Отидете към основна версия

9 342 73

Мотори от Ferrari за Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • ferrari-
  • fiat-
  • giulia-
  • серджо маркионе

Босът на FIAT Серджо Маркионе полага неистови усилия да запази Alfa Romeo в рамките на концерна и да възроди някогашната слава на легендарната марка. Неотдавна бяха обявени амбициозни планове за седем нови модела, два от които кросоувъри с платформи от Jeep.

Поредните оптимистични намерения предвиждат монтирането на двигатели от Ferrari във върховите модели на Alfa Romeo. Според Маркионе ако марката иска да конкурира адекватно немските си съперници, трябва да заложи на уникалността. В този план породистият италиански дизайн трябва да бъде съчетан с расова механика.

Както обикновено обаче, италианците пак се опитват да минат по тъч линията. Маркионе уточнява, че двигателите нямало да бъдат произведени от Ferrari, а само настроени от експертите от Маранело.

Първият модел, който ще се оборудва с мотор "от Ferrari", ще бъде седанът Giulia. Поредният конкурент на BMW 3er ще се сглобява в завода на FIAT в Касино, недалеч от Рим, и ще получи V-образния 6-цилиндров двигател, разработен за Maserati.

Междувременно Bloomberg съобщава, че Alfa Romeo смята да се откаже от MiTo и Giulietta. С дистрибуцията на марката ще се занимават 1 700 дилъри на Jeep извън Северна Америка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини