29 Юли, 2022 10:39 2 435 9

Гърция: Няма смисъл от връщане на мерките

  • гърция-
  • министър-
  • здравеопазване-
  • мерки-
  • ковид-19

Заяви гръцкият министър на здравеопазването, Танос Плеврис

Гърция: Няма смисъл от връщане на мерките  - 1
Източник: БГНЕС

Гръцкият министър на здравеопазването, Танос Плеврис, отхвърли пред телевизия Скай възможността за връщане на ограничителните мерки срещу КОВИД-19. Той обясни, че пикът на настоящата вълна на пандемията в страната вече е достигнат и се наблюдава тенденция на спад на новите случаи.

„Няма смисъл от връщането на мерките“, каза Плеврис, предаде БТА.

Министърът заяви, че няма натиск върху системата на здравеопазването по отношение на разполагаемостта на леглата в интензивните отделения. Що се отнася до броя на смъртните случаи в ковид отделенията, той обясни, че голям брой от пациентите там са приети по друга причина, но понеже са дали положителен тест за коронавирус, по необходимост са настанени в ковид отделения и влизат в съответната статистика.

Той отново отправи критика към лидера на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас, който според него е бил без маска на прием на 24 юли в президентството по повод на годишнината от възстановяването на демокрацията през 1974 г., въпреки че все още е трябвало да спазва ограничения след положителен тест за КОВИД-19.

В началото на юни Гърция отмени почти всички противоепидемични ограничения. Остана единствено задължението за носене на маска в градския транспорт, фериботите, лечебните заведения и аптеките, както и някои изисквания при свижданията.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    23 0 Отговор
    А не бе

    Коментиран от #8

  • 2 МмммА

    35 1 Отговор
    То имало хора с ъкълът си още.

    Коментиран от #4

  • 3 1-20

    9 19 Отговор
    И тоя спасява сезона но пилците се броят на есен
  • 4 Не са махали въобще маските в

    4 42 Отговор

    До коментар #2 от "МмммА":

    градския транспорт и на други места на закрито в Гърция. А вие роптаете и срещу това дори. Гърците не качават ежедневни данни за смъртността от ковид. Явно за да не прекъснат потока от туристи към страната си. У нас няма засега по-строги мерки от тези в Гърция. Е, ще има във Варна от понеделник задължителни маски на закрито на доста места. Но ако видите какво стълпотворение е вече в някои болници във Варна няма да сте толкова против тези мерки.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 ковидомалякоси

    34 0 Отговор
    И за чии ги ручахте жабетата две гидини!?
    Тоя глyпак и другия шефа му Мицотаки съсипаха гръцката икономика и гърците за две години за да угодят на господарите си психо коронари!
  • 6 Четене с разбиране

    34 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не са махали въобще маските в":

    Не видя ли, тоя най-после си призна, че починалите от други заболявания, но положителни за ковид, ги пишат от ковид. Също като нашите десетки хиляди, ама не та не - нашите с 2 листа придружаващи били само от вируса.
  • 7 КовидманЯк

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не са махали въобще маските в":

    Дрън дрън...всичко е лъжа!Как може да те лекуват от вирус, който вече две години не е изолиран?Има само математически модел и компютърна графика, ама това вирус изолация, вирус типизация, вирус класификация...йок.ПСР тестът не е предназначен за диагностициране на инфекциозно заболявания, гледах създателя на на теста д-р Кали Мълис, който е и нобелов лауреат за тази си дейност...всичко е лъжа, измама, манипулация и налагане на медикалистки фашизъм!
  • 8 Само напомням

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оня":



    "Що се отнася до броя на смъртните случаи в ковид отделенията, той обясни, че голям брой от пациентите там са приети по друга причина, но понеже са дали положителен тест за коронавирус, по необходимост са настанени в ковид отделения и влизат в съответната статистика."


    Така организирахте тази ИЗКУСТВЕНА ПЛАНдемия с фалшиви тестове и 80-90% "безсимптомно" болни. Ще плащате за ПРЕСРЪПЛЕНИЯТА си срещу човечеството!








    ❗❗❗❗❗
  • 9 Рошко

    0 1 Отговор
    Няма страшно зимата като застуди и почнат да ни текат сополите айде пак на опашката, а не в Украйна що няма грип