Отидете към основна версия

3 069 12

Genesis посяга към малките класове

  • genesis-
  • hyundai-
  • mint-
  • ню йорк 2019

Луксозната марка на Hyundai представи на салона в Ню Йорк компактно електрическо купе, с което за пръв път заявява амбиции в по-ниските класове. Двувратката впечатлява с необичаен багажник, минималистичен салон и диван вместо две отделни седалки.

Genesis Mint е съвместна разработка на дизайнерските центрове на марката в Германия, САЩ и Южна Корея. Според шеф-дизайнера Люк Донкерволке концептът е опит да бъдат разграничени физическите размери от позиционирането му като премиум продукт.

Mint е строго двуместен. Достъп до багажника осигуряват две врати тип гилотина. Оформлението на салона е съчетание от корейските традиции в оползотворяване на пространството и съвременния европейски мебелен дизайн.

Интериорът е тапициран с кожа в цвят коняк, а украсата по пода и педалите е наречена G-Matrix. Цялата необходима информация се извежда на дисплей в центъра на волана. Шестте "бутона" покрай него всъщност са сензорни екрани за достъп до основните функции.

От Genesis не споделят информация за мощността на силовата установка и капацитета на батериите. Известно е само, че Mint може да измине до 322 км с едно зареждане и е съвместим с 350-киловатови зарядни терминали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини