Отидете към основна версия

1 682 16

Новото Bugatti ще бъде с V16 хибриден двигател

  • bugatti-
  • chiron-
  • v16-
  • w16

Той ще замени стария W16

Bugatti потвърди дълго разпространяваните слухове около дългоочаквания хиперавтомобил от следващо поколение на Bugatti, разкривайки, че той наистина ще бъде оборудван с двигател V16. Това разкритие бележи ключов момент в сферата на автомобилното инженерство, тъй като ентусиастите очакват с нетърпение представянето на този революционен наследник на емблематичния Chiron. Хиперавтомобилът, чийто грандиозен дебют е планиран за юни, вече завладя въображението на ентусиастите по целия свят с обещанието си за несравнимо представяне и иновации.

Bugatti предостави на ентусиастите изкусителен поглед към това, което предстои да се случи, като публикува кадри на двигателя на хиперавтомобила, покрит с въглеродни влакна. Този поглед служи не само за възбуждане на апетита на любителите на автомобилите, но и загатва за авангардните технологии и щателната изработка, които определят легендарната линия на Bugatti.

Макар че представителите на компанията пуснаха фини намеци относно задвижването на хиперавтомобила, те остават в тайна относно конкретни детайли, оставяйки ентусиастите да спекулират относно точната конфигурация и възможности на двигателя. Въпреки това, вътрешна информация предполага, че двигателят с вътрешно горене ще бъде част от хибридно задвижване, подчертавайки ангажимента на Bugatti да разширява границите на производителността и устойчивостта.

Първоначалните шушукания в автомобилната общност намекнаха за участието на известната инженерна фирма Cosworth в разработването на двигателя на хиперавтомобила, за който се съобщава, че разполага с впечатляващ работен обем от 8,3 литра. Спекулира се, че този двигател може дори да е с естествено пълнене - перспектива, която не би била напълно изненадваща, като се имат предвид индикациите за високооборотен двигател в тийзър видеото.

Допълнително спекулациите се подхранват от шепота за умопомрачителната червена линия от 9000 об/мин, съчетана със синергичното интегриране на три електромотора, които осигуряват спираща дъха комбинирана мощност от 1800 конски сили. Въпреки това е важно тези подробности да се приемат с известна доза скептицизъм, тъй като Bugatti все още не е потвърдила тези твърдения, призовавайки ентусиастите да проявяват предпазливост сред вихъра на вълнението.

Сред спекулациите и очакванията едно нещо остава сигурно - предстоящият хиперавтомобил на Bugatti ще разполага с хибриден V16 задвижващ агрегат, който обещава да предефинира самата същност на автомобилните характеристики.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини