Last news in Fakti

6 Юни, 2023 04:27 1 641 3

Починаха още петима с коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

Заразените през последните 24 часа са 113

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 113, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 2 690 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 4,2 процента.

Починали са петима пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 224 души с диагноза коронавирус, от които 28 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 46.

Излекувани през последното денонощие са 145 души, а общо от началото на пандемията - 1 267 604.

Активните случаи към момента са 1 925.

През последните 24 часа са поставени 22 дози ваксина срещу коронавирус, а общо от началото на ваксинационната кампания са поставени 4 612 904 дози.

Общо 38 397 души у нас са загубили битката с новия коронавирус от потвърдените 1 307 926 заразени от началото на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    9 0 Отговор
    Направиха здравеопазването и стоматолозите недостъпни за населението! В аптеките редовно липсват лекарства! Храните са отрова! Здравето на обикновения човек е толкова разклатено, че малко му трябва да се простуди и се отключват един куп съпътстващи болести! Човек не може да живее здравословно! Колко време мина от първите случаи на Ковид и продължават да умират хора в болниците и още не могат да лекуват болестта! Нямат протоколи за лечение!
  • 2 Ван

    9 0 Отговор
    Престанете да изкарвате COVID по-страшен, отколкото е, 80% го изкарахме на крак, ще живеем с него, какво да се прави, те от лабораторията вече са го изтървали и няма връщане назад, но не се вързахме първи път, няма и втори, престанете да го вадите по-страшен, отколкото е.
  • 3 Пет по пет вървим напред

    0 6 Отговор
    Защо всичките кахъри се струпват върху простите мангъри