Last news in Fakti

2 Май, 2022 21:09 6 066 10

Бабини лекове срещу брадавици

  • брадавица-
  • брадавици-
  • бабини рецепти-
  • бабини лекове-
  • хитрини-
  • рецепти-
  • домашни рецепти

Ето как едно време са се борили срещу упоритите кожни образувания

Бабини лекове срещу брадавици - 1
Снимка: Shutterstock

Брадавиците обикновено се причиняват от наличието на човешкия папиломен вирус в тялото. Те се лекуват терапевтично с помощта на антивирусни и имуностимулиращи лекарства. За да се избегнат неприятности при лечение на брадавици, те трябва да бъдат изсушени или "замразени", което води до падането им.

В случай на брадавици е необходимо да се премахнат кожните образувания и след това да се пристъпи към избора на метод на лечение, пише zdrave.to.

Най-популярните начини да се отървете от брадавиците у дома са рецептите на традиционната медицина, изпитани преди десетилетия.

За да се засили ефектът, преди да започнете лечението на брадавиците, кожата на мястото на образуване трябва да бъде старателно измита и подсушена. Ето какво са правили нашите баби.

Чесън

Скилидка пресен чесън трябва да се смаже, да се прикрепи към брадавицата и да се закрепи с фиксираща превръзка отгоре. Необходимо е да издържите възникващото усещане за парене, колкото е възможно повече. След това отстранете превръзката и изплакнете кожата с чиста вода. Ако всичко е направено правилно върху третираната повърхност, образуванието постепенно ще изсъхне и ще изчезне.

Оцет

Пригответе гъста маса брашно и оцет и го нанесете върху брадавицата. Оставете за една нощ, правете го в продължение на три дни. След нанасяне е необходимо да изчакате, докато сместа изсъхне, и да държите превръзката до сутринта. Не прилагайте върху здрава кожа, тъй като получената смес е доста разяждаща.

Туя

Нарежете стрък туя, сгънете го в малък съд и изсипете 50 мл алкохол, след което третирайте мястото две седмици. Получената инфузия се прилага върху брадавиците с памучна подложка или памучна вата поне шест пъти на ден.

Мащерка

Залейте чаша суха мащерка с два литра вряла вода и я оставете да се вари за няколко часа. След което получената инфузия леко се нагрява и се накисва в нея ръце или крака за един час. Тази процедура може да се извършва ежедневно в продължение на една седмица.

Прополис

Към брадавицата се прикрепва парче прополис с размерите на брадавицата и се фиксира с помощта на лента или лепенка. Такъв лосион може да се носи от три до четири дни, без да се отстранява.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Витанката

    7 3 Отговор
    Срещу Ковид и брадавици няма лек.

    Коментиран от #5

  • 2 Глупости

    10 1 Отговор
    В Одрин на пазара продават готови субстанции и след намазване до 1—2 дена падат сами.

    Коментиран от #6, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Значи брадавицата

    6 2 Отговор
    Трябва да се премахне преди да и поникнат очички и да започне да те гледа Защото започва да гледа жално и не можеш да я премахнеш вече Така започваш да си я отглеждаш а тя само расте
  • 5 Грульо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Витанката":

    И простотия.
  • 6 Така ли

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Глупости":

    То най-лесно е да напишеш за нещо че са глупости и ходи си купи от незнам къде си...Без никаква обосновка защо да са глупости...Какво, според теб само на пазара в Одрин ли трябва да разчитат хората? Ето това за мен е глупаво...А за статията - лично съм пробвал с прополис и ми е помагал, само че не срещу брадавици, а срещу кокоши трън. А от бабешките рецепти са ми казвали за субстрата, който се съдържа в кухините на стари пънове - угнила влажна маса, наподобяваща рядка кал, вероятно смес от гнила дървесина, пръст и други органични вещества. Та с тази кал се мажат брадавиците и след това сами си падат или изчезват.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Aлфа Bълкът

    1 1 Отговор
    Смокиново листо и конец! Аре и тая статия я преминахме бързо!

    Коментиран от #9

  • 9 Aлфа Bълкът

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Aлфа Bълкът":

    Чакай да обясни, че гледам много откачалки има, набираш брадавицата и я обикаляш с тънък конец, стягаш, но гледаш да не я пререже конецът.
    Мажеш само върху нея с млякото от смокиновия лист.
    Оставяш и по 10см аванс на конеца за да може да притягаш, 4-7 дена брадавицата я няма.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.