Last news in Fakti

4 Август, 2022 08:19 1 440 18

Данчо Пенчев: В София инфекциозните клиники са пълни почти на максимум

  • данчо пенчев-
  • софия-
  • инфекциозни клиники-
  • пълни

"Надеждите са в този срок да успеем да пречупят вълната. София в момента е в едно високо плато. Към днешна дата броят на положителните е 389. На база 14-дневна заболеваемост са 465 на 100 хиляди", коментира Пенчев новите мерки в столицата 

Данчо Пенчев: В София инфекциозните клиники са пълни почти на максимум - 1
Снимка: БНТ

Инфекциозните клиники на територията на София - "Св. Ана", Инфекциозна болница, ВМА, "Софиямед" в момента са запълнени почти на максимум с неусложнени случаи. С вчерашна дата са 120 неусложнените случаи, 15 интензивни легла са заети. За момента капацитетът в столицата не е изчерпан, но повишените случаи водят след себе си увеличаване на хоспитализациите. Това заяви в сутрешния блок на БНТ директорът на столичната РЗИ Данчо Пенчев.

За мерките в София Пенчев уточни, че заповедта е за срок от 15 дни. В нея са споменати обектите, където маските трябва да се носят задължително - лечебни заведения, оптики, аптеки, търговски обекти. Във фитнесите и заведенията за хранене няма да има маски. Деца под 6-годишна възраст също няма да носят маски.
"Надеждите са в този срок да успеем да пречупим вълната. София в момента е в едно високо плато. Към днешна дата броят на положителните е 389. На база 14-дневна заболеваемост са 465 на 100 хиляди", каза Пенчев.

Уточни, че безспорно има и скрита заболеваемост.

Каза също, че носенето на маски в транспорта е дало резултат.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    49 2 Отговор
    Тия ентусиасти които тичат да се тестват ако им потече сопола са същите със знаменцата на профилите им. Само казвам.

    Коментиран от #13

  • 2 хъхъ

    55 1 Отговор
    Ще са пълни, човек да кихне и лекарската мафия го придумва да влиза в болница, та да може да източат пари по касата по клинични пътеки и за безобидното грипче Ковид.

    Коментиран от #7

  • 3 Демоназ

    52 1 Отговор
    При 2 милиона в София само 15 легла са заети ясно. Ако има нормален да им вярва нямам думи. Медицински маотисти. Трета година взимат от живота ви,а си седите и кротувате. Не се оплаквайте всеки народ си заслужава съдбата.

    Коментиран от #4

  • 4 данчо ментата

    43 1 Отговор

    До коментар #3 от "Демоназ":

    Да бе, голямата пандемия. Като кажат "леглата са пълни" и човек остава с впечатление че едва ли не 100 000 човека са влезли в болница.
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    41 0 Отговор
    Дайте видео да ги видим тия "пълни" клиники....

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ветеран от Протеста

    0 46 Отговор

    До коментар #2 от "хъхъ":

    Вируса е Коварен За няколко дни Инфекцията обхваща целия бял дроб и Сатурацията пада под 70,което води до Летален край на Невярващия ако не е в Интезивно и на Кислород....Пазете се бе ..

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    42 1 Отговор
    "Инфекциозните клиники на територията на София - "Св. Ана", Инфекциозна болница, ВМА, "Софиямед" в момента са запълнени почти на максимум с неусложнени случаи."
    А като са НЕУСЛОЖНЕНИ случаи, какво правят тези пациенти в стационар на болнично заведение?! Източваме касата ли?! Ето, затова хората не ви вярват и няма да ви вярват!
  • 9 Гост

    35 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ветеран от Протеста":

    От зелена тиква, семе не искам. А ти - правй каквото знаеш, но не дава тон в живота на хората. Имаш си твой - гледай си го!!

    Коментиран от #10

  • 10 Хаха

    21 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ти вярваш ли че тоя има живот? :D :D
  • 11 Да....

    25 0 Отговор
    Я кажете нещо и за ненужните пътеки, които задръстват безсмислено болниците...
  • 12 Сталин

    8 0 Отговор
    , Всичкия добитък който се е инжектирал с " ковид ваксини"да избягват 5G антените
  • 13 Раз мисъл

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Този Данчо лъже! Ако в този момент се направи внезапна проверка в инфекциозните отделения в София е много интересно какво точно ще се види там. Освен това ако в едно отделение има 5 или 6 легла, разбира се, че може да са позапълнени 4 от тях, но ако са 50-60 леглата, а само 4 са заети - запълняемостта е нищожна. всичко е въпрос на как ще бъде представено. Защо спестява информация колко общо инфекциозни отделения има с по колко легла, колко от тия легла са заети и тн. Този злоупотребява със служебното си положение и с властта си, като се позовава на информация, която нито може да бъде проверена нито потвърдена от независим субект. При това положение може да си измисля, каквото си иска и никой не може да го потвърди или опровергае. Абсолютна измама, преследваща икономически и политически цели! Тия плачат за разследване, арест, съд и затвор!

    Коментиран от #15

  • 14 Как мислиш

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Видео ще ти дадат, и с това са готови от филмовата им компания МЗ пикчърс.
  • 15 Абсурдистан

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Раз мисъл":

    Точен коментар, който се потвърждава само, като се видят изключенията за носене на маски в заповедта на този хубостник! Значи според него, ако въобще има такава заразяемост, тя не може и няма да се случва в барове, ресторанти, кафенета, дискотеки, спортни зали, но ще се случва в хотели, магазини, кина, театри, концертни зали и обществени места - пълен нон сеснс, абсурд, взел ни е за иди оти и ни се подиграва на всички заедно и по отделно и никой не може да му отговори! По света всичко е отменено - Франция, Англия, Гърция, Австрия!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Доктор

    6 0 Отговор
    Пълни глупости. Манипулации. Този чиновник е абсолютно медицински некомпетентен, със специалност паразитология, защото друга не е успял да вземе, но послушен и удобен за всяка власт. Според истинската медицинска наука няма никаква епидемия, но ако прибавите още няколко нули, напр. заразени на 1 000 000 ще бъдем в перманентна епидемия. Защо търпим това издевателство над хората?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.