тази Част

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Има само една причина":

    Страдат и другите части най често
  • 3 Грульо

    5 0 Отговор
    Великден и другите празници също са основна причина за надебеляването.