23 Август, 2022 15:15 1 687 5

Нова терапия дава надежда на пациенти с рак

  • терапия-
  • рак-
  • имунотерапия-
  • ракови клетки-
  • умъртвяване-
  • здраве

Тази терапия може да се превърне в ефикасно ново оръжие срещу няколко вида рак

Нова терапия дава надежда на пациенти с рак - 1
Снимка: Shutterstock

Нова терапия може да спре развитието на рака при пациенти, които не реагират на имунолечение, установиха британски лекари, цитирани от електронното издание на "Гардиън".

При имунотерапията се използва имунната система на пациента за умъртвяване на раковите клетки и тя може да помогне на пациенти, при които други варианти на лечение като операция, радиотерапия или химиотерапия не дават резултат. Тя обаче не помага на всички пациенти и някои тумори не се повлияват от нея.

Онколози във Великобритания са установили, че комбинираното действие на имунотерапия с експерименталното лекарство гуадецитабин може да промени резистентността на тумора към имунотерапия. Пациенти, за които се очаквало да починат след изтощително и продължително лечение по различни начини, са удължили значително живота си, установили онколозите.

Комбинацията от имунотерапевтичния препарат пембролизумаб и гуадецитабин - ново поколение ДНК хипометилиращ агент, е спряла развитието на раковите клетки при повече от една трета от пациентите в първа фаза на клинични изпитания. Резултатите са публикувани в специализираното издание "Джърнъл ъф имунотерапи ъф кенсър".

Новата комбинация може да се превърне в ефикасно ново оръжие срещу няколко вида рак, казаха експерти от британския Институт за изследване на рака и фондация Роял Марсдън Ен Ейч Ес.

В проучването са участвали 34 пациенти с рак на бели дробове, на гърдата, на простата и на дебелото черво, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рокфюлер

    1 2 Отговор
    Вим Хоф метод лекува рак безпроблемно

    Коментиран от #3

  • 2 Пааак лии...?!

    2 0 Отговор
    Я дайте нещо по-сериозно....!
  • 3 Я дай инфо!

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рокфюлер":

    Какво е това?!Звучи ми като клонинг на хитлеристки поздрав...,!

    Коментиран от #4

  • 4 НОЙ

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Я дай инфо!":

    Дихателна техника съчетана с ледени душове лекува всичко.... има я в ютуб

    Коментиран от #5

  • 5 Да де

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "НОЙ":

    Ледени душове и най-безобидната е пневмония. Да не говорим за последиците от рязкото свиване на кръвоносните съдове. Ма щом у тубата казват, не мое да имаме съмнения.