Отидете към основна версия

51 660 121

922 хил. километра с един съединител

  • acura-
  • honda-
  • legend-
  • пробег

За качеството и надеждността на японските автомобили от 90-те години на миналия век може да се говори дълго. Именно през това десетилетие компаниите от Страната на изгряващото слънце успяха окончателно да надскочат имиджа си на производители на скучновата, но евтина конфекция и да се превърнат в еталон за здравина, модерен инженеринг и технологична рафинираност.

Заслуга за този обрат несъмнено имаха новосъздадените в края на 80-те луксозни марки като Lexus, Infiniti и Acura, а това купе Legend LS от 1994-а показва нагледно защо е така. След 26 години колата изглежда отлично за възрастта и най-вече пробега си.

Собственикът на "акюрата" я купил през 2003 г. на 95 000 мили (152 855 км) и от тогава не е слизал от нея. Колата изкарала две сурови зими в северна Юта и скоро километражът ще "чукне" 1 млн. км, но въпреки това по каросерията се забелязват само дребни драскотини от камъчета по предницата, а по интериора няма забележки.

Най-забележително обаче състоянието на механиката. Макар да не е ремонтиран никога, 3.2-литровият V6 работи като часовник, а съединителят е оригиналният, с който колата е слязла от конвейера преди 921 555 км.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 99 гласа.

Свързани новини