Отидете към основна версия

10 437 44

Колко може да „вдигне“ 26-годишна Honda на магистрала без ограничение? (ВИДЕО)

  • honda-
  • prelude-
  • максимална скорост-
  • тест

Петото поколение на Prelude успя да достигне своята максимална скорост

Honda Prelude добре познат модел на феновете на японските машини, а и не само. Петото поколение на колата се произвеждаше от края на миналия век и може да се похвали със спортно излъчване и някои завидни за времето си екстри, като завиване на четирите колела. В случаят колата, която ще видите във видеото е произведена през 1997 година, а километражът ѝ показва пробег от над 287 хиляди километра.

Под капака на японската машина работи 2.0-литров бензинов двигател с атмосферно пълнене и мощност от 133 конски сили от завода. Максималният въртящ момент е 179 нютон метра и се предава единствено към задните колела, посредством механична трансмисия с пет предавки. Според официалните показания, колата има максимална скорост от 201км/ч, но дали това е така, може да разберете във видеото.

Колата е изправена пред безграничните германски магистрали, където развива пълния си потенциал и дори над него. Ще споменем само, че ускорението от 0 до 100км/ч отнема малко над 9 секунди, което е лесно постижимо за всеки модерен двигател с турбокомпресор. Единствените промени по колата са добавянето на генерация, която не влияе значително на крайните резултати.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.

Свързани новини