Last news in Fakti

30 Юни, 2022 12:25 1 392 4

Гърция все още няма да връща ограничителните мерки, свързани с COVID-19

  • гърция-
  • ограничителни-
  • мерки-
  • ковид-19-
  • извънредно положение

Въпреки това, удължава с още три месеца извънредното положение

Гърция все още няма да връща ограничителните мерки, свързани с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Гърция удължава с още три месеца извънредното положение във връзка с пандемията, но няма да връща ограничителните мерки, пише БНР.

Броят на новозаразените се движи между 16 и 20 хиляди на ден с прогнози за увеличение до средата на юли.

По предложение на министерството на здравеопазването депутатите днес гласуват удължаване на извънредното положения за Covid-19 с план за увеличаване на капацитета на здравните заведения.

Министър Плеврис заяви пред парламента,че случаите на заразени се увеличават поради силна активност на вариантите Омикрон 4 и 5, но броят на починалите е нисък.

Засега правителството не обсъжда връщане на ограничителни мерки, но активизира кампанията по ваксиниране. Силно се препоръчва на хората над 60-годишна възраст да си поставят 4-та доза.

Лекарите от болниците, както и специалистите от Съвета за борба с пандемията коментират, че е повече от наложително да се върне задължителното носене на маски на обществени места. Вълната от Covid-19 е сериозна и трябва да се вземат мерки преди да се превърне в "цунами", категорични са медиците.

На туристите се препоръчва да носят маски на закрити места като магазини и заведения и да спазват дистанция.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ласковый май 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    3 1 Отговор
    Гърция е враг на Русия
  • 2 хмм

    22 1 Отговор
    Какъв ковид кви глупости. Излизане по улиците и трошене на правителствени глави трябва.
  • 3 Зевс

    17 0 Отговор
    Чакат да мине сезона, че това им е основен бизнес, после пак ще почнат с простотиите.
  • 4 провинциалист

    4 0 Отговор
    Полезното инфо от статията - Засега правителството активизира кампанията по ваксиниране с прогнози за увеличение на броя на новозаразените.