Last news in Fakti

11 Май, 2022 12:15 3 351 1

Масова храна нормализира кръвната захар

  • кръвна захар-
  • здравословно хранене-
  • ядки-
  • диета

Тя е много подходяща като допълнение към други храни

Масова храна нормализира кръвната захар - 1
Снимка: Shutterstock

Лекарите назоваха продукт, който може да понижи нивата на кръвната захар. Той е много подходящ като допълнение към други храни.

Отбелязва се, че нивото на глюкозата в кръвта зависи не само от въглехидратите. То се влияе и от количеството протеини, мазнини и фибри, присъстващи в храната. Специалистите съветват да ядете ядки, те бързо повишават и след това понижават нивата на кръвната захар, пише zdrave,to.

В допълнение, добавянето на шепа ядки или ядково масло към вашата диета ще доведе до по-малко пикове и спадове на кръвната захар след хранене. В резултат на това ще ви накарат да се чувствате сити за по-дълго.

Ядките, особено бадемите, също са богати на витамин Е и помагат за намаляване на възпаленията. Предпазват и сърдечно-съдовата система.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вятър

    5 2 Отговор
    Пак сте спали на течение