5 Юли, 2022 21:55 790 1

Столична община с кампания за безплатно изследване за хепатит С

  • хепатит с-
  • столична община

В 9 болници в София са осигурени бързи тестове за наличие на вирусната инфекция, поразяваща черния дроб

Столична община с кампания за безплатно изследване за хепатит С - 1
Снимка: Shutterstock

"София без хепатит С" - с кампания под това мото Столичната община започна безплатни изследвания за откриване на инфекцията.

Следващите 6 месеца всеки желаещ може да се изследва безплатно.

В 9 болници в София са осигурени бързи тестове за наличие на вирусната инфекция, поразяваща черния дроб.

„Хепатит С е една инфекция, която засяга всички слоеве на населението, тъй като се предава по кръвен начин, но по кръвния начин това означава и татуировки, пиърсинги, използването на обща четка за зъби, не е задължително да са венозни наркотици“, заяви проф. Красимир Антонов, председател на Българското дружество по гастроентерология.

„Първа, Втора и Пета градска болница, АГ-болниците ни, както и в няколко ДКЦ-та, гражданите да се тестват с бърз тест, който е кръвен за хепатит С. Напълно безплатно при поискване от регистратурата“, обясни Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венера

    3 0 Отговор
    Това е добре ама да почнат и сифилис тестове, че е доста по разпространен от хепатит С, а в България се преструват че го няма.