Отидете към основна версия

1 630 2

VW отлага масовото производството на ID.2 до 2026 г.

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.2

Причината е облекчените правила на Евро 7

Според информация на германското издание Auto Motor und Sport Volkswagen е отложил началото на серийното производство на електрическия си хеч ID.2 за 25 хил. евро от 2025 г. за 2026 г. Това забавяне се дължи на преразгледаните разпоредби на Евро 7, които позволяват на автомобилните производители, включително VW, да продължат да произвеждат и продават малки автомобили с двигатели с вътрешно горене за по-дълъг период от първоначално предвидения. Смекчените разпоредби на Евро 7, създадени в отговор на натиска на различни държави, произвеждащи автомобили, на практика изравняват стандарта за емисиите от ауспуха на новите автомобили със съществуващия стандарт Евро 6.

Въпреки тази неуспешна стъпка VW все още планира да представи серийната версия на концепцията ID.2all през 2025 г., като през същата година започне производство в малки мащаби. Преминаването към пълномащабно производство обаче сега е предвидено за 2026 г., което поставя ID.2 зад други достъпни електромобили като Citroen e-C3 и нововъзникващите китайски конкуренти, навлизащи на европейския пазар.

Главният изпълнителен директор на VW, Томас Шефер, също така спомена, че компанията ще коригира производствената си стратегия, като планира да произвежда само 80% от максималния очакван обем на продажбите на нов автомобил. Тази предпазна мярка има за цел да предотврати натрупването на непродадени автомобили в случай на внезапен спад в търсенето. Наскоро VW се сблъска с временна пауза в производството на своите електромобили поради забавяне на търсенето в Европа. Шефер отбеляза, че могат да бъдат добавени допълнителни смени, за да се увеличи производството, ако нов модел намери добър отзвук сред клиентите.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Свързани новини