Отидете към основна версия

3 063 15

Ford показа електрическа „баничарка“, която ще се прави в Румъния

  • ford-
  • transit-
  • transit e-courier-
  • e-transit-

E-Transit Courier е разработен върху собствена платформа

Ford добави още един електромобил към своята гама, който подобно на Escape EV, също е разработен изцяло за Европа. Новият E-Transit Courier използва специално разработена от Ford платформа, която ще послужи и за електрическата Puma. Двата модела ще се произвеждат в една и съща фабрика в Крайова, Румъния.

Новата „баничарка“ може да се похвали с повече товарно пространство и по-големи размери. Разстоянието между двата задни калника е нараснало и вече достига 1220 милиметра, позволявайки събирането на два европалета. Товарното пространство вече е 2.9 кубически метра с максимална товароносимост от 700 килограма. Хитра система за товарене позволява дължина от 26 метра при сгъване на предната пасажерска седалка.

По отношение на задвижването, E-Transit Courier използва един електромотор върху предната ос със 136 конски сили. От Ford не разкриват с какъв капацитет е батерията, но споделят, че може да се зарежда с до 100кВ, а 10 минути заряд са достатъчни за пробег от около 87 километра. Очаква се скоро да станат ясни повече подробности около задвижването и техническите характеристики, а малко след това да видим и пазарната премиера на модела.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.

Свързани новини