Last news in Fakti

25 Юли, 2022 17:23 1 871 11

Блъснатото в Старосел дете вече е в съзнание и говори

  • болница-
  • легло-
  • мерки

Инцидентът стана на 18 юли в селото

Блъснатото в Старосел дете вече е в съзнание и говори - 1
Снимка: БГНЕС

Шестгодишното момче, пострадало при катастрофа на 18 юли в хисарското село Старосел, е в съзнание и говори. Това съобщиха от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Свети Георги" в Пловдив.

Вече седмица момчето е лекувано от екипа на Клиниката по детска хирургия, начело с проф. Пенка Стефанова.

Предстоят още интервенции, пътят е дълъг, коментираха от лечебното заведение.

Инцидентът с детето стана на 18 юли в селото, докато пресича улицата. Зад волана на колата, която го блъсна, беше кметът на селото Матея Грудев. Той беше тестван за алкохол и наркотици. Пробите бяха отрицателни. Все пак кметът беше задържан за срок до 24 часа, а по-късно - освободен.

"Имам стаж 40 и няколко години зад волана. Позволената скорост в селото е 40-50 километра в час. Когато погледнах напред, слънцето ме заслепи. Оказах първа помощ", каза след инцидента Грудев.

"Ужасно съжалявам! Съчувствам на Михаил и на родителите му, защото знам каква болка преживяват в момента и се надявам Михаил да се възстанови. Оттук нататък се молим детенцето да е живо, здраво, да се оправи", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 окуражаващо

    20 1 Отговор
    Дай Боже да се възстанови напълно - и да му остане само лош спомен от ваканцията!
  • 2 Една добра

    21 1 Отговор
    Новина. Радвам се
  • 3 Блаво на проф Пенка Стефанова

    19 1 Отговор
    И нейният екип! Вие с помощна на господ правите чудеса Професоре! За пореден път доказахте, че има и много свестни и съвестни доктори в България, от старата школа, за които Хипократовата клетва не са празни приказки! Бързо възстановяване желая на момчето!

    Коментиран от #4

  • 4 Респект и адмирации

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Блаво на проф Пенка Стефанова":

    Към Професорката! Браво
  • 5 Патето Яки

    4 2 Отговор
    "Имам стаж 40 и няколко години зад волана. ...... Когато погледнах напред, слънцето ме заслепи." ..................................Като имаш стаж не знаеш ли че като си заслепен се спира автомобила. Пълно е с неспособни водачи взели книжка по милост.

    Коментиран от #7

  • 6 търсете добрата новина

    7 0 Отговор
    Благодарности към лекарите, кураж и търпение към детето и близките му до пълно възстановяване! Към всички добри хора: продължавайте да изпращате положителни мисли. Вярвате или не, но това помага.

    Коментиран от #10

  • 7 Ти изобщо щофьор ли си?

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Патето Яки":

    Първо -знаеш ли как се вземаше книжка преди 40 години? Аз знам, защото и моят стаж е толкова. С курс около 3 месеца, включващ поне два пъти седмично по два часа теория, практиката беше от полигон през дневно шофиране - по магистрала и извънградско , градско - дневно и нощно -после -предварителен изпит, след който поне за половината се налагаше да вземат допълнителни часове ,обикновено по тяхно желание - и строги и изпити /листовки или устни/. А за заслепяването - от момента на заслепяването до спирането има доста време - най-бързата реакция е поне 2 десети от секундата, пресметни при скорост 40-50км колко метра е това - до времето окончателното спиране. В случая детето излиза внезапно, водачът -лош шанс - в този момент е заслепен, успява да спре , но за жалост - след тези няколко десети от секундата. Вместо да философстваш , най-добре е да се молиш да не ти се случва.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Патокът си е паток

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ти изобщо щофьор ли си?":

    Виж му правописа. Съпоставен с твоя си личи, че този е от поколението неграмотници, ама компетентни по всичко. И аз карах курса преди 40 г. Инструкторът предупреждаваше, че може и да има шамар зад врата, ако не слушаш хубаво и правиш обратното на това, което ти казва.
  • 9 Дзверо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ти изобщо щофьор ли си?":

    Сега направо си купува книжките. Като прибавиш алкохол и дрогата и на всички им е ясно какво става после!

    Коментиран от #11

  • 10 разбира се

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "търсете добрата новина":

    На мен ли го казваш?😜
  • 11 Охо-бохо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дзверо":

    Случва се че слънцето непрекъснато ти свети в челото, докато си горе на черешата. Пълно възстановяване за детенцето! Да му помогне Бог!