Отидете към основна версия

20 173 24

Американци правят най-яката УАЗ-ка в историята

  • уаз-
  • devolro-
  • тунинг

Devolro е американска компания, занимаваща се с производството на супервсъдеходи. Съвсем скоро тя ще представи една по-различна своя продукция, в основата на която лежи легендарната руска УАЗ-ка. Според американците това ще е най-ексклузивното изпълнение на УАЗ за всички времена.

Ексклузивният модел е наречен Devolro UAZ и представлява свръхнаточен вариант на УАЗ Hunter. Подробности около проекта не се съобщават, но според специалистите от Devolro този всъдеход ще може да съперничи на култовия всъдеход Mercedes-Benz G-Klasse.

Към момента е ясно само, че Devolro UAZ ще разполага с 2.5-литров турбодизелов двигател, който ще е с мощност 160 конски сили. Ще има обаче и по-як бензинов мотор, който ще е с работен обем от три литра, а мощността му ще е 210 конски сили. Салонът също ще е значително по-луксозен.

Официалният дебют на Devolro UAZ е насрочен за есента на тази година, а сглобяването ще се осъществява в Русия. Подобна УАЗ-ка, с ексклузивния VIP-тунинг на Devolro ще се продава за около $17 000. От най-яката УАЗ-ка в историята ще бъдат направени 200 екземпляра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини