Last news in Fakti

9 Януари, 2024 18:03 1 858 10

Без механични скорости в новия Golf GTI

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • gti

Фейслифтът ще се предлага само с DSG при наточените версии

Без механични скорости в новия Golf GTI - 1

Съдбата на Golf GTI с механична скоростна кутия беше подпечатана с представянето на GTI 380 през август миналата година, тъй като VW обяви, че 2024 г. ще бъде последната година за R с ръчна скоростна кутия. Въпреки първоначалните слухове, които предполагаха, че педалът на съединителя може да оцелее при фейслифта в средата на цикъла, сега е потвърдено, че тази опция се прекратява.

Ръководителят на развойната дейност на VW, Кай Грюниц, обясни решението по време на изложението CES 2024 в Лас Вегас, като посочи като основен фактор регулациите за емисиите. Обновяването на автомобила в средата на цикъла започна преди няколко години, когато стандартите Евро 7 бяха по-строги, въпреки че оттогава те бяха облекчени.

Друг фактор, който допринася за това, е значителната популярност на Golf, оборудван с DSG, през първата половина от жизнения цикъл на осмото поколение на модела. Дори във версията GTI само пет процента от клиентите в световен мащаб са избрали шестстепенната механична скоростна кутия, докато останалите 95 процента са предпочели автоматичната трансмисия с два съединителя. Въпреки че миналата година приблизително половината от купувачите на GTI в САЩ избраха ръчната скоростна кутия, това се оказа недостатъчно, за да се запази тази опция.

Шестстепенната механична скоростна кутия се предлагаше и в Европа за версиите на Golf от по-ниско ниво под моделите за изпълнение GTI и R. Дали тази опция ще се запази при предстоящата актуализация, която трябва да дебютира скоро след представянето си на изложението CES 2024, предстои да разберем. Ентусиастите изразяват разочарование от премахването на опцията за механичната скоростна кутия от GTI и R, въпреки че тя може да не липсва в по-обикновените нива на оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    7 3 Отговор
    Голф , ама автоматик , а.......
    Автоматик , ама Голф , у.......
  • 2 Един

    11 3 Отговор
    Според мен VW допускат грешка с това решение,защото ако предлагаха механичната кутия като опция срещу доплащане,много клиенти биха я избрали а това означава печалба.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Чете ли статията?

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    5 процента са я избрали.
  • 4 Ицо

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Много, много, колко да са много? То сега само 5% са предпочели ръчната скоростна кутия, смятай ако им я предложат срещу допълнително заплащане колко ще са.
  • 5 Фенчо

    8 5 Отговор
    Не съм почитател на VW, но GOLF GTI е икона. Плюйте, но е факт. Казва го фен на Японски автомобили. Ръчната скоростна кутия дава различно усещане. Това ще ви каже всеки карач. Жалко...
    После да се чудят, защо предпочитат по-старите генерации.

    Коментиран от #6

  • 6 Личен избор

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Фенчо":

    Прав си за различното усещане, но при спортно каране и обортомера на макс. Но, ежедневно пътувам до работа и обратно където автомата ми е удобен, спокойно и сигурно шофиране особено в трафика. През уикенда разпускам с ръчката ама имам и двете кутии на разположение. Ако трябва да избера едната...автомата ще е. Това мисля че е критерия при избор на кутия на повечето европейци ...ежедневното шофиране. А ръчки трябва да произвеждат за любителите им. Този ход на VW е добър и правилен. Одобрявам.
  • 7 Бончо

    3 0 Отговор
    Обичам Японски автомобили но от немските съм голям фен на vw golf !
  • 8 незнайко

    0 1 Отговор
    Без механични скорости в новия Golf GTI
    Аз още не съм видял автомобил с електронни скорости ! Ръчни и автоматични скоростни кутии са все МЕХАНИКА само начина на управление е различен !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.