Last news in Fakti

9 Юни, 2022 17:58 2 585 1

Най-сигурните начини да стопите мазнините по бедрата

  • бедра-
  • отслабване-
  • мазнини-
  • излишни килограми-
  • тренировки-
  • диета

Не подценявайте здравословното хранене - диетата съставлява над 70% от формулата на успеха на отслабването

Най-сигурните начини да стопите мазнините по бедрата - 1
Снимки: Shutterstock

Изваяни и стройни бедра е мечта, която повечето жени имат. Да носите пола над коляното или къси панталони със самочувствие е нещо, което със сигурност бихте желали да изпитате това лято. Независимо дали става въпрос за излишни мазнини по корема или бедрата, едно е сигурно – цялостното отслабване и намаляване на телесното тегло е важна цел за вас. Гените на всеки човек до голяма степен предопределят къде сте по-склонни да трупате мазнини и от кои части на тялото ще ги редуцирате най-бързо и лесно, пише az-jenata.bg.

Въпреки това обаче, можете да направите някои неща, за да намалите обиколката на бедрата си, да ги стегнете и да ги направите по-оформени и привлекателни.

Започнете здравословна диета

Отслабването зависи най-вече от здравословното ви хранене. Изключете всички нездравословни навици от ежедневието си. Изберете подходяща за вас диета с калориен дефицит, така че да стимулирате тялото да изгаря повече калории.

Яжте повече протеини

Консумацията на повече протеини стимулира усещането за ситост и забързва метаболизма. За разграждането и усвояването на протеините се изисква повече енергия и ресурс от страна на организма, а това предизвиква ускоряването на метаболизма. Тялото се нуждае от здравословни протеини и въглехидрати, за да разгражда мазнините и да ги използва за енергия. Ако се опитвате да отслабнете, хранейки се с малко и калории, лишени от важни хранителни вещества, и същевременно тренирате, тялото ви ще започне да разгражда мускули, за да компенсира енергийните нужди. Затова от голямо значение е да внасяте повече протеини и въглехидрати чрез храната, за да предотвратите загубата на ценна мускулна маса.


Изгаряйте повече калории с редуване на кардио и силови упражнения

Не наблягайте само на един вид спорт. Редувайте кардио с тренировки с тежести или силови тренировки. Комбинацията от няколко вида активности предизвиква тялото да изгаря повече калории и подобрява резултатите.

Най-сигурните начини да стопите мазнините по бедрата



Изключете преработените храни и въглехидрати

Захарите, добавени под различни форми и всички рафинирани въглехидрати в храненето не са ви нужни. Тялото не се нуждае от тях. Те не носят никаква хранителна стойност, а само добавят излишни калории, които складирате под формата на мазнини. За да намалите обиколката на бедрата, а и на талията, премахнете тези въглехидрати от диетата си.

Помислете и за млечните продукти

Млечните продукти са високомазнинни и калорични. Често не се замисляме колко от тях изяждаме. Ако обичате да си похапвате сирена и кашкавали и го правите често, почти във всяко хранене, това е проблем за обиколката на бедрата. Млечните продукти не трябва да съставляват голяма част от храненето заради наситените мазнини в състава си. Опитайте се да ги ограничите.

Движете се колкото се може повече

Не разчитайте само на тренировките за намаляване на теглото. Това, че сте прекарали 1 час в упражнения не е достатъчно. Не забравяйте всяко друго движение в ежедневието ви. Ходете пеша, изкачвайте стълби, не използвайте асансьори и ескалатори, по възможност намалете ползването на транспорт. Всяко движение е от значение. Понякога не си даваме сметка колко важно е тялото ни да се движи максимално и равномерно през деня. При естествените движения се горят много калории, не го забравяйте.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за напращялите моми

    2 3 Отговор
    редовна креватна гимнастика с различни надарени опитни и зрели инструктори
    вместо цъкане по чатове, фейс и сайтове за лайкове и его и нагъване на захарни изделия
    и ефекта ще се почувства което е голата истина без заблуди