Last news in Fakti

29 Март, 2017 05:30 20 159 24

Американци правят най-яката УАЗ-ка в историята

  • уаз-
  • devolro-
  • тунинг
Американци правят най-яката УАЗ-ка в историята - 1

Devolro е американска компания, занимаваща се с производството на супервсъдеходи. Съвсем скоро тя ще представи една по-различна своя продукция, в основата на която лежи легендарната руска УАЗ-ка. Според американците това ще е най-ексклузивното изпълнение на УАЗ за всички времена.

Ексклузивният модел е наречен Devolro UAZ и представлява свръхнаточен вариант на УАЗ Hunter. Подробности около проекта не се съобщават, но според специалистите от Devolro този всъдеход ще може да съперничи на култовия всъдеход Mercedes-Benz G-Klasse.

Към момента е ясно само, че Devolro UAZ ще разполага с 2.5-литров турбодизелов двигател, който ще е с мощност 160 конски сили. Ще има обаче и по-як бензинов мотор, който ще е с работен обем от три литра, а мощността му ще е 210 конски сили. Салонът също ще е значително по-луксозен.

Официалният дебют на Devolro UAZ е насрочен за есента на тази година, а сглобяването ще се осъществява в Русия. Подобна УАЗ-ка, с ексклузивния VIP-тунинг на Devolro ще се продава за около $17 000. От най-яката УАЗ-ка в историята ще бъдат направени 200 екземпляра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съни

    62 12 Отговор
    Колкото и да е далече от съвременните представи за джип-УАЗ-ката е призната за най-проходимата кола във няколко престижни класации.Даже имаше изказване на Тиото Сайва ,че УАЗ изпълнява всички поръчения за които е създаден.Демек-направен е за гора и кал-и той там работи чудесно.Изключвайки всякакъв комфорт за пътниците(тук няма спор) не трябва да се забравя че това е продукт за армията-това е назначението му.Реално,ако производителят направи поне малко удобства и комфорт за притежателите на УАЗ-ще има успех в този сигмент.И пак повтарям-не градски паркетник-а истински джип.

    Коментиран от #3

  • 2 бай Иван

    39 3 Отговор
    Готина изглежда УАЗ-ката
  • 3 Бахви

    15 45 Отговор

    До коментар #1 от "Съни":

    Нещо те боли главата.Най проходимата?
  • 4 Славчев

    10 33 Отговор
    Явно редовно четеш За Рулем.
  • 5 АМДЖИКА

    19 44 Отговор
    КАРАЛ СЪМ ТАКЪВ БОКЛУК МНОГО АРНА ГИДРАВЛИКА ИМА КАТО ВЛЕЗНАХ В ЕДИН КОЛОВОЗ ЩЕШЕ МИ СЧУПИ РЪКАТА ABS- НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ ЗА ПАРНО НЕ ГОВОРИМ ЩО ГО НЕМА ЗА ПРОХОДИМОСТ НЕ СЪМ ВПЕЧЕТЛЕН ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ ХАРЕСВА СЕ НА ХОРА КОИТО НЕ МОГАТ СИ ПОЗВОЛЯТ ДРУГО ЧЕД

    Коментиран от #10, #21

  • 6 незнайко

    26 10 Отговор
    200 броя няма да са достатъчни. Интересно защо е направен на базата на УАЗ-ка ? Сега ли разбраха, защо руснаците не произвеждат "красиви" неща ? Функциалноста на първо място е техния девиз.
  • 7 НЕЗАВИСИМ

    38 14 Отговор
    ХОРАТА НЕ СИ НАРЯЗАХА ЗАВОДИТЕ!

    ИМА С КАКВО ДА СЕ ГОРДЕЯТ!

    А ЗА УАЗ САМО ДОБРО!
  • 8 Валери

    15 17 Отговор
    Уазката изглежда добре но нали се сещате какво е под капака и вътре, за жалост останаха само тя и дефендъра, другите малки трактори са или в историята или се преобразиха на луксозни камьончета за батковци, уважавм проходимостта но има още какво да се иска от качеството, а американците от правене на подобни коли не разбират, ще сложат лампички и някой друга решетка и ауспух и ще я засилят тука трябва да се омеси немския стандарт с тая коза !!!

    Коментиран от #12, #19

  • 9 Дедо ви

    15 6 Отговор
    "скоро тя ще представи", "Подробности около проекта не се съобщават" - е тогава какво коментираме? Чешем си езиците ...
  • 10 НАДУТ НЕУК ТРОТОАРЕН ОТВОРКО

    41 9 Отговор

    До коментар #5 от "АМДЖИКА":

    ЯВНО СИ ПО РОЖДЕНИЕ НЕУК ЩОТ ТАЯ КОЛА НАРОЧНО Е НАПРАВЕНА ПРОСТА ЗА РЕМОНТ НА ПЪТЯ САМО С ОТВЕРКА И ПЕТ КЛЮЧА.ТАМ ЗА КЪДЕТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА НЯМА ПЪТНА ПОМОЩ СЕРВИЗИ МАГАЗИНИ ЗА АВТОЧАСТИ АСФАЛТ И ДАЖЕ ХОРА.
  • 11 Скорпион29

    36 7 Отговор
    Уаза е джип за война а на война на кой му дреме за комфорт
  • 12 бай Иван

    17 9 Отговор

    До коментар #8 от "Валери":

    айде стига с тея немци.
    Някога може и да са правили добри коли сега боклуци които през месец в сервиз.
    Американците си правят не чак толкова лоши коли.
    За съжаление много започнаха да правят боклуци с предно.
  • 13 onq s konq

    12 16 Отговор
    След като руснаците не могат да си направят кола,естествено че ще им я направят американците за да им вземат парите.А иначе пазар ще има за това МПС защото Русия е голяма страна,а в Америка и Европа също живеят милиони руснаци.Та точно те ще си го купят това джипче най-вече от носталгия.Все пак нещата зависят доста от цената,защото богатите си имат друг тип джипове,а бедните основно си имат само желание без парични възможности.
  • 14 КЪДЕ Е

    8 1 Отговор
    Само аз ли не виждам нищо от УАЗ-ка ? Иначе единственото нещо, заради, което можеш да доработваш нещо перфектно в това, за което е създадено са, ПАРИ

    Коментиран от #15

  • 15 АЗЛК

    22 3 Отговор

    До коментар #14 от "КЪДЕ Е":

    Германците купили завод АЗЛК и решили вместо Москвич да произвеждат Мерцедес. Настроили линята пускат я и оттам излязъл Москвич. Сменили машините, пускат линията и пак Москвич. Сменили работници охрана чистачки - въобще целия персонал на завода само германци, пускат отново линията и пак Москвич. На отсрещния хълм стояли Петка и Чапай и гледали с биноклите какво става, и Петка казал на Чапай:
    - Чапай аз като тиказах че това място е прокълнато ти ми се смееше.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 КЪДЕ Е

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "АЗЛК":

    ДОБРЕ Е :D
  • 17 бай Иван

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "АЗЛК":

    АЗЛК се държи от VW в момента.
    Даже си бяха подменили договора.
  • 18 tost

    19 6 Отговор
    Уазката е направена за истински мъже а не за келеши които даже немогат да си обършат задните части без чужда помощ
  • 19 кроко

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Валери":

    Абе има още някой и друг модел, примерно на Тойота или
    Мерцедес, но да, малко са! И не си прав че американците не разбират от такива коли, разбират достатъчно много и от трейл и от сафари джипки.
  • 20 antimediator

    8 10 Отговор
    Колко от тези които хвалят руските УАЗ-ки са ги карали?!
  • 21 Капанец

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "АМДЖИКА":

    И аз съм се занимавал с тези боклуци в казармата.Имах зачислени 6 такива , постоянно ги ремонтираха и при учения успяваха да излязат само 3 , а и те като закъсаха в средата на нищото , само зил131 ги спасяваше.Та тези дето пишат тук че била много яка, ремонтирала се с отверка и подобни глупости , имат много здраве !

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Ловеца

    20 1 Отговор

    До коментар #21 от "Капанец":

    Е аз пък съм ловец от 16 години имаме 4 уазки дето не си знаят годините и произхода, така ги заварих от както бях млад ловец. Когато някой трябва да се дръпне,кой Уазката. Когато трябва да се прибере прасе паднало в гъстаците, кои Уазката. Идва през тръните като танк, чупи гази , прави си път , никой не казва ,ама тоя моя съединител струва майка си и баща си , или одра ми се боята. Като паднат големи дъждове , сме се качвали по 10 души в една Уазка, и на три гуми сме се прибирали, едната разцепена от камък. Е как една не изохка, не изкиха , и не ни остави в Балкана, дребни проблемчета решавани за 5-10 минути, то какво да и се развали бубина делко свещи изпарител. Имам удобен комфортен ,и почти лъскав джип, но за УАЗ-а нищо лошо не мога да кажа. Говорят само зомбирани , предубедени , и нямащи си хал хабер от Балкана хора,дет сравняват всичко с асфалта и малкото черен път до вилата. Уаза е работен инструмент за най-тежки условия. НЕ ЧЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ПРОХОДИМИ ЗАПАДНИ ДЖИПОВЕ НА НИВОТО НА УАЗ ,ИМА НО МАСРАФА ОТ ПОЛЗВАНЕТО НА ТАКИВА СЕ ИЗМЕРВА В ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ, АКО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ТАКА КАКТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ УАЗКИТЕ, ДА СИ ПРАВЯТ ПЪТ ПРЕЗ ТРЪНИ И РАСТИТЕЛНОСТ.
  • 23 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Капанец":

    То за тая машина трябва да си майстор за да я поправиш а за проходимостта,те закъсват само тия дето са със калпави гуми я да и качиш гуми я192 напрово оре лиеадите с тях пък снега и калта са нищо
  • 24 Дими Иванов

    1 0 Отговор
    Това равносилно да направя присадка на стебло от шипка да присадя лимони, ще станат много и с хубав червен цвят ,но дребни и ще са сладки, и едно голямо и дребно нищо.