Last news in Fakti

22 Март, 2023 16:19 2 208 1

Диетолог посочи 7 храни за бързо отслабване

  • диетолог-
  • отслабване-
  • храни-
  • тренировки

Ето как да свалите излишните килограми до лятото

Диетологът Маргарита Королева, която помага на редица звезди на отслабнат, разказа какво да направите, за да свалите излишното до лятото. Мнозина започнаха да се чудят как да придобият мечтаното тяло след лакомията на новогодишните празници.

Испанският диетолог Гилермо Гомес помогна в това начинание, като посочи седем продукта, благодарение на които лесно можете да свалите излишни килограми. Сред тях са яйца, банани, кисело мляко, пиле, бобови растения, нискомаслена риба и авокадо.

"Всички тези продукти са незаменими за нормализиране на метаболизма", казва диетологът.

Тя обаче подчерта, че една правилна диета за отслабване без да навредите на здравето си не е достатъчна. Необходимо е редовно да спортувате, пише zdrave.to.

"Ако човек преди това не се е занимавал със спорт, трябва да започне с прости упражнения, докато тялото му влезе в ритъм. По-добре е да се свържете с професионален треньор", съветва професионалистката.

Също така е много важно да спите от седем до девет часа, тъй като сънят, според експерта, задейства метаболитните процеси, които не позволяват натрупването на излишни мазнини.

Също така трябва да пиете поне два литра вода на ден и 3-4 чаши всякакъв билков или леко сварен зелен чай.

Както лекарите многократно отбелязват, излишните килограми могат да причинят развитието на диабет, рак и сърдечно-съдови заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един шофьор

    4 0 Отговор
    Първо се пие 100гр ракия на екс за да предупредиш организма , че следва буря, хапваш и продължаваш да пиеш от това пиене дето има най много.