Last news in Fakti

17 Май, 2022 14:15 602 1

РСМ: Ситуацията с COVID-19 е стабилна, но планираме справянето с пета вълна

  • северна македония-
  • ковид-19-
  • пета-
  • вълна-
  • спокойна-
  • ситуация-
  • мерки-
  • справяне

Всеки ден получаваме едни и същи бройки, така че засега е спокойно, каза министърът на здравеопазването, Беким Сали

РСМ: Ситуацията с COVID-19 е стабилна, но планираме справянето с пета вълна - 1
Снимка: Shutterstock

Ситуацията с КОВИД-19 в Северна Македония е стабилна. Властите смятат, че съществуващите мерки трябва да останат, въпреки че 99 процента от тях са премахнати. В момента е планирано лечение на постковидно болни, информира агенция МИА.

Ситуацията е стабилна. Всеки ден получаваме едни и същи бройки, така че засега е спокойно, каза министърът на здравеопазването Беким Сали, предаде БТА.

Той обяви вчера, че Комисията по инфекциозни болести ще продължи да работи по планирането на справянето с болестта, като по думите му целта е да се симулира възможната поява на петата ковид вълна.

Комисията ще продължи да работи, може би не със същото темпо, но ще работи по планиране как да се справим с постковид ситуацията, дали ще има едно заведение, където ще се лекуват всички постковидни усложнения при пациенти или ще има повече клиники, ангажирани с тези пациенти, как ще ги лекуваме. Една от целите ни е да симулираме възможната поява на пета ковид вълна. Ние работим върху това. В момента планираме да лекуваме постковидни пациенти, каза Сали.

По данни на Института за обществено здраве от 13 до 15 май има регистрирани 176 нови положителни случаи на КОВИД-19, като 31 са повторни инфекции. Няма починали.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    0 2 Отговор
    опитай да пиеш бира на крак в германия нешастнико ,ако ще да е -0 процента алкохол.... като има закон се спазва..... тъ пак