Last news in Fakti

30 Май, 2023 05:29 1 707 3

Момчил Мавров: Скоро ще има има пълна електронизация в ТЕЛК-овете

  • момчил мавров-
  • нелк-
  • електронизация

При случаите със забавени решения също ще има наваксване с новата система, заяви началник на политическия кабинет на здравния министър

Момчил Мавров: Скоро ще има има пълна електронизация в ТЕЛК-овете - 1
Снимка: БНТ

Съвсем скоро се надяваме да има пълна електронизация в ТЕЛК-овете, в системата на медицинската експертиза. Това е сравнително бавен процес, но ще направим всичко възможно да се случи по-бързо.

Това заяви пред БНТ Момчил Мавров - началник на политическия кабинет на здравния министър.

Мавров уточни, че от 1 юни ще се въведат новите образци на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, както и да се осъществи определена свързаност. Първоначално тя ще започне с Агенцията за хората с увреждания.

При случаите със забавени ТЕЛК-ови решения също ще има наваксване с новата система.

За улеснение на гражданите до тези услуги и обслужване, те вече ще бъдат уведомявани за всяко заседание на ТЕЛК, на което се разглежда техния случай. Ще получават и електронно известие за изготвените ТЕЛК-ови решения.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    3 2 Отговор
    На земята и оставали няколко милиарда години, има време, скоро
  • 2 куцо кьорава сакато

    2 1 Отговор
    у метавселената
  • 3 Телковете за мафията в бели престилки

    5 0 Отговор
    Който е нямал допир до тях само може да каже добра дума за лекарите и другия медицински персонал там! Отвратително държание на рекетьори!