1 Юли, 2022 12:43 2 440 2

Най-добрият плод за бързо и лесно отслабване

  • отслабване-
  • диетолог-
  • плод-
  • череши

Той съдържа специфични диетични фибри - пектини

Най-добрият плод за бързо и лесно отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

Диетологът и доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург посочи плод, чието използване ще помогне да се отървете от наднорменото тегло.

Гинзбург препоръча на всеки, който иска да отслабне, да включва череши в диетата си. Според него този продукт е нискокалоричен.

Освен това, както отбеляза лекарят, черешите съдържат специфични диетични фибри - пектини.

„Пектините забавят усвояването на хранителните вещества в червата и удължават периода на ситост. Тоест можем да ядем по-малко храна и да се чувстваме сити за по-дълго “, каза Гинзбург.

Неговият колега Сергей Агапкин говори за друго полезно свойство на черешите. Той заяви, че плодовете предпазват от подагра - заболяване, което възниква поради високи нива на пикочна киселина в организма.

„Има проучвания, които показват, че яденето на череши премахва излишната пикочна киселина от тялото“, подчертава той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    3 1 Отговор
    Човек отслабва като е на отрицателен калориен прием. Ако ще да яде само шоколад, ако е здрав и е на минус калории ще отслабва. Ако яде само череши, ама е на плюс калории - ще пълнеее.
    Разбира се калориите не са най-важното - говоря в случая за отслабване на здрав човек без проблеми с съня, жлезите и т.н.
  • 2 гларус

    2 0 Отговор
    С ябълки също става.