Отидете към основна версия

19 242 27

Канадец потроши $140 хил. за реставрацията на стар Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • rabbit-
  • реставрация

Собственик на Volkswagen Rabbit (Golf) GTI от 1983 г. посвети 12 000 часа от живота си в работа по възстановяването на класическия хечбек. Реставрацията излязла на Дерек Спрат от Британска Колумбия $140 000 (€128 700).

Канадецът си купил Rabbit GTI, когато бил на 21 г. и учел в колежа. Влюбил се в колата след пътешествие до Сан Франциско със съпругата си.

През 2011 г., когато станал на 50, Дерек пристъпил към изпълнението на стар план. Открил аналогичен Volkswagen, произведен в същия ден като неговия, и го купил с цел реставрация.

Седем години по-късно хечбекът бил готов, макар че проектът претърпял известно развитие и заедно с реставрацията Спрат извършил и някои модификации. Мъжът сменил почти всяка част по автомобила като се започне от най-дребните детайли в интериора и се стигне до двигателя и трансмисията.

"Рабитът" се сдобил с подгряващи седалки, електрически стъкла и цифров приборен панел като в Golf VIII. Под предния капак работи двигател с мощност 220 вместо оригиналните 90 коня.

След като завършил проекта, Дерек поел на пътешествие като едно време, но този път със сина си. Когато се завърнал вкъщи, мъжът решил, че е време за нови предизвикателства и продал колата.

Преди да сключи сделка с новите собственици обаче, Спрат обаче поставил едно условие - да може да ги навестява от време на време и да му позволяват да кара и ремонтира автомобила. Следващият автомобил на Дерек също ще бъде Volkswagen, но Костенурка от 1961 г., която смята да електрифицира.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.

Свързани новини