Last news in Fakti

3 Април, 2017 11:28 15 639 13

Новата C-Klasse: 300 км без бензин

  • mercedes-benz-
  • c-klasse

Сегашната C-Klasse на Mercedes Benz е на пазара от 2014 година, а сега, три години по-късно, вече започнаха спекулациите относно наследникът и. По данни на френското издание Automobile Magazine, новата C-Klasse ще бъде представена пред публика през 2020 година.

Проектът обаче вече е в напреднала фаза. Източник от компанията, пожелал анонимност, е разкрил и външния вид на новата генерация и по думите му е направен рендерът, който ви представяме.

Преди това обаче (най-вероятно още в края на тази година) сегашната C-Klasse ще премине през рестайлинг, в който ще бъдат интегрирани някои от новостите, които ще са налични в следващото поколение.

По все още непотвърдена информация следващата генерация на щутгартския бестселър ще бъде снабдена и с хибриден силов тракт. Той ще е съвкупност от бензинов двигател и електромотор, но по-интересното е, че само на електротяга колата ще може да изминава разстояние около 300 километра.

Според германците това е напълно достатъчно за предвижване от вкъщи до работното място и обратно и на практика бензин ще се използва само при по-дълги пътувания, които средно са няколко пъти в годината.

Освен това зареждането на батериите ще можа да се осъществява, както от външна зарядна станция и от битовата мрежа. По-важното обаче е, че това ще може да се осъществява и по време на движение - от бензиновия агрегат.

По този начин, по време на дълги пътувания няма да се налага продължително чакане за зареждане на батериите, а просто собствениците на новата C-Klasse Hybrid ще спрат на стандартна бензиностанция и ще сипят в колата бензин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    14 20 Отговор
    ако минава 300 километра на ток
    за какво и е двигател?
    а и без двигател сигурно ще мине
    350 км по лека става мисля
    или както ни е известно
    доста са преучеличили

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    61 10 Отговор
    На мене като ми се счупи беенвето миналата година на морето минах 300 километра без грам нафта щото ме дърпаха!!!Ама на комшията дето ме дърпа му се исхаби съединитела и сега не ми говори !

    Коментиран от #11

  • 3 гост

    10 31 Отговор

    До коментар #1 от "ддд":

    Защото Мерцедес трябва да си продава ДВГ-тата , а и си осигуряват още десетина годинки продажба на резервни части и "обслужване" , но след 2030 повече няма да имат шанс . Между другото Тесла вчера мина 45 милиарда на борсата което е доста повече от Мерцедес и то заедно с поделението за товарни автомобили

    Коментиран от #4

  • 4 Colossus

    42 11 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    На борсата Daimler е с близо 80 милиарда долара оценка(74 млрд. евро), само от леките автомобили печелят милиарди евро на година, а Тесла,практически до сега не е излизала на печалба. Така че няма място за сравнение между идиотски надут балон и истинска автомобилна компания!
  • 5 гамена

    17 3 Отговор
    То красота бе, браво и само на бензин ми стига
  • 6 бай Иван

    4 19 Отговор
    Много грозни бе.
    Пластмаса навсякъде.
    Какво стана с дизайна?
  • 7 Фордаджията

    12 1 Отговор
    Време беше при липса на мрежа за зареждане на батериите големите производители да минат на варианта: двг за зареждане на батериите. Този вариант е известен от много други автомобили, тук се вижда големия пробег на ел.енергия.
  • 8 моторист ама и кола кара

    10 0 Отговор
    Най сетне нещо приемливо за нас.
  • 9 Morgoth

    6 4 Отговор
    Като се има предвид, че Теслата обявена за издържаща 500 изкарва реално 250, при това с неагресивно каране. Този Мерцедес евентуално ще изкарва 100. Но и това е достатъчно за града. В замяна няма да има всички недостатъци на чисто електрическите автомобили. Остава да видим и цената му как ще е. За момента в България май никой не продава плъгин хибриди, но докато това нещо излезе на пазара може да ги пуснат и тук.
  • 10 БНННННННВ

    6 1 Отговор
    стига с това БНВ. ДОСАДНОООООО ЕЕЕЕЕ.
  • 11 Z12XE

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ти много си фантазираш поне пиши детски приказки.
  • 12 незнайко

    4 2 Отговор
    БЕНЗИН, БЕНЗИН и ПАК БЕНЗИН. До 2020 година ТЕСЛА какво ли ще измислят ? Немците са доникъде в тези разработки и чакат на готово.
  • 13 ТОК

    0 1 Отговор
    Ас с мойто беенве слагам телефона у запалката и батерията ми дава енергия да карам още 24 часа. Тея с кви жалки 300 км ми искачат незнам...