Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 15:45 1 385 0

Храните, които помагат в борбата с целулита

  • хранене-
  • целулит-
  • портокалова кожа-
  • кожа-
  • здравословно хранене

С помощта на здравословното хранене можете до голяма степен да намалите портокаловата кожа

Храните, които помагат в борбата с целулита - 1
Снимка: Shutterstock

Целулитът е последното, което искате да виждате по кожата си. Той загрозява най-видимо бедрата и дупето, но може да се появи и по други части на тялото. Това възпалително кожно състояние е много упорито и се овладява трудно, но намаляването на видимостта му не е невъзможно.

С помощта на здравословното хранене можете до голяма степен да намалите видимостта на портокаловата кожа, да изгладите текстурата ѝ и да върнете самочувствието си.

Има някои храни, които имат прекрасен ефект против целулит. Кои са те и защо е важно да ги консумирате редовно?

Сладки картофи

Сладките картофи са много богат източник на витамин А, който е изключително важен и ценен за кожата. Той е мощен антиоксидант, който стимулира синтеза на колаген, подобрява еластичността на кожата, изглажда неравностите по нея. Антиоксидантите в сладките картофи намаляват възпалението, каквото именно представлява целулитът.

Нар

Този прекрасен сочен, сладък и леко кисел плод е много богат на антиоксиданти и полифеноли, които се борят с целулита. Противовъзпалителният характер на нара го прави още един чудесен природен продукт, стимулиращ колагена и оздравителните процеси в кожата.

Слънчогледови семена

Слънчогледовите семки са друг превъзходен източник на полезни мазнини, витамини отгрупа В и фибри, които се борят с възпаленията и подхранват кожата в дълбочина.

Авокадо

Авокадото съдържа здравословни мазнини, които са ценни за кожата. То може да помогне за изглаждането на целулита и връщането на свежия вид на кожата, пише az-jenata.bg. В авокадото се съдържа и много магнезий, който участва в синтеза на колаген, така важен за доброто състояние на кожата, не само за младия ѝ вид.

Цитруси

Портокалите, лимоните, грейпфрутите са сред най-полезните за кожата плодове. Те са много богати на витамин С – мощен антиоксидант, който едновременно потиска възпаленията и стимулира синтеза на колаген. Без него усвояването на този ценен протеин от кожата е силно затруднено.

Банани

Бананите са много богати на калий. Този минерал участва активно в контрола на водното съдържание в тялото. Оптималните нива на калий допринасят за извеждането на излишните течности от организма, които в много случаи са основа за поява на целулит.

Зелени листни зеленчуци

Зеленолистните са много полезни за кожата и против целулит, защото също стимулират извеждането на излишните течности от тялото. Те действат като натурален диуретик. Освен това са богати на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти, които потискат възпаленията и подобряват състоянието на кожата.

Джинджифил

Джинджифилът е превъзходен продукт против целулит. Той е много богат на антиоксиданти и фибри. Има мощни натурални противовъзпалителни свойства, заради които е полезен в много здравословни насоки – стимулира имунната система, сърцето и кръвоносните съдове, храносмилането, обмяната на веществата, подобрява състоянието на кожата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА