Отидете към основна версия

1 873 10

Без механични скорости в новия Golf GTI

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • gti

Фейслифтът ще се предлага само с DSG при наточените версии

Съдбата на Golf GTI с механична скоростна кутия беше подпечатана с представянето на GTI 380 през август миналата година, тъй като VW обяви, че 2024 г. ще бъде последната година за R с ръчна скоростна кутия. Въпреки първоначалните слухове, които предполагаха, че педалът на съединителя може да оцелее при фейслифта в средата на цикъла, сега е потвърдено, че тази опция се прекратява.

Ръководителят на развойната дейност на VW, Кай Грюниц, обясни решението по време на изложението CES 2024 в Лас Вегас, като посочи като основен фактор регулациите за емисиите. Обновяването на автомобила в средата на цикъла започна преди няколко години, когато стандартите Евро 7 бяха по-строги, въпреки че оттогава те бяха облекчени.

Друг фактор, който допринася за това, е значителната популярност на Golf, оборудван с DSG, през първата половина от жизнения цикъл на осмото поколение на модела. Дори във версията GTI само пет процента от клиентите в световен мащаб са избрали шестстепенната механична скоростна кутия, докато останалите 95 процента са предпочели автоматичната трансмисия с два съединителя. Въпреки че миналата година приблизително половината от купувачите на GTI в САЩ избраха ръчната скоростна кутия, това се оказа недостатъчно, за да се запази тази опция.

Шестстепенната механична скоростна кутия се предлагаше и в Европа за версиите на Golf от по-ниско ниво под моделите за изпълнение GTI и R. Дали тази опция ще се запази при предстоящата актуализация, която трябва да дебютира скоро след представянето си на изложението CES 2024, предстои да разберем. Ентусиастите изразяват разочарование от премахването на опцията за механичната скоростна кутия от GTI и R, въпреки че тя може да не липсва в по-обикновените нива на оборудване.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини