Отидете към основна версия

15 652 13

Новата C-Klasse: 300 км без бензин

  • mercedes-benz-
  • c-klasse

Сегашната C-Klasse на Mercedes Benz е на пазара от 2014 година, а сега, три години по-късно, вече започнаха спекулациите относно наследникът и. По данни на френското издание Automobile Magazine, новата C-Klasse ще бъде представена пред публика през 2020 година.

Проектът обаче вече е в напреднала фаза. Източник от компанията, пожелал анонимност, е разкрил и външния вид на новата генерация и по думите му е направен рендерът, който ви представяме.

Преди това обаче (най-вероятно още в края на тази година) сегашната C-Klasse ще премине през рестайлинг, в който ще бъдат интегрирани някои от новостите, които ще са налични в следващото поколение.

По все още непотвърдена информация следващата генерация на щутгартския бестселър ще бъде снабдена и с хибриден силов тракт. Той ще е съвкупност от бензинов двигател и електромотор, но по-интересното е, че само на електротяга колата ще може да изминава разстояние около 300 километра.

Според германците това е напълно достатъчно за предвижване от вкъщи до работното място и обратно и на практика бензин ще се използва само при по-дълги пътувания, които средно са няколко пъти в годината.

Освен това зареждането на батериите ще можа да се осъществява, както от външна зарядна станция и от битовата мрежа. По-важното обаче е, че това ще може да се осъществява и по време на движение - от бензиновия агрегат.

По този начин, по време на дълги пътувания няма да се налага продължително чакане за зареждане на батериите, а просто собствениците на новата C-Klasse Hybrid ще спрат на стандартна бензиностанция и ще сипят в колата бензин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини