Отидете към основна версия

8 306 62

Сериозни проблеми за VW: Откриват по 300 грешки на ден в новото ID.3

  • volkswagen-
  • id.3-
  • проблеми-
  • софтуер

Специалистите на Volkswagen, които тестват електромобила ID.3, откриват 300 грешки на ден в софтуера на колата. Поради това компанията може да забави началото на продажбите с още една година, до лятото на 2021 година. Според немското издание Magazine, проблемът е, че компанията е разработила прекалено набързо основната софтуерна архитектура.

Поради това много елементи на системата не се синхронизират помежду си, което води до дефекти. Сега повече от десет хиляди специалисти са заети с решаването на тези проблеми и отстраняване на грешките в работата на автомобилните системи. Източници на изданието обаче твърдят, че все още съществува огромен риск от забавяне на официалния старт на продажбите на електромобила, който беше планиран за лятото на тази година.

В същото време за германския автомобилен производител смяната на сроковете може да стане критична. Според законите на Европейския съюз в областта на екологията всеки производител на автомобили трябва да намали средното ниво на вредните емисии, като същевременно отчита общото ниво на емисиите само за продадени автомобили.

В края на януари ръководството на марката излезе с нова стратегия за избягване на глоби - компанията ще продава електрически автомобили на собствената си услуга за споделяне на автомобили WeShare. Тя вече е сключила договор за доставка на автомобили със себе си, обаче, екологичните стандарти в Европа се продължават да се затягат, така че без масовата продажба на електрически автомобили, Volkswagen отново е изправен пред сериозни глоби.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини