2 Октомври, 2017 13:25 4 877 15

Новият Duster каца у нас след 10 дни

  • duster-
  • dacia

Новата генерация на най-продавания модел на Dacia в света беше представен официално преди по-малко от месец, по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Сега този автомобил с повишена проходимост ще бъде представен и на Автомобилен салон София 2017. Различен дизайн и по-богато оборудване са само част от новостите, които крие Duster II. Новата му визия идва седем години след първоначалната поява на модела.

Ще припомним, че новата визия на Duster е дело на българина Емануил Клисаров, според когото дизайнът трябва да изглежда като еволюция на досегашния. Що се отнася до интериора на Duster, там промените също са впечатляващи. На очи се набиват новото арматурно табло с голям екран разположен по-високо, новият многофункционален волан с електроусилител, както и новите и далеч по-ергономични седалки.

Duster ще се предлага с два бензинови и с два дизелови мотора. Първите са с обем 1.6 и 1.2 литра, като по-малкия е снабден с турбокомпресор и развива мощност 125 конски сили. Атмосферният бензинов двигател разполага със 115 коня. Дизеловите агрегати са 1.5-литрови и са с мощност 80 и 110 конски сили. Платформата, на която е изградена новата Dacia, е модернизираната B0 на алианса Renault-Nissan.

Автомобилът ще се предлага както с предно, така и с 4х4 задвижване. За първия вариант отзад е предвидено полузависимо окачване, а за 4х4 версиите, които са снабдени с електромагнитна муфа, окачването отзад е независимо. Международният автомобилен салон София 2017 ще се проведе от 13-ти до 22-ри октомври в Интер Експо Център в столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фулда

    34 9 Отговор
    Хубава си колата не почвайте да я плюете . Нека и ние да направим нещо такова че тогава да сравняваме . За тази цена си е прилична колата . Надявам се да са и отстранили бебешките проблеми . И дай боже всекиму да може до си я купи топ версията.

    Коментиран от #13

  • 2 Крум Янкулов

    9 19 Отговор
    Вътре е много дървен ловешката джипка с модел който се произвежда вече няколко години е светлинни години пред ромънската
  • 3 Иван

    17 5 Отговор
    Видях го отблизо на изложението във Франкфурт.Личното ми мнение-На пръв поглед изглежда добре,но когато го огледаш по внимателно ,също и отвътре, си личи евтиното.И то много здраво.Там имаше и китайски SUV-ове и те поне визуално изглеждаха по качествено.Служебна-ОК,но за лична не бих я взел.
  • 4 Киро

    11 21 Отговор
    Айде на евтинджакааа!

    Еее, гаден е, с отвратителни материали, няма НИЩО общо с автомобил с висока проходимост, НООО за сметка на това след 5 години струва колкото 2 запалки на вторичния пазар!
  • 5 Летец

    8 2 Отговор
    Каца след десет дни! Взимам го, само колко бетон да излея пред гаража за пистата?
  • 6 Пазарен Либерализатор

    9 5 Отговор
    В стария Дъстър със 120км/ч не може да се говори по телефон в колата от свистене, дали са оправили уплътняването и шумоизолацията?
  • 7 Дфен

    10 5 Отговор
    Нека собствениците на стари кочини започнат плюенето сега

    Коментиран от #9, #11, #14

  • 8 до 7

    8 4 Отговор
    до 7

    Е ти що мислиш, че като е нова е хубава
  • 9 Ужас

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "Дфен":

    То няма какво да се плюе, най мощният двигател е 1.2 с 125 коня, да ти имам и колата а ми искат 30 000 лв. Кола с такъв двигател и то стар от рено със същата визия като старата и при това с Румънски имидж за тези пари, ти трябва да си мазохист да си вземеш. Била нова, еми нова е ама след 1 година няма да е нова а в теб ще остане усещането че някак си не ти харесва ама си направил компромис като я вземаш.
  • 10 До 8

    4 5 Отговор
    Ти защо мислиш че това ми е първата кола освен нея имам още 3 стари ти как мислиш от коя съм най доволен
  • 11 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Дфен":

    Ами с новия кенеф ли си този, който ще ни дава наклон?
    Имал бих 3 коли преди това - мъка, мъка.
    Сигурно всяка от старите ти коли е струвала по 37 бона, като Дачията, нали?
    Хайде не се плюнчи кой кочина ли има или кенеф!
  • 12 Д11

    2 1 Отговор
    И кучето като теб близнало си под опашката и казало въпрос на вкус
  • 13 ВАГ

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Фулда":

    Правим бе , в Лоич
  • 14 Антонн

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дфен":

    По скоро истина и факти.
    Точно Дъстър е новото АРО,на него и тавана му гниеше.
    Ако извадят статистика колко имат продадени Логан1,и колко в момента са в движение.При положение че почват от 2004г.!?
    Да не говорим нещо от 1995г. примерно,дали има по улиците или само в музея на мамалигите.
    Какъв "джип"нали на еденицата,задното окачване е от водопроводни тръби.Крайното гърне от резонаторно,нищо качествено няма в него.
    Стига глупости,щом има хора да го харесват и купуват няма лошо.
    Ама това че е страхотен и чакан от милиони хора,вече идва в повече.
    Относно старите коли ще ти кажа че те са истинските,такива вече никога няма да има.
  • 15 ДеФлОрАцИя

    2 1 Отговор
    Вчера изпреварих една такава в София...