Отидете към основна версия

4 878 15

Новият Duster каца у нас след 10 дни

  • duster-
  • dacia

Новата генерация на най-продавания модел на Dacia в света беше представен официално преди по-малко от месец, по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Сега този автомобил с повишена проходимост ще бъде представен и на Автомобилен салон София 2017. Различен дизайн и по-богато оборудване са само част от новостите, които крие Duster II. Новата му визия идва седем години след първоначалната поява на модела.

Ще припомним, че новата визия на Duster е дело на българина Емануил Клисаров, според когото дизайнът трябва да изглежда като еволюция на досегашния. Що се отнася до интериора на Duster, там промените също са впечатляващи. На очи се набиват новото арматурно табло с голям екран разположен по-високо, новият многофункционален волан с електроусилител, както и новите и далеч по-ергономични седалки.

Duster ще се предлага с два бензинови и с два дизелови мотора. Първите са с обем 1.6 и 1.2 литра, като по-малкия е снабден с турбокомпресор и развива мощност 125 конски сили. Атмосферният бензинов двигател разполага със 115 коня. Дизеловите агрегати са 1.5-литрови и са с мощност 80 и 110 конски сили. Платформата, на която е изградена новата Dacia, е модернизираната B0 на алианса Renault-Nissan.

Автомобилът ще се предлага както с предно, така и с 4х4 задвижване. За първия вариант отзад е предвидено полузависимо окачване, а за 4х4 версиите, които са снабдени с електромагнитна муфа, окачването отзад е независимо. Международният автомобилен салон София 2017 ще се проведе от 13-ти до 22-ри октомври в Интер Експо Център в столицата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини