Отидете към основна версия

3 597 21

Това BMW крие под капака си четири турбини и над 460 конски сили

  • bmw-
  • manhart-
  • тунинг-
  • x5-
  • x5m

Manhart се погрижи за най-мощното дизелово X5

Ако сте запознати с гамата на BMW и техните двигатели от последните години, то много лесно ще познаете за какъв автомобил ще ви разкажем. Ако пък не сте толкова навътре в линията на баварците, то съвсем лесно може да объркате кросоувъра с най-мощната му версия с означението X5M. Всъщност няма да сте много далеч от истината, тъй като това е най-мощната дизелова версия и тя носи името X5 M50d, а конкретният екземпляр е доработен и от Manhart.

Тунинг студиото се е погрижило за 3.0-литровия дизелов шестак, който се крие под капака. Четирите турбини са достатъчни са точно 400 конски сили при стандартния модел, както и въртящ момент от 760 нютон метра. За сметка на това, те не са достатъчни за клиентите на Manhart, които получават 465 конски сили и 870 нютон метра след доработката на германците. Ускорението до 100км/ч вече отнема точно 5 секунди, а за смяната на предавките продължава да се грижи познатият “автоматик”на ZF.

Дизайнът този път е дело на Larte Design и вероятно това си личи за по-наблюдателните, тъй като липсват типичните за Manhart златисти акценти. При този проект е заложено изцяло на черен цвят, както за цялото купе, така и за джантите. Допълнителните спойлери са оставени в натуралния цвят на карбоновите влакна с гланцов лак отгоре.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.

Свързани новини