Last news in Fakti

5 Януари, 2024 17:20 1 612 2

VW отлага масовото производството на ID.2 до 2026 г.

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.2

Причината е облекчените правила на Евро 7

VW отлага масовото производството на ID.2 до 2026 г. - 1

Според информация на германското издание Auto Motor und Sport Volkswagen е отложил началото на серийното производство на електрическия си хеч ID.2 за 25 хил. евро от 2025 г. за 2026 г. Това забавяне се дължи на преразгледаните разпоредби на Евро 7, които позволяват на автомобилните производители, включително VW, да продължат да произвеждат и продават малки автомобили с двигатели с вътрешно горене за по-дълъг период от първоначално предвидения. Смекчените разпоредби на Евро 7, създадени в отговор на натиска на различни държави, произвеждащи автомобили, на практика изравняват стандарта за емисиите от ауспуха на новите автомобили със съществуващия стандарт Евро 6.

Въпреки тази неуспешна стъпка VW все още планира да представи серийната версия на концепцията ID.2all през 2025 г., като през същата година започне производство в малки мащаби. Преминаването към пълномащабно производство обаче сега е предвидено за 2026 г., което поставя ID.2 зад други достъпни електромобили като Citroen e-C3 и нововъзникващите китайски конкуренти, навлизащи на европейския пазар.

Главният изпълнителен директор на VW, Томас Шефер, също така спомена, че компанията ще коригира производствената си стратегия, като планира да произвежда само 80% от максималния очакван обем на продажбите на нов автомобил. Тази предпазна мярка има за цел да предотврати натрупването на непродадени автомобили в случай на внезапен спад в търсенето. Наскоро VW се сблъска с временна пауза в производството на своите електромобили поради забавяне на търсенето в Европа. Шефер отбеляза, че могат да бъдат добавени допълнителни смени, за да се увеличи производството, ако нов модел намери добър отзвук сред клиентите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вестник Шок

    6 1 Отговор
    Месеци статии за цената, таблото, батериите, лелите, вуйчовците и какво ли не за този модел, предположения как ще дойде и ще разбие този или онзи конкурент, и накрая, "Пръц!" - планината роди мишка.
  • 2 Мъск Моторс

    2 2 Отговор
    Някой протрива доволно ръце 😋 - лапачката продължава.
    "Който се надява се наденва" - отговорило радио Ереван. Това решение може да им е последното камъче.
    Дреме ни! Колко сме се нагушили на ваш гръб.. - отговорило Фауве